Το Newsbomb.gr θα αποκαλύπτει το ήθος των πολιτικών και Δεξιών και Αριστερών

Είναι αλήθεια ότι οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr προκαλούν αναταραχή στο πολιτικό προσωπικό και στα επιτελεία των κομμάτων - Δυστυχώς θα πρέπει να μάθουν να ζουν με αυτό - Εκπτώσεις στη δημοσιογραφία δεν υπάρχουν, είτε πρόκειται για αριστερούς, είτε για δεξιούς - Όταν υπάρχουν «σκαστά» σκάνδαλα με στοιχεία και ντοκουμέντα θα τα αναδεικνύουμε γιατί πολύ απλά δεν κάνουμε δημόσιες σχέσεις - Σήμερα αποκαλύψαμε την offshore του κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη που σχετίζεται με αγοραπωλησίες ακινήτων στη Μύκονο - Πριν απο μερικούς μήνες αποκαλύψαμε, κατ' αποκλειστικότητα, τη δράση του Μανώλη Πετσίτη ο οποίος αποδείχθηκε κολλητός του μεγάρου Μαξίμου και του Λαυρεντιάδη - Την περασμένη εβδομάδα αποκαλύψαμε τις σχέσεις του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Καραγκούνη με τον εφοπλιστή Βίκτωρα Ρέστη - Οι αποκαλύψεις των σκανδάλων διαφθοράς θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση και αυτό δεν είναι απειλή, είναι δέσμευση 
Το Newsbomb.gr θα αποκαλύπτει το ήθος των πολιτικών και Δεξιών και Αριστερών
12'

Δεν είναι δικαίωμα, είναι υποχρέωση των ΜΜΕ να αναδεικνύουν το ήθος των πολιτικών προσώπων που κυβερνούν αυτό τον τόπο. Να βγαίνει στην επιφάνεια η αλήθεια, όσο σκληρή κι αν είναι. Όταν κάνεις δημοσιογραφία δεν διαχωρίζεις την είδηση ούτε σε Νεοδημοκρατική, ούτε σε Συριζαϊκή, ούτε σε Πασοκική. Αυτά για να εξηγούμαστε.

Σήμερα, 12/03/2019 το Newsbomb.gr αποκαλύπτει μια πολύ θολή υπόθεση που αφορά όχι μόνο τον κ. Βαρβιτσιώτη, αλλά και ολόκληρη τη γαλάζια παράταξη η οποία έρχεται με τον αέρα της αλλαγής...

O κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Ο Μιλτιάδης και η ύποπτη offshore με τα οικόπεδα της Μυκόνου

Αποκαλύψαμε την ύπαρξη offshore εταιρείας εις την οποία εμπλέκεται ο κ. Βαρβιτσιώτης και μέσω της οποίας φέρεται να έχουν γίνει αγοραπωλησίες οι οποίες δεν δηλώθηκαν πουθενά.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. και γόνος πολιτικής οικογενείας, το 1999 ίδρυσε την εξωχώρια εταιρεία SANIBEL ESTATES LTD, με καταστατική έδρα την Μονρόβια της Λιβερίας (80 broad str.), στην οποία είναι ο ίδιος Διευθυντής και γραμματέας του Δ.Σ.

Ο σκοπός ίδρυσης της εταιρίας ήταν ένας και μοναδικός, σύμφωνα με τον ιδρυτή της. Με μετόχους τον ίδιο την αείμνηστο μητέρα του Σοφία Βαρβιτσιώτη (το γένος Θωμά και Αφροδίτης Λαναρά) της οποίας ήταν αντιπρόσωπο και αντίκλητος και εννέα ακόμη άτομα, να προβούν στην αγορά πολλών στρεμμάτων αγροτεμαχίων στην Μύκονο.

Τον Αύγουστο του 1999, τα συμβόλαια με την εξωχώρια εταιρεία είχαν υπογραφεί και αφορούσαν στην αγορά 250 στρεμμάτων, έναντι του ποσού των 2.000.000.000 δραχμών το οποίο καταβλήθηκε με επιταγές στην Τράπεζα Κρήτης και στην Τράπεζα Εργασίας.

Τα ερωτήματα που ανακύπτουν είναι πολλά νομικά και ηθικά και αν θα εγερθούν ποινικές ευθύνες, αυτό θα εξαρτηθεί από τα αντανακλαστικά της Βουλής και της Δικαιοσύνης.

Μήπως ο κ. Βαρβιτσιώτης θυμάται κάποια οικόπεδα στη Μύκονο;

Τέσσερα αγροτεμάχια στην θέση ΜΕΡΧΙΑΣ 63.543,42 τ.μ., 10.963,43 τ.μ., 52.123,84 τ.μ. και 34.382,65 τ.μ.;

Ένα άλλο αγροτεμάχιο στη θέση ΦΑΣΟΥΛΑΣ ΒΑΘΙΑ ΛΑΓΚΑΔΙΑ 68.106,53 τ.μ.;

Έγιναν κάποιες αγοραπωλησίες μέσω της offshore SANIBEL ESTATES LTD μεταξύ 11 ατόμων για τα παραπάνω ακίνητα;

Miltiadis_Varvitsiotis_Kyriakos_Mitsotakis.jpg
Ο κ. Μητσοτάκης θέλουμε να πιστεύουμε ότι δεν γνωρίζει... Τώρα πια ξέρει!

Τι είδους αγοραπωλησίες έγιναν;

Με ποια κέρδη;

Και πόσα από αυτά τα κέρδη δηλώθηκαν στην εφορία και στα πόθεν έσχες του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη;

Για ποιους λόγους μπήκε στη διαδικασία να ιδρύσει offshore και να πραγματοποιήσει αγοραπωλησίες;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟΥ NEWSBOMB.GR

Διαβάστε εδώ όλες τις ΕΙΔΗΣΕΙΣ από την Ελλάδα και τον κόσμο

Όμως οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr δεν σταματούν εδώ. Θυμίζουμε απλά για την Ιστορία, ότι πρώτοι από όλους αποκαλύψαμε τον βίο και την πολιτεία του Μανώλη Πετσίτη, φίλου και συμμαθητή του Νίκου Παππά, που όπως αποδείξαμε μπαινόβγαινε στο Μαξίμου και από γκαρσόνι έγινε σύμβουλος του Μαξίμου!

Ο Μανώλης του Παππά που μπαινόβγαινε στο Μαξίμου

Το γκαρσόνι που έγινε σύμβουλος του Μαξίμου

Πώς να εξηγηθεί το γεγονός ότι ένας απλός και «ταπεινός» σερβιτόρος με εισόδημα 1.500 ευρώ το χρόνο (και παλιός συµµαθητής του υπ. Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά) γίνεται παράγοντας μόλις έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία και έχει εισοδήματα που φτάνουν και τις 200.000 ευρώ το χρόνο από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη - Ο λόγος για τον κύριο Μανώλη Πετσίτη, έναν από τους πιο στενούς συνεργάτες του Νίκου Παππά, τον οποίο δεν τον ήξερε κανείς στην αρχή και μετά αποδείχθηκε ότι τον γνώριζε όλο το υπουργικό συμβούλιο.

Την περίπτωσή του αποκάλυψε το Newsbomb.gr τον Δεκέμβριο του 2018 προκαλώντας πολιτικό σεισμό.

Και βεβαίως φέραμε στο φως της δημοσιότητας και τις υπόγειες διαδρομές του Πετσίτη με τον υπόδικο Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Μια ιστορία που θα μας απασχολήσει και στο μέλλον αφού οι πληροφορίες για όλες αυτές τις τριγωνικές σχέσεις είναι ατελείωτες.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2018 το Newsbomb.gr είχε αποκαλύψει πως ο Μανώλης Πετσίτης δεν είχε μόνο αναβαθμισμένο ρόλο στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο «κολλητός» του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, αλλά είχε περίοπτη θέση και στην «αυλή» του υπόδικου επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ως άνθρωπος της εμπιστοσύνης του και ως εκπρόσωπος Κυπρίων δικηγόρων που παραμένουν ακόμη και σήμερα διαχειριστές «αμαρτωλών» offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.

Οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr κινητοποίησαν τις δικαστικές, φορολογικές και τραπεζικές Αρχές σε Ελλάδα και Κύπρο που ξεκίνησαν να διερευνούν τον Μανώλη Πετσίτη -για τον οποίον ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΠΑ, Θόδωρος Κιτσάκος, έχει αποκαλύψει πως μπαινόβγαινε στη ΔΕΠΑ για «δουλειές» του Μαξίμου-. Οι έρευνες ωστόσο έχουν εστιάσει και στους δικηγόρους Λάμπρο Πιέρη και Σωτηράκη Παναγιώτου, τους οποίους ο Πετσίτης εκπροσωπεί στην Ελλάδα και οι οποίοι είναι άμεσα συνδεδεμένοι με offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, οι οποίες έχουν χρησιμοποιηθεί για να αυξηθούν τα «φέσια» της εταιρείας του ELFE προς την ΔΕΠΑ, τα οποία ξεπερνούν τα 130 εκατ. ευρώ.

Σήμερα το Newsbomb.gr φέρνει στη δημοσιότητα νέα στοιχεία για το πώς ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης «αποψίλωνε» από περιουσιακά στοιχεία και καταθέσεις την ELFE, στέλνοντας τα χρήματα της στην Κύπρο, την ίδια στιγμή που δήλωνε αδυναμία πληρωμής των οφειλών του προς τη ΔΕΠΑ και προσέφευγε στα δικαστήρια με αποδεδειγμένα δόλιο τρόπο για να κερδίσει χρόνο σε βάρος της επιχείρησης αερίου.

Ο δικηγόρος με τα δύο ΑΦΜ

Όπως είχε αποκαλύψει το Newsbomb.gr, ο Κύπριος δικηγόρος Σωτηράκης Παναγιώτου, μέχρι πρόσφατα διευθυντής της APLAW Services Limited, της εταιρείας του Αρτέμη Αρτεμίου (του περιβόητου δικηγόρου των offshore, ο οποίος διατηρεί τουλάχιστον από το 2013 γνωριμία με τον Νίκο Παππά και φέρεται να κομίζει συχνά πυκνά επενδυτικές προτάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου), βρέθηκε να διαθέτει παρανόμως - άγνωστο πως- δύο ελληνικά ΑΦΜ, τα οποία του είχαν δοθεί από τη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού. Το ένα αποκτήθηκε με Κυπριακό διαβατήριο και το δεύτερο με διαβατήριο Αυστραλίας.

Όπως είχαμε τεκμηριώσει, ο γεννηθείς το 1973 Παναγιώτου πρώτα απέκτησε ΑΦΜ το Νοέμβριο του 2010 με το αυστραλιανό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Ρουάντας και εν συνεχεία το Δεκέμβριο του 2010 απέκτησε ΑΦΜ με το κυπριακό διαβατήριο, δηλώνοντας κάτοικος Κύπρου.

Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το αυστραλιανό διαβατήριο ο Παναγιώτου συμμετείχε ως μέλος στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με την οποία συνεργαζόταν και ο Μανώλης Πετσίτης και η οποία έχει αναλάβει έργα προβολής μεγάλων ΔΕΚΟ και οργανισμών, αλλά και επιχειρήσεων φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση. Στην ίδια εταιρεία συμμετείχε και ο Κύπριος δικηγόρος Λάμπρος Πιερής, προβεβλημένο στέλεχος του ΑΚΕΛ, αντιπρόεδρος της Συνεργατικής Τράπεζας Κύπρου και συνέταιρος στο νομικό γραφείο APLAW Services Limited του Αρτέμη Αρτεμίου.

Με το ΑΦΜ που απέκτησε με το κυπριακό του διαβατήριο ο Σωτηράκης Παναγιώτου εμφανίζεται ως ο εκπρόσωπος της εταιρείας Chemstorage Limited στην Ελλάδα, μιας ακόμη «εταιρείας σφραγίδας» συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η οποία σχετίζεται με την περιβόητη BFS Ανώνυμη Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Χημικών, επιταγές της οποίας κατέθετε η λιπασματοβιομηχανία ELFE για να προμηθεύεται αέριο από τη ΔΕΠΑ. Μάλιστα, κάποιες από τις επιταγές αυτές είχαν «σκάσει» και για αυτό μνημονεύονται στις δικαστικές διενέξεις της επιχείρησης αερίου με την ELFE.

Μετά τις αποκαλύψεις του Newsbomb.gr για τον Κύπριο δικηγόρο, η ηγεσία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων διέταξε έρευνα στη ΔΟΥ Κατοίκων Εξωτερικού για να διερευνηθεί το εάν πράγματι ο Σωτηράκης Παναγιώτου διέθετε δύο ΑΦΜ. Από την έρευνα επιβεβαιώθηκαν στο ακέραιο τα στοιχεία του ρεπορτάζ μας. Ακολούθως, ακυρώθηκε ο ΑΦΜ που είχε αποκτήσει ο Παναγιώτου με το αυστραλιανό διαβατήριο και δρομολογήθηκαν οι διοικητικές κυρώσεις σε βάρος του.

Απάντηση για τις σχέσεις Λαυρεντιάδη - ΣΥΡΙΖΑ ακόμα δεν υπάρχει από κανέναν

Πώς η ELFE «έκρυβε» χρήματα στην Κύπρο

Οι αποκαλύψεις του Newsbomb.gr όμως είχαν ως αποτέλεσμα να έλθουν στο φως και άλλα στοιχεία που φωτίζουν ακόμη περισσότερο τις σχέσεις του Μανώλη Πετσίτη με τους Κύπριους δικηγόρους που διαχειρίζονται offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Τα νέα αυτά στοιχεία, που κατά αποκλειστικότητα παρουσιάζει σήμερα το Newsbomb.gr και τα οποία προέρχονται από κυπριακές τραπεζικές πηγές, περιγράφουν το πως συγκεκριμένες εταιρείες τις οποίες διαχειρίζονται οι Παναγιώτου, Πιερής και Αρτεμίου «έκρυβαν» - και πιθανότατα εξακολουθούν να κρύβουν- σε offshore χρήματα προερχόμενα από τη λιπασματοβιομηχανία ELFE.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των Αρχών βρέθηκε ειδικά η offshore Elazzoulian Limited, με έδρα τις Βρετανικές Παρθένους Νήσους. Η συγκεκριμένη εταιρεία, που εμπεριέχεται στη διαρροή των Panama Papers και την ύπαρξη της οποίας απεκάλυψε πρώτο το Protagon.gr, είχε ως διαχειριστή την εταιρεία των Αρτεμίου-Πιερή, APLaw Services Limited και ως πραγματικό ιδιοκτήτη τον Σωτηράκη Παναγιώτου. Σύμφωνα με τα Panama Papers, η Elazzoulian – η οποία έκλεισε το 2017 - εμφανιζόταν να έχει ως αντικείμενο την κατοχή μετοχών άλλων εταιρειών, τις επενδύσεις, το εμπόριο και την παροχή υπηρεσιών μεσάζοντα.

Στοιχεία που αποκαλύφθηκαν από τις κυπριακές Αρχές μετά το σάλο της υπόθεσης Πετσίτη – Λαυρεντιάδη και τα οποία είναι σε γνώση του Newsbomb.gr, δείχνουν πως η Elazzoulian Limited είχε γίνει «όχημα» μεταφοράς ρευστών από την λιπασματοβιομηχανία ELFE, του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς την Κύπρο.

Συγκεκριμένα, στο διάστημα μεταξύ Μαρτίου και Αυγούστου 2016 πιστώθηκαν από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη προς την Elazzoulian Limited περίπου 900.000 ευρώ. Τα χρήματα αυτά μέσω 19 επιταγών που εξαργυρώθηκαν σε μετρητά εισπράχθηκαν από τον Σωτηράκη Παναγιώτου. Η είσπραξη έγινε με την επίκληση πως επρόκειτο για δάνεια από την Elazzoulian Limited, αλλά και την κυπριακή εταιρεία APLAW SPECIALISED SERVICES LTD, η οποία σήμερα έχει μετονομαστεί σε S.P. SPECIALISED SERVICES LIMITED και η οποία είναι ιδιοκτησίας του ίδιου του κ. Παναγιώτου. Άλλωστε στην APLAW SPECIALISED SERVICES (σήμερα S.P. SPECIALISED SERVICES LIMITED), ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτου η ELFE είχε καταβάλει μέσα στον Αύγουστο του 2016 ακόμη 185.000 ευρώ, με την αιτιολογία πως επρόκειτο για πληρωμή προμήθειας.

Οι Αρχές θεωρούν πως μεγάλο μέρος των χρημάτων που έστελνε η ELFE στην Κύπρο διοχετεύονταν με τη βοήθεια του Σωτηράκη Παναγιώτου σε άλλες offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στο νησί. Και σύμφωνα με πληροφορίες έχουν εντοπιστεί - αναγνωριστεί τουλάχιστον πέντε τέτοιες παρένθετες εταιρείες.

Αλλά ο Σωτηράκης Παναγιώτου έκανε δουλειές και με άλλες εταιρείες συμφερόντων του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη στη Ελλάδα όπως η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ, η οποία από το 2015 – οπότε ο υπόδικος επιχειρηματίας ξεκίνησε να καθιστά άδειο κέλυφος την ELFE - έχει αναλάβει την παραγωγή αζωτούχων λιπασμάτων, τη βασική δραστηριότητα της ELFE, για την οποία η λιπασματοβιομηχανία της Καβάλας σημείωνε κύκλο εργασιών ως και 200 εκατ. ευρώ ετησίως.

Στοιχεία που είναι σε γνώση των Αρχών φέρουν την APLAW SPECIALISED SERVICES (σήμερα S.P. SPECIALISED SERVICES LIMITED), ιδιοκτησίας του κ. Παναγιώτου να έχει συνάψει συμφωνία με την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ για την μεσιτεία στην πώληση αζωτούχων λιπασμάτων στην Κύπρο. Σύμφωνα με στοιχεία των κυπριακών Αρχών η συνεργασία αυτή αφορούσε στην εμπορία σύνθετου βελτιωμένης απόδοσης λιπάσματος για την καλλιέργεια πατατών στην Κύπρο, η οποία επεκτάθηκε και στην αγορά λιπάσματος για την καλλιέργεια σιτηρών κ.α.. Η ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ πληρωνόταν -και πληρώνεται- τοις μετρητοίς (Cash Against Documents) για όλες τις εξαγωγές της στην Κύπρο και η APLAW SPECIALISED SERVICES, ελάμβανε συγκεκριμένη αμοιβή ανά μετρικό τόνο λιπάσματος για τις διαμεσολαβήσεις της (στις κυπριακές εταιρείες που προμηθεύονταν λίπασμα από την ΕΛΛΑΓΡΟΛΙΠ περιλαμβάνονται και οι ΣΟΠΑΖ και Premier Shukuroglu).


Η συνεργασία Πετσίτη – Παναγιώτου

Όπως έχει αποκαλύψει το Newsbomb.gr, τη διετία 2016-2017 o Μανώλης Πετσίτης έλαβε από την ELFE του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη αμοιβές ύψους 201.193 ευρώ, για υπηρεσίες που ακόμη και σήμερα παραμένουν άγνωστες. Την ίδια περίοδο ο κ. Πετσίτης βρέθηκε να εκπροσωπεί στην Ελλάδα τον Σωτηράκη Παναγιώτου, τον διευθυντή offshore του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη. Αλλά οι δύο τους δεν συσχετίζονται μόνον μέσω της συνεργασίας τους με τον υπόδικο επιχειρηματία.

Όπως προαναφέρθηκε, οι Παναγιώτου και Πιερής συμμετείχαν στην εταιρεία Διαφημιστικές Υπηρεσίες Maze Μονοπρόσωπη ΕΠΕ, με την οποία είχε συνεργασία ο Πετσίτης και η οποία αναλάμβανε έργα προβολής μεγάλων δημοσίων φορέων, επιχειρήσεων και οργανισμών, αλλά και ΜΜΕ φιλικά προσκείμενων στην κυβέρνηση. Η Maze από τον Ιούνιο του 2015 έως και τον Ιούλιο του 2018 είχε ακαθάριστα έσοδα που ξεπερνούσαν τις 500.000 ευρώ και τα οποία προερχόντουσαν κυρίως από κρατικές επιχειρήσεις στις οποίες – κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες- ο Μανώλης Πετσίτης έβρισκε εύκολα πρόσβαση.

Οι Αρχές έχουν εντοπίσει εμβάσματα της εταιρείας των Αρτεμίου-Πιερή, APLaw Services Limited, αλλά και άλλης κυπριακής νομικής φίρμας, προς λογαριασμούς του Πετσίτη, τα οποία συσχετίζουν με τις δραστηριότητες της Maze Media, η οποία πλέον έχει μπει σε εκκαθάριση.

Από τα στοιχεία αυτά προκύπτει πως ο παιδικός φίλος του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά όχι μόνον έπαιξε κάποιο ρόλο μεσάζοντα ανάμεσα σε Μαξίμου, Λαυρεντιάδη και ΔΕΠΑ για τον οποίο πληρώθηκε αδρά, αλλά μεσολαβούσε ώστε Κύπριοι δικηγόροι που αποδεδειγμένα γνωρίζονται με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής να έχουν πρόσβαση σε κρατική διαφήμιση μεγάλου ύψους.

Η έρευνα και οι αποκαλύψεις θα συνεχιστούν ακόμα κι αν προκαλούν δυσφορία στα επιτελεία των κομμάτων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Καραγκούνης, ο Ρέστης και τα… «ρεζιλίκια» - Μια φωτογραφία, χίλιες λέξεις

Βαρώτσος: Δεν θα πάει στα Σκόπια ο «Δρομέας» - Με προσβάλλει η διάψευση Ζορμπά

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή