ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ

Ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τον μακαρίτη πατέρα του «ζωντανό» στα χαρτιά;

Ο Πάνος Καμμένος διατηρεί τον μακαρίτη πατέρα του «ζωντανό» στα χαρτιά;

Υπάρχουν μετα θάνατον μέτοχοι εταιρειών; Μη βιαστείτε να απαντήσετε - Διαβάστε τη συγκλονιστική αποκάλυψη του Newsbomb.gr για τις εταιρείες της μιας λίρας που εξακολουθεί να διατηρεί η οικογένεια Καμμένου στην Αγγλία και στη συνέχεια βγάλτε μόνοι σας τα όποια συμπεράσματα - Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. διατηρεί μέχρι και σήμερα βασικό μέτοχο τον μακαρίτη τον πατέρα του σε εταιρείες της μιας λίρας.

Στις 13 Απριλίου του 2016 το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει ότι η οικογένεια Καμμένου ίδρυσε στη Μεγάλη Βρετανία δύο εταιρείες της μιας λίρας τον Φεβρουάριο του 2016 στο όνομα του Ηλία Καμμένου, λίγες ημέρες πριν από τον θάνατο του πατέρα του σημερινού υπουργού Άμυνας και προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

Παρά το γεγονός ότι τα ερωτήματα που τέθηκαν τότε προκάλεσαν αίσθηση στην κυβέρνηση και στην κοινή γνώμη, κανείς, ούτε ο ίδιος ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. ούτε το Μέγαρο Μαξίμου απάντησαν ποτέ έως σήμερα.

Tόσο ο κ. Καμμένος, όσο και ο κ. Τσίπρας επέλεξαν την υποβάθμιση του θέματος, δια της «σιωπής» παρά το μείζον πολιτικό ζήτημα που δημιουργήθηκε (Διαβάστε ΕΔΩ)

Το απέφυγαν όπως ο... διάβολος το λιβάνι προφανώς γιατί δεν υπάρχουν πειστικές απαντήσεις καθώς τα αποδεικτικά στοιχεία ήταν αδιάσειστα.

Σήμερα, πέντε μήνες μετά, το Newsbomb.gr επανέρχεται με νέα εξίσου αδιάψευστα στοιχεία και αποκαλύπτει ένα γεγονός που προκαλεί πολιτικό και νομικό σεισμό.

Οι δύο εταιρείες εξακολουθούν να υφίστανται με δηλωμένο βασικό μέτοχο τον αποβιώσαντα από τις 12 Φεβρουαρίου Ηλία Καμμένο.

Στη μία μάλιστα εμφανίζεται ακόμη και σήμερα -με βάση τα επίσημα στοιχεία που τηρούνται στις αρμόδιες αρχές της Μεγάλης Βρετανίας- ως διαχειριστής, ενώ στη δεύτερη είχε αντικατασταθεί από τον Μάρτιο από την Πολυτίμη Καμμένου, σύζυγό του και μητέρα του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. Πάνου Καμμένου.

Αναμφίβολα πρόκειται για μια εξέλιξη που δημιουργεί τεράστιο ηθικό και νομικό θέμα για την οικογένεια Καμμένου αλλά και πολιτικό θέμα τόσο για τον υπουργό Άμυνας όσο και για τον συνέταιρό του στη νεομνημονιακή κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Το βασικό ερώτημα είναι γιατί, όπως θα έκανε κάθε νόμιμος κληρονόμος -εν προκειμένω η σύζυγος και ο γιος του Ηλία Καμμένου- δεν τακτοποιούνται τα ζητήματα στα οποία είχε εμπλοκή ο νόμιμος κάτοχος των εταιρειών αυτών. Σε ποιόν άραγε ανήκουν οι δυσανάγνωστες υπογραφές στα επίσημα έγγραφα των εταιρειών που προφανώς ηθελημένα παραπέμπουν σε... μουτζούρες ή σε... έργα αφηρημένης τέχνης;

Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που βρίσκονται κρυμμένα μέσα στις δύο off shore της μιας λίρας και δεν επιτρέπουν να γίνουν κανονικά και νόμιμα οι μεταβιβάσεις των μετοχών τους;

Ας δούμε όμως τα γεγονός από την αρχή:

Στο επίσημο μητρώο των εταιρειών της Μεγάλης Βρετανίας και της Ουαλίας εγγράφονται στις 2 και στις 4 Φεβρουαρίου 2016, δύο εταιρείες της μιας λίρας και μιας μετοχής με δηλωμένο διαχειριστή τον πατέρα του Πάνου Καμμένου, υπέργηρο πρώην επιχειρηματία Ηλία Καμμένο που πέθανε λίγες ημέρες αργότερα, στις 12 Φεβρουαρίου μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

KAMM 1

• Η μία εταιρεία με το όνομα Sea Flyer Limited και αριθμό μητρώου 09983614 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 2 Φεβρουαρίου και έχει κενό το σχετικό κουτί όπου δηλώνεται η «φύση της εταιρείας» (nature of business), που όπως σημειώνεται θα δηλωθεί μελλοντικά.

• Η άλλη εταιρεία με το όνομα OceanFlyer Limited και αριθμό μητρώου 9986968 έχει ημερομηνία δήλωσης στις 4 Φεβρουαρίου και στη φύση της εταιρείας καταγράφεται: 99999 dormant company (ανενεργός εταιρεία).

Και οι δύο φέρονται να έχουν έδρα την ίδια διεύθυνση γραφείων: Suite 14c Link 665 Business Centre Todd Hall Road, Haslingden Rossendale, United Kingdom BB4 5HU στο... πουθενά, κάπου μεταξύ των πόλεων του Μάντσεστερ και του Μπλάκμπερν.

Και στις δύο, επίσης, ως διαχειριστής δηλώνεται ο Ηλίας Καμμένος, με διεύθυνση στην Ελλάδα Μουρούζη 8, γεννημένος τον Μάιο του 1929.

Ο θάνατος του Ηλία Καμμένου δεν φαίνεται να αλλάζει κάτι στη μία από τις εταιρείες, τη Sea Flyer Limited, στην οποία ακόμη και σήμερα -επτά μήνες μετά- το όνομά του εμφανίζεται όχι μόνον ως μέτοχος αλλά και ως διαχειριστής, χωρίς να έχει γίνει καμία ενέργεια είτε για να αλλάξει το όνομα είτε για να κλείσει η εταιρεία.

KAMM2
KAMM3

Στην άλλη εταιρεία όμως, την Oceanflyer Limited, τα πράγματα είναι ακόμη πιο πολύπλοκα.

Αρχικά, υπήρξε μεταβολή και μάλιστα άμεση.

Η διαχείριση πέρασε στη μητέρα του Πάνου Καμμένου, Πολυτίμη Καμμένου, γεννημένη το 1934, δηλωμένη ως κάτοικο Γλυφάδας.

Η αλλαγή της διαχείρισης δηλώνεται στις 15 Φεβρουαρίου, τρεις ημέρες μετά το θάνατο του Ηλία Καμμένου και μια ημέρα μετά την κηδεία του στις 14 Φεβρουαρίου.

Και περνάει ηλεκτρονικά στα αρχεία στις 21 Μαρτίου 2016.

Κι όμως, σήμερα επτά μήνες μετά ο Ηλίας Καμμένος όχι μόνον εξακολουθεί να εμφανίζεται ως ιδιοκτήτης της εταιρείας αυτής, αλλά και στις 24 Ιουνίου του 2016 εμφανίζεται σε επίσημο έγγραφο κατατεθειμένο στην αρμόδια αρχής της Μεγάλης Βρετανίας να δηλώνεται εκ νέου ως μοναδικός μέτοχος της εταιρείας, ενώ στο ίδιο έγγραφο στην προηγούμενη σελίδα εμφανίζεται να υπογράφει με ημερομηνία 25 Μαΐου κάποιος άγνωστος ως διαχειριστής (director) καθώς δεν υπάρχει η μεν υπογραφή είναι ουσιαστικά μια δυσανάγνωστη μουτζούρα και δεν υπάρχει καν ένα όνομα που να ταυτοποιεί ουσιαστικά τη μουτζούρα αυτή.

Δείτε ΕΔΩ ΟΛΟ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ σύμφωνα με το οποίο ο μακαρίτης Ηλίας Καμμένος φαίνεται να είναι μέτοχος της εταιρείας.

Κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει με βεβαιότητα τι ακριβώς συμβαίνει αν και σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr ήδη οι αρμόδιες αρχές της Μεγάλης Βρετανίας έχουν λάβει γνώση επί της συγκεκριμένης υπόθεσης και διενεργείται έρευνα.

Πάντως η ουσία παραμένει:

Τι κρύβεται μέσα στις δύο αυτές off shore της μιας λίρας;

Και αυτό μπορεί να το απαντήσει μόνον ο... διαπρύσιος κήρυκας της κάθαρσης, Πάνος Καμμένος.

Εκτός κι αν δηλώσει και αποδείξει ότι έχει αποποιηθεί κάθε δικαίωμα στην πατρική περιουσία και δεν καμία απολύτως σχέση με αυτές τις off shore, τα περιουσιακά τους στοιχεία και τα πιθανά κέρδη ή εισοδήματα που αυτές παράγουν ή μπορούν να παράξουν.

Ακόμη και τότε φυσικά οι απαντήσεις δεν θα είναι πλήρεις, αλλά είναι μια αρχή.

Αλλιώς, ποιος μπορεί να απαγορεύσει στους πολίτες να αναρωτιούνται γιατί ο υπουργός Άμυνας διατηρεί... εν ζωή τον πατέρα του, ως άλλον Ελ Σιντ προκειμένου να διευθετηθούν αδιαφανείς οικονομικές υποθέσεις με άγνωστα και κυρίως αδήλωτα ποσά.

Με την ευκαιρία το Newsbomb.gr επαναφέρει τα επτά ερωτήματα που είχε θέσει τον Απρίλιο και στα οποία απέφυγαν επιμελέστατα να απαντήσουν τόσο ο κ. Καμμένος όσο και η κυβέρνηση. Ίσως, μάλιστα, είναι μια ευκαιρία, με βάση και τις νέες αποκαλύψεις να ενεργοποιηθεί και η επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής των Ελλήνων.

Ποτέ δεν είναι αργά.

Ίσως προλαβαίνουν, καθώς το Newsbomb.gr συνεχίζει την έρευνα έως ότου βρει την αλήθεια...

ΤΑ ΕΠΤΑ... ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Για ποιο λόγο ο Ηλίας Καμμένος ίδρυσε λίγες μόλις ημέρες πριν υποκύψει στη μακροχρόνια και επώδυνη ασθένειά του, σε ηλικία 87 ετών δυο εταιρείες της μιας λίρας στη Μεγάλη Βρετανία;

2. Ποια είναι τα περιουσιακά στοιχεία που έχουν μεταβιβαστεί σε αυτές τις εταιρείες;

3. Ο γιος του και φυσικός κληρονόμος του Πάνος Καμμένος, ήταν σε γνώση της ίδρυσης των εταιρειών αυτών;

4. Κι αν ναι, έδωσε τη συγκατάθεσή του να ιδρυθούν ουσιαστικά εταιρείες ειδικού σκοπού όταν ταυτόχρονα ο ίδιος βρίσκεται σε «ανοιχτή μάχη με τη διαπλοκή και τη φοροδιαφυγή» και σχεδόν καθημερινά καταγγέλλει όσους έχουν βγάλει τα χρήματά τους στο εξωτερικό και τα ονόματά τους βρίσκονται σε διάφορες λίστες καταθετών που έχουν περιέλθει σε γνώση της πολιτείας;

5. Γνωρίζει ο κ. Πάνος Καμμένος ότι η μητέρα του Πολυτίμη Καμμένου, μια μόλις ημέρα μετά την κηδεία του πατέρα του Ηλία, έσπευσε να δηλωθεί (με ποια διαδικασία άραγε;) ως διαχειριστής της μιας από τις εταιρείες και μάλιστα σε ηλικία 82 ετών;

6. Έχει ο ίδιος συμμετοχή σε αυτή τη νομική ενέργεια;

7. Είχε στο παρελθόν ο πατέρας του άλλες εταιρείες τέτοιου τύπου στο εξωτερικό σε χώρες εντός ή εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης; Και αν ναι, ο ίδιος γνωρίζει τα περιουσιακά στοιχεία που περιείχαν; Και έχει ή όχι ωφεληθεί με οποιονδήποτε τρόπο από αυτά;

Αν ο κ. Καμμένος δεν επιθυμεί να απαντήσει - κατά την προσφιλή του τακτική - είναι υποχρεωμένος να απαντήσει ο κ. Τσίπρας ως επικεφαλής της κυβέρνησης.

Θα συνεχίσει ο κ. Πρωθυπουργός να καλύπτει τον κ. Καμμένο και να κουκουλώνει θολές υποθέσεις που αφορούν τα μέλη της κυβέρνησής του;

Σχετικές ειδήσεις