ΑΠΟΨΕΙΣ

Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου: Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν

Επέτειος εξέγερσης Πολυτεχνείου: Τρεις λαλούν και δυό χορεύουν

Με βλέπω να παίζω το τζόκερ και να κερδίζω, καθότι πριν από πολλές εβδομάδες είχα επισημάνει με σχετική αρθρογραφία τον πολιτικό σάλο γύρω από την πορεία του Πολυτεχνείου.

Στις 3 Νοεμβρίου και στο άρθρο με τίτλο: Επέτειος Πολυτεχνείου: «Να γίνει ή να μην γίνει η πορεία για την επέτειο της 17ης Νοεμβριου του 1973;», γράφαμε για τον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων που θα υπάρξει με αφορμή την πορεία του Πολυτεχνείου. Το πολιτικό σύστημα δυστυχώς είναι εξόχως προβλέψιμο...

Εν μέσω πανδημίας, εν μέσω θανάτων και χιλιάδων κρουσμάτων κάποιοι επιμένουν να πουλάνε τρέλα με το κιλό, περί δήθεν επαναστατικότητας.

Είναι οι ίδιοι που μιλάνε για χούντα του Μητσοτάκη επειδή επέβαλλε lockdown και περιορισμό μετακινήσεων.

Είναι οι ίδιοι που όλο το διάστημα κατηγορούσαν τη ΝΔ οτι δεν κλείνει τα σχολεία και τώρα που τα έκλεισε, έστριψαν το νόμισμα και λένε ότι τα σχολεία έπρεπε να μείνουν ανοικτά γιατί οι εργαζόμενες μητέρες δεν έχουν πού να αφήσουν τους μικρούς μαθητές.

Μιλάμε για την απόλυτη τρέλα. Και βεβαίως μιλάμε για τους ίδιους ανθρώπους που επί 48 χρόνια προσπαθούν να καπηλευθουν και να καπελώσουν πολιτικά την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Ο πρώτος που άναψε τη φωτιά ήταν ο «κύριος πολιτική ανυπακοή», ο Γιανης με ενα «ν».

Η πρώτη σύγκρουση με την κυβέρνηση προέκυψε από το ΜέΡΑ25, με τον Γιάνη Βαρουφάκη να υποστηρίζει ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προανήγγειλε τη σύλληψη βουλευτών του κόμματος, «που ισοδυναμεί με προαναγγελία καταστρατήγησης του Συντάγματος».

Μετά ήρθε ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας που επισήμανε, σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ, ότι η πορεία για το Πολυτεχνείο «εδώ και 47 χρόνια, κάθε χρόνο και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, δεν ήταν μνημόσυνο ή κατάθεση στεφάνων, αλλά αγωνιστική διεκδίκηση». Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε ότι «και φέτος δεν έχει αυτόν τον χαρακτήρα, δεν μπορούμε να αλλάξουμε περιεχόμενο. Το Πολυτεχνείο ποτέ δεν υπήρξε κυβερνητική γιορτή».

Σε εκείνο το σημείο, ο ΓΓ του ΚΚΕ είπε ότι «αυτό κάνουν και φέτος σε ειδικές συνθήκες. Οι συνθήκες που καθορίζονται από τους υγειονομικούς είναι ότι πρέπει να τηρούνται απαρέγκλιτα όλα τα μέτρα όταν ο κόσμος περπατά στους δρόμους ή βρίσκεται στις πλατείες. Με τη χρήση μασκών, με τα αντισηπτικά, με τις αποστάσεις και βεβαίως με τους ανθρώπους που πρέπει να είναι εκεί και κάνουμε έκκληση στις ευπαθείς ομάδες ή σε όσους είναι άρρωστοι να μην είναι, αυτό έχει γίνει με γενικευμένο lockdown, και έχουμε ήδη αποδείξει, μάλιστα ως ΚΚΕ δεχθήκαμε συγχαρητήρια για το πως οργανώθηκαν αντίστοιχες τέτοιες εκδηλώσεις», τόνισε.

Ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει το δρόμο των ισαποστάκηδων. Κλείνει το μάτι σε όσους θέλουν να πάνε στην πορεία χωρίς να λέει ξεκάθαρα ότι υπάρχει σοβαρός υγειονομικός κίνδυνος.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σχετικά με το Πολυτεχνείο, έχει δηλώσει ότι «σε μια περίοδο που ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι είναι οι αποστάσεις, ο βασικός κανόνας που πρέπει να τηρήσουμε όλοι είναι το να μη συγκεντρωνόμαστε πολλοί ακόμα και σε ανοιχτούς χώρους».
Και έτσι και γιουβέτσι, δηλαδή.

Στο μεταξύ, πολλές οργανώσεις της Αριστεράς, σωματεία και συλλογικότητες αναρχικών, έχουν ήδη εκδώσει καλέσματα για την Πορεία του Πολυτεχνείου στην Αθήνα. ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΟΚΔΕ, ΣΣΠ, η Αναρχική Πολιτική Οργάνωση (ΑΠΟ) και άλλες συλλογικότητες καλούν στην Αθήνα και σε προσυγκέντρωση ανήμερα της επετείου, στις 14:00, στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Την ίδια στιγμή, φοιτητικές οργανώσεις, αντιεξουσιαστές, οργανώσεις της Αριστεράς καλούν σε κινητοποιήσεις και στη Θεσσαλονίκη. Τα καλέσματα για τη συμπρωτεύουσα ξεκινούν από τις 15:30 και αφορούν το Πολυτεχνείο ΑΠΘ.

Συγκεντρώσεις και πορείες για το Πολυτεχνείο έχουν προγραμματιστεί και σε άλλες πόλεις της χώρας, όπως ο Βόλος, τα Χανιά, το Ρέθυμνο, η Καβάλα, η Πάτρα, τα Γιάννενα, το Αγρίνιο και η Κομοτηνή.

Συμπέρασμα: ο κορονοϊός κόβει το ψωμάκι στους επαγγελματιες Τσεγκεβάρες.
Μετά τι δουλειά θα κάνουν όλα αυτά τα παλληκάρια; Άνεργοι θα μείνουν;

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Στρατός Ξηράς: «Φορτώνει» νησιά και Έβρο με τα φονικά Spike NLOS – Γιατί τα… τρέμουν οι Τούρκοι