ΤΟ NEWSBOMB.GR ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ

ΑΠΟΨΕΙΣ

Το χρονικό της «εισβολής» στον Έβρο: Όλα όσα είδα στις ακριτικές Καστανιές (pics+vids)

Το χρονικό της «εισβολής» στον Έβρο: Όλα όσα είδα στις ακριτικές Καστανιές (pics+vids)

Αποστολή του Newsbomb.gr στον Έβρο - Από την πρώτη στιγμή το μεγαλύτερο site της χώρας στο επίκεντρο των γεγονότων - Το Newsbomb.gr μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβαίνουν στον ακριτικό Έβρο

Ήταν ένα από τα πιο «δυνατά» ρεπορτάζ που έχω κάνει. Οι δημοσιογράφοι «κυνηγάμε» τόσο μεγάλα θέματα και είχα την τύχη να είμαι στην πρώτη γραμμή των γεγονότων.

Kastanies2.jpg
Ο Σουλτάνος αθετώντας την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, προχώρησε σε έναν ωμό εκβιασμό

Εδώ και αρκετές μέρες η χώρα μας βρίσκεται αντιμέτωπη με μία πρωτοφανή «υποκινούμενη» μεταναστευτική κρίση από την Τουρκία.

Kastanies1.jpg

Ο Σουλτάνος αθετώντας την κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας, προχώρησε σε έναν ωμό εκβιασμό δηλώνοντας πως εάν δεν λάβει τη βοήθεια που επιθυμεί από την ΕΕ θα «πλημμυρίσει» μετανάστες όλη την Ευρώπη.

Ellada.jpg
Δεν υπολόγισε όμως στον παράγοντα Ελλάδα... Στον παράγοντα Έλληνας

Δεν υπολόγισε όμως στον παράγοντα Ελλάδα... Στον παράγοντα Έλληνας

Ellada1.jpg
Το Newsbomb.gr στην πρώτη γραμμή των γεγονότων

Με το που πάτησα το πόδι μου στην Αλεξανδρούπολη ξεκίνησε μία εμπειρία μοναδική. Μέσα από αποκλειστικές εικόνες που μεταδώσαμε από το Newsbomb.gr και συνεχίζουμε να μεταδίδουμε θα προσπαθήσω να σας βάλω στο «κλίμα».

Το Newsbomb.gr στην πρώτη γραμμή των γεγονότων

Ήταν Τρίτη (03/03) όταν έφτασα στις Καστανιές Έβρου. Ένα πανέμορφο και γραφικό χωριό περίπου 2 ώρες απόσταση από το Αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης. Το πρώτο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι τα περισσότερα σπίτια είχαν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια. Επιπλέον το χαμόγελο των κατοίκων αλλά και η «ζεστασιά» που αγκάλιασαν όλους τους δημοσιογράφους από κάθε μεριά της γης.

Spitia.jpg
Tα περισσότερα σπίτια είχαν την ελληνική σημαία στα μπαλκόνια

Οι κάτοικοι Κατανέων, περισσότεροι αγρότες στο επάγγελμα, μαζεμένοι στο καφενείο παρακαλοθούσαν με αγωνία τα όσα διαδραματίζονται σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια τους.

Μία κατάσταση που όπως λένε δεν είναι καινούργια για αυτούς. Ωστόσο αυτό που τους ανησυχεί είναι η τόσο μεγάλη εισροή παράνομων μεταναστών στη χώρα.

Spitia1.jpg

«Είμαστε Έλληνες και θα υπερασπιστούμε την πατρίδα μας με κάθε μέσο που διαθέτουμε. Οι Τούρκοι και οι μετανάστες δεν μας φοβίζουν . Είμαστε εδώ να προστατέψουμε τη χώρα μας» ανέφεραν χαρακτηριστικά στο Newsbomb.gr οι κάτοικοι της περιοχής.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών από μικρά παιδιά, ηλικιωμένους και γυναίκες δεν παρακολουθούν απλά τα γεγονότα. Βοηθούν όσο μπορούν ώστε να προστατεύσουν την πατρίδα από τον εχθρό.

«Δεν είμαστε ρατσιστές. Αγαπάμε τους ανθρώπους. Όμως όσοι προσπαθούν να μπουν παράνομα στη χώρα μας δεν είναι πρόσφυγες. Είναι μετανάστες που πολεμάνε τα παιδιά μας, τους φαντάρους μας στα σύνορα και προσπαθούν να μπουν στη χώρα χωρίς χαρτιά, χωρίς τίποτα» τόνισαν.

Ένας ηλικιωμένος κύριος με πλησιάζει και με ρωτάει για ποιο μέσο δουλεύω. Του απαντώ ότι είμαι σε αποστολή με το Newsbomb.gr και μου λέει πώς να σε βοηθήσω κορίτσι μου. Του λέω θέλω να πάω στην πρώτη γραμμή να δω από κοντά τα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. Με πήγε με το αυτοκίνητό του και με άφησε στις γραμμές του τρένου εκεί όπου θα είχα πιο καθαρή εικόνα από τα γεγονότα.

Το κινητό μου πήρε φωτιά από τα «κλικ».

Έβλεπα από κοντά τα όσα συνέβαιναν στο «πεδίο μάχης». Όσα μου είχαν περιγράψει οι φιλόξενοι κάτοικοι.

Ήμουν πάνω στις γραμμές του τρένου και ακριβώς απέναντί μου στα 500 μέτρα περίπου έβλεπα τον φράχτη. Τον γνωστό φράχτη. Διέκρινα μετανάστες που προσπαθούσαν να μπουν σε ελληνικό έδαφος αλλά οι ακούραστοι φύλακες της πατρίδας δεν άφησε κανέναν να περάσει παράνομα τα σύνορα.

Από τα μεγάφωνα άκουγα τουρκικά. Προσπαθούσαν να «εμψυχώσουν» τους μετανάστες να μπουν παράνομα στην Ελλάδα. Άκουγα τους μετανάστες να φωνάζουν και να προσπαθούν να κόψουν τον φράχτη.

Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες κατάφεραν να ανοίξουν 6 τρύπες στον φράχτη. Ξαφνικά «άναψαν τα αίματα».

Πετροπόλεμος, χρήση χημικών από τους μετανάστες. Η ελληνική αστυνομία και ο στρατός από την άλλη αντέδρασαν άμεσα και αποτελεσματικά. Μέσα σε λίγα λεπτά μετατράπηκε σε «πεδίο μάχης» το μέρος, το «Φυλάκιο 1» συγκεκριμένα.

Διαβάστε ΕΔΩ αναλυτικά όσα γίνονται στον Έβρο

Στο πλευρό της Ελλάδας τάχθηκαν οι επικεφαλής των θεσμών της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τις δηλώσεις τους στην συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που επισκέφθηκε τις Καστανιές μαζί με τους Ευρωπαίους αξιωματούχους.

Το Newsbomb.gr ήταν εκεί και κατέγραψε την θερμή υποδοχή του Πρωθυπουργού από τους κάτοικους των Καστανεών.

Mitsotakis1.jpg
Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγκάλιασε τους κατοίκους του ακριτικού χωριού και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Όλο το χωριό ήταν συγκεντρωμένο έξω από το Πνευματικό Κέντρο Καστανεών και παρακολουθήσε με αγωνία τις εξελίξεις.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός αγκάλιασε τους κατοίκους του ακριτικού χωριού και φωτογραφήθηκε μαζί τους.

Διαβάστε επίσης: «Αυτοψία» στον Έβρο: Όλο το παρασκήνιο - Τι συζήτησε ο Μητσοτάκης με τους Ευρωπαίους ηγέτες

Στο ρεπορτάζ δεν πρέπει να σταματάς πουθενά. Μάλιστα όταν κάνεις ρεπορτάζ για το μεγαλύτερο site της χώρας που ενημερώνονται καθημερινά εκατομμύρια αναγνωστών, τότε έχεις μεγαλύτερη ευθύνη.

Έστειλα το υλικό που είχα συγκεντρώσει αλλά δεν μου έφταναν μόνο αυτά...

To Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου

Feres1.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

Ήθελα το κάτι παραπάνω. Ήθελα να δω από κοντά από πιο κοντά όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στη χώρα μας. Έτσι αποφάσισα να επισκεφτώ τη Φέρες. Πήγα στο ακριτικό χωριό και από εκεί πέρασα στο Δέλτα του Έβρου...

Feres.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

Ήταν αργά το βράδυ, εγώ μέσα σε ένα αγροτικό προσπάθησα να μεταφέρω το κλίμα που επικρατεί στο Δέλτα του Έβρου, εκεί όπου καθημερινά επιχειρούν εκατοντάδες μετανάστες να περάσουν στα εδάφη μας.

Delta.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

«Δεν μας τρομάζουν οι απειλές. Δεν μας τρομάζει τίποτα. Θα πολεμήσουμε με κάθε μέσο που διαθέτουμε» ανέφεραν στην κάμερα του Newsbomb.gr.

Delta4.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Φυλάμε τις Θερμοπύλες. Όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης» τονίζουν με περηφάνια στο Newsbomb.gr οι κάτοικοι των Φερών Έβρου.

Ήταν αργά το βράδυ, εγώ μέσα σε ένα αγροτικό προσπάθησα να μεταφέρω το κλίμα που επικρατεί στο Δέλτα του Έβρου, εκεί όπου καθημερινά επιχειρούν εκατοντάδες μετανάστες να περάσουν στα εδάφη μας.

Delta5.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

Ήταν μία πολύ μεγάλη εμπειρία για εμένα προσωπικά. Γνώρισα σπουδαίους ανθρώπους. Εύχομαι καλή δύναμη σε όλους. Όλη η Ελλάδα είναι στο πλευρό αυτών των ανθρώπων, αυτών των ηρώων.

Delta9.jpg
Το Newsbomb.gr στο Δέλτα του Έβρου...

Την σκυτάλη πήρε η δημοσιογράφος Νεφέλη Σκαρλίδου η οποία συνεχίζει να σας μεταφέρει τα όσα συμβαίνουν στον Έβρο καθημερινά.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Έβρος: Βίντεο ντοκουμέντο - Τουρκικό τεθωρακισμένο προσπαθεί να γκρεμίσει τον φράχτη

Σχετικές ειδήσεις