ΑΠΟΨΕΙΣ

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Δεν πείθει ούτε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε το ΚΚΕ

Επεισόδια Πολυτεχνείο: Δεν πείθει ούτε ο Χρυσοχοΐδης, ούτε το ΚΚΕ
H αλήθεια είναι πάντα κάπου στη μέση... Απαιτείται ψυχραιμία από όλες τις πλευρές
ΙΝΤΙΜΕ ΝΕWS - Φωτογραφία αρχείου

Λάθος μέγα η επαναστατική γυμναστική του ΚΚΕ και η απόφασή του να πραγματοποιήσει πορεία στο κέντρο της Αθήνας την ώρα που τα κρούσματα και οι νεκροί από κορονοϊό βρίσκονται σε τρομερή εκθετική αύξηση – Λάθος μέγα και η ακραία βία που χρησιμοποιήθηκε σε πολλές περιπτώσεις από την αστυνομία και την οποία επιχειρεί να δικαιολογήσει με άστοχο τρόπο ο κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Δυστυχώς το ΚΚΕ υπερέβη χθες τα εσκαμμένα και κάτι τέτοιο είναι απαράδεκτο για ένα τόσο έμπειρο κόμμα με μια ιστορική διαδρομή. Θα μπορούσαν οι εκδηλώσεις του ΚΚΕ να έχουν σταματήσει με την κατάθεση στεφάνου στο ΕΑΤ – ΕΣΑ και έξω από την αμερικανική πρεσβεία. Αυτό που συνέβη χθες 17 Νοεμβρίου του 2020 στις 14:00 στο κέντρο της Αθήνας ήταν ο απόλυτος παραλογισμός που δεν συνάδει καθόλου με αυτό που λέμε κοινή λογική.
Εν μέσω θανάτων από covid 19 να συγκεντρώνει το ΚΚΕ 1.000 ή 1.500 άτομα στο κέντρο της Αθήνας για να διαμαρτυρηθούν ντε και καλά για την απαγόρευση των συναθροίσεων, δεν έχει καμία απολύτως λογική.

Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογώ τις σκηνές ακραίας βίας που χρησιμοποίησαν οι αστυνομικοί για να διαλύσουν το πλήθος και το ανελέητο κυνηγητό που έγινε στη συνέχεια σε διάφορες γειτονιές της Αθήνας. Όχι ούτε αυτό είναι λύση. Κι εδώ πρέπει να απολογηθεί ο κ. Χρυσοχοΐδης.
Οι καταγγελίες για ξυλοδαρμούς είναι πολλές. Όπως και οι φωτογραφίες και τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας.

Για τις σκηνές βίας και τις καταγγελίες για υπέρβαση καθήκοντος αστυνομικών από βουλευτές και πολίτες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ξεκαθάρισε πως θα διερευνηθούν όλα, όμως όπως χαρακτηριστικά πρόσθεσε, θα πρέπει κάποια στιγμή να πάψουμε να τα βλέπουμε όλα μονομερώς και να βάζουμε απέναντι την αστυνομία και τον αστυνομικό.

Σε ότι αφορά στην πρωινή σχετική διαφοροποίηση της στάσης της ΕΛΑΣ απ’ ότι το απόγευμα, είπε ότι με προσωπική του ευθύνη και παρότι παραβιάστηκε από τα κόμματα η διαταγή απαγόρευσης, υπήρξε ανοχή στις πολιτικές εκδηλώσεις τιμής στη μνήμη των πεσόντων του Πολυτεχνείου. Πρόσθεσε δε, ότι οι επικεφαλής της συγκέντρωσης του ΚΚΕ στα Προπύλαια δεν άφησαν άλλη επιλογή στον ίδιο και την κυβέρνηση, όταν αρνήθηκαν να διαλυθούν παρότι υπήρξαν πάνω από 10 εκκλήσεις του αστυνομικού διαπραγματευτή.

Σχετικά με την πορεία του ΚΚΕ είπε ακόμα:
Με δική μου ευθύνη έγινε αυτή η πολιτική εκδήλωση του ΚΚΕ σήμερα.
Ήταν πολιτική εκδήλωση κ είχαμε υποχρέωση να δείξουμε ανοχή
Τέλος, για τους προσαχθέντες είπε πως θα τους επιβληθούν τα πρόστιμα για παραβίαση των μέτρων covid.

Εμένα προσωπικά δεν με πείθουν ούτε οι δικαιολογίες του Χρυσοχοΐδη, ούτε οι δικαιολογίες του ΚΚΕ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Σούπερ μάρκετ: Νέες αλλαγές - Ποια είδη θα πωλούνται κατ' εξαίρεση