ΑΠΟΨΕΙΣ

Κορονοϊός: Εγώ φίλε μου εμπιστεύομαι τους Έλληνες γιατρούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ

Κορονοϊός: Εγώ φίλε μου εμπιστεύομαι τους Έλληνες γιατρούς, τους γιατρούς του ΕΣΥ
Intime News

Δεν ξέρω για εσάς, εγώ πάντως δεν εμπιστεύομαι κανέναν καθηγητή και κανέναν κυριούλη που καθισμένος στην αναπαυτική καρέκλα του σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού  αποφασίζει να μας πει ότι ο κορονοϊός είναι μια απλή γριπούλα και δεν έχει ιδιαίτερα μεγάλη θνητότητα και όλα είναι μια παγκόσμια συνωμοσία τρομοκράτησης του λαού.

Όχι φίλε μου, εγώ πιστεύω τον Τσιόδρα, τη Λινού, τον Μαγιορκίνη, την Παγώνη, τον Εξαδάχτυλο, τον Γώγο, τον Βατόπουλο, την Γιαμαρέλλου, τον Λαζανά, τον Σύψα, τον Τσακρή, την Παπαευαγγέλου, τον Παναγιωτόπουλο, τον Παρασκευή και τους άλλους γιατρούς της Επιτροπής.

Τους πιστεύω και τους εμπιστεύομαι παρά τις αντιθέσεις τους, τις υπερβολές τους και τις μεταξύ τους διαφωνίες. Γιατί τους εμπιστεύομαι; Γιατί φίλοι μου αυτοί οι άνθρωποι με σώζουν εδώ και δεκαετίες στα δημόσια νοσοκομεία. Είναι δίπλα μου όποτε χρειαστεί. Είναι μάχιμοι και υπηρετούν με σθένος το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Το βρίζουν το ΕΣΥ, το κατακρίνουν, το τσακίζουν, αλλά το υπηρετούν και κάνουν θαύματα.

Ναι είναι οι γιατροί μου. Σε αυτούς θα πάω όταν πάσχω από καρκίνο, όταν πρέπει να χειρουργηθώ, όταν πρέπει να σώσω το παιδί μου από μια βαριά ασθένεια. Κι αν χρειαστεί θα τους βρίσω, θα τους μαλώσω κι αυτοί θα κάτσουν να με ακούσουν. Αλλά όταν χρειαστεί θα τους φιλήσω τα χέρια, γιατί αυτοί είναι οι γιατροί και οι νοσηλευτές του δικού μου ΕΣΥ.

Είναι αυτοί που τους βρίσκω στις 12 το βράδυ στην εφημερία και μπορεί να χρειαστεί να περιμένω 6 ώρες να με εξετάσουν αλλά ξέρω πολύ καλά ότι οι 8 στους 10 είναι καλοί γιατροί, έμπειροι και υπερβάλλουν εαυτόν.

Και τους έχω δει φίλε μου. Τους έχω δει να διαχειρίζονται 15 περιστατικά ταυτόχρονα 2 μόνο χειρουργοί σε γενική εφημερία και να τα καταφέρνουν σε όλα. Με γρήγορες και έμπειρες κινήσεις που σε κάνουν να νιώθεις ασφάλεια.

Αυτή την ασφάλεια στα χέρια των Ελλήνων γιατρών δεν την βρίσκεις πουθενά.

Βεβαίως και υπάρχουν και καθάρματα, δεν διαφωνώ. Όμως η πλειονότητα των Ελλήνων γιατρών δεν αστειεύονται με την υγεία του λαού.

Χρόνια τώρα, στα δημόσια νοσοκομεία γίνονται θαύματα. Θαύματα επιστημονικά και κοινωνικά. Και τώρα σε αυτή την κρίση, πάλι αυτούς θα εμπιστευτώ. Τους γιατρούς και τους νοσηλευτές του Εθνικού μου Συστήματος.

Γιατί είναι δικοί μου γιατροί. Δεν είναι ούτε του Μητσοτάκη, ούτε του Τσίπρα. Το κατάλαβες φίλε μου… Αυτούς παρακαλάω εδώ και χρόνια κι αυτούς θα παρακαλέσω όταν και εφόσον ξαναχρειαστεί.

Αυτούς που κατηγορούν τους Έλληνες γιατρούς, όχι ρε φίλε δεν τους πάω. Πες με καχύποπτο, πες με όπως θες.

Η ταχύτητα εξάπλωσης του ιού είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορείς να βάλεις ζυγαριά στους αριθμούς των νεκρών. Όταν για παραπάνω από ένα μήνα έχουμε 100 νεκρούς την μέρα δεν θα κάτσω να κάνω υψηλή πολιτική ανάλυση ρίσκων. Όταν ο ιός έχει θνητότητα 25% σε ηλικιωμένους και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, δεν μιλάμε για κάτι απλό, διότι οι ηλικιωμένοι στην Ελλάδα αποτελούν το 25% του πληθυσμού. Ποιος κύριος έχει αποφασίσει ότι δεν τρέχει και τίποτα αν χάσουμε το 25% του πληθυσμού; Ποιος καθηγητής και ποιος δόκτωρας έχει αποφασίσει κάτι τέτοιο;

Όταν ξέρουμε ότι το 50% αυτών που μπαίνουν στις εντατικές δεν θα τα καταφέρουν και θα φύγουν τελικά, ποιος ή ποιοι είναι αυτοί που θα μας πουν ότι «δεν τρέχει και τίποτα, μια απλή γρίπη είναι».

Τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας που διακινείτε ορισμένοι, ότι οι Έλληνες γιατροί είναι πουλημένοι κλπ να τα κρατήσετε για τον εαυτό σας και να τα λέτε στους αγαπημένους σας δημοσιογράφους που είναι μπουκωμένοι με λεφτά από τις λίστες και τώρα ξαφνικά έγιναν ρομπέν των φτωχών… Αυτούς των οποίων τα ονόματα φιγουράρουν στα Panama Papers κι αντί να είναι φυλακή συνεχίζουν να κάνουν καριέρα σε βάρος άλλων ανθρώπων…

Σταματάω εδώ γιατί θα πω κι άλλα και δεν πρέπει…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Τι θα κρίνει το διάγγελμα Μητσοτάκη - Τι περιλαμβάνει ο οδικός χάρτης άρσης του lockdown