ΑΠΟΨΕΙΣ

Κορονοϊός: Όχι άλλοι Τσόκληδες, όξω ρε!

Κορονοϊός: Όχι άλλοι Τσόκληδες, όξω ρε!

Τελικά ποιος είναι αυτός ο κύριος Κώστας Τσόκλης που πλασάρεται ως διακεκριμένος εικαστικός και ήρθε στη ζωή μας να μας πει ότι δεν πρέπει να σώζουμε μικρά παιδιά στη μάχη κατά του κορονοϊού, αλλά διανοούμενους γέροντες;

Με ποιο δικαίωμα εκστομίζει τέτοιες κουβέντες; Ποιος στα αλήθεια του είπε ότι επειδή είναι ζωγράφος ή ότι σκατά θέλει, ότι μπορεί να προσβάλλει κατ’ αυτό τον τρόπο την ανθρώπινη ύπαρξη;

Η πρώτη αντίδραση που μου έρχεται στο μυαλό: Δεν πας καλά άνθρωπέ μου. Η δεύτερη αντίδραση: Αυτός ο τυπάκος έχει ξαναπασχολήσει την επικαιρότητα με αντίστοιχες δηλώσεις υπερασπιζόμενος τους βιαστές.

Ναι καλά διαβάσατε. Παλαιότερα, σε εκπομπή-αφιέρωμα που προβλήθηκε στην ΕΡΤ είχε πει τα ακόλουθα: «Δεν καταλαβαίνω γιατί ο βιαστής είναι πιο κακός άνθρωπος από την κοπέλα που βγάζει τα βυζιά της έξω και προκαλεί. Τη βία τη ζητάει η ίδια, θέλει να τη βιάσουν».

Και δεν έμεινε μόνο εκεί. Είπε κι άλλα χειρότερα που οδήγησαν μάλιστα το ΕΣΡ να επιβάλλει πρόστιμο στην ΕΡΤ: «Δεν καταλαβαίνω γιατί η αστυνομία πιάνει τον άνθρωπο που τη βίασε και δεν πιάνει αυτή την ίδια που τον προκαλεί, αφού η φύση τον σπρώχνει να το κάνει αυτό. Έχω άλλες απόψεις για τα πράγματα…».

Μιλάμε για παράνοια. Για την απόλυτη διαστροφή.

Σήμερα, αυτός ο ανθρωπάκος έρχεται να μας πει ότι «εγώ θα έσωζα έναν άξιο γέροντα, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει». Η νέα δήλωση του έγινε πάλι στην ΕΡΤ.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς νιώθει με την πανδημία του κορονοϊού, ο Κώστας Τσόκλης είπε χαρακτηριστικά: «Έχω ένα είδος απογοήτευσης και θυμού για το πώς φέρθηκε η κοινωνία σε διαφορετικές ηλικίες. Δηλαδή, ένα μωρό παιδί το θεωρούμε άξιο για να ζήσει, αλλά δεν ξέρουμε αν είναι βόδι όρθιο ή είναι άνθρωπος που έχει μια αξία. Έναν γέρο ξέρουμε τι ψάρια έπιασε στη ζωή του. Εγώ, αν ήταν να σώσω έναν άνθρωπο στην ηλικία μου, που ζει ακόμα και δεν τα ‘χει χάσει, παρά ένα παιδί που δεν ξέρω τι θα γίνει, θα ‘σωζα τον γέροντα, γιατί να το ρισκάρω, ο γέρος είναι μια πραγματική αξία…».

Η ταπεινότητά μου απαντά στον κύριο Τσόκλη: Πρέπει να σας δέσουν με ανάποδο πουκάμισο και μάλιστα σύντομα. Προσφέρετε πολύ κακές υπηρεσίες στο κοινωνικό σύνολο. Είστε επικίνδυνος. Άχθος αρούρης κατά την ομηρική έννοια του όρου. Βάρος της γης, βάρος της προόδου και της ζωής. Ευτυχώς οι γιατροί λειτουργούν με άλλα κριτήρια και όχι με αυτά των ψευτοδιανοούμενων.

Θέλω μόνο να θυμίσω σε αυτόν τον τυπάκο πως «όταν δεν είμαστε πλέον παιδιά, είμαστε ήδη νεκροί».

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρούσματα σήμερα: 98 θάνατοι και 603 διασωληνωμένοι - 1.193 κρούσματα