ΑΠΟΨΕΙΣ

Απόνερα υπόθεσης Λιγνάδη: Η πολιτική αλητεία έχει όρια

Απόνερα υπόθεσης Λιγνάδη: Η πολιτική αλητεία έχει όρια

Η λάσπη στον ανεμιστήρα αποτελεί θεσμική και επικίνδυνη εκτροπή κατά της Δημοκρατίας που ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αλητείας - Γράφει ο Κώστας Τσιτούνας 

Άλλο πράγμα η βρώμικη υπόθεση Λιγνάδη με τις αστυνομικές, δικαστικές και κοινωνικές διαστάσεις - που καλώς έχει πάρει - κι άλλο πράγμα η προσπάθεια ορισμένων να πολιτικοποιήσουν το όλο ζήτημα και να εμπλέξουν σε τέτοια σκοτεινά κυκλώματα είτε πολιτικά πρόσωπα, είτε πολιτικούς αρχηγούς, είτε κόμματα.

Όλοι αυτοί που τις τελευταίες ημέρες διακινούν υπονοούμενα (χωρίς στοιχεία και ντοκουμέντα) περί ΜΚΟ που έστελναν ανήλικα στον κατηγορούμενο Λιγνάδη, που επιχειρούν να «στοχοποιήσουν» πίσω από τα κυκλώματα παιδεραστίας ακόμα και τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, κινούνται στα όρια της πολιτικής αλητείας και του οχετού. Όπως αντίστοιχα, οχετός είναι και η στοχοποίηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το αν φωτογραφήθηκε με κάποιον ηθοποιό στο θέατρο.

Ο κίνδυνος είναι ορατός. Να χαθεί η μπάλα του #metoo και να ξεπλυθεί πίσω από αυτό όλη η βρωμιά που κινείται στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας. Αυτό ακριβώς τείνουν να πετύχουν τα διάφορα τρολ και οι διάφοροι πολιτευτές που διακινούν hastag του τύπου #νδ_παιδεραστές ή κάποιοι άλλοι που πουσάρουν fake φωτογραφίες με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ή τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ αγκαλιά με τον Λιγνάδη. Κάποιοι σαμποτάρουν όλη αυτή την προσπάθεια να ανοίξουν στόματα και να σπάσει το απόστημα της σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι προφανές ότι κάποιοι εξυπηρετούν συμφέροντα προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Ποιους και τι εξυπηρετεί όλη αυτή η χυδαιότητα που διασπείρεται με τόση ευκολία;

Eίναι ντροπή για την Δημοκρατία βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να διακινούν στο facebook υπονοούμενα ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ καλύπτουν παιδεραστές. Είναι ντροπή και οδηγεί σε επικίνδυνες ατραπούς όχι μόνο για τα πολιτικά πρόσωπα, αλλά και συνολικά για την λειτουργία της Δημοκρατίας στην χώρα μας κι αυτό δυστυχώς δεν το αντιλαμβάνονται ορισμένοι.

Ε λοιπόν όχι, η πολιτική αντιπαράθεση δεν μπορεί να πέσει σε τόσο χαμηλό επίπεδο και να γυρίσουμε σε εποχές που με την λάσπη στον ανεμιστήρα δημιουργούν συνθήκες πολιτικής εκτροπής και ζεσταίνουν το αυγό του φιδιού.

Όχι, το «σκοπός αγιάζει τα μέσα» δεν μπορεί να είναι όχημα παραγωγής πολιτικής εν έτει 2021.

To γράφω και το υπογράφω με όλες μου τις δυνάμεις:

Η λάσπη στον ανεμιστήρα αποτελεί θεσμική και επικίνδυνη εκτροπή κατά της Δημοκρατίας που ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αλητείας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.