ΑΠΟΨΕΙΣ

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε την αλήθεια

Η Έφη Αχτσιόγλου είπε την αλήθεια

Άρθρο του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, Παύλου Μαρινάκη στο Newsbomb.gr 

Είναι αλήθεια ότι έχουμε συνηθίσει να ακούμε από τον ΣΥΡΙΖΑ απροκάλυπτα ψέματα ή – στην καλύτερη των περιπτώσεων – μια πλήρως διαστρεβλωμένη αποτύπωση της πραγματικότητας. Γι’ αυτό και ήταν διπλά σοκαριστική η πρόσφατη δήλωση της Έφης Αχτσιόγλου ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επενδύει στην μη κανονικότητα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δώσει δείγματα της οπτικής του πάνω στη διαχείριση της πανδημίας. Ξεκίνησε κουνώντας το δάχτυλο στην Κυβέρνηση επειδή δεν μοίρασε «λεφτά με το τσουβάλι» τον περασμένο Απρίλιο, χωρίς να νοιάζεται, να σκεφτεί και να υπολογίσει για το ποιος θα πληρώσει στο τέλος το λογαριασμό. Συνεχίστηκε με το περίφημο «δέχομαι το ρίσκο» του Αλέξη Τσίπρα για τις πορείες υπερμετάδοσης του κορωνοϊού, που οδήγησε στην έκρηξη των κρουσμάτων. Και έφτασε μέχρι τον απόλυτο ξεπεσμό με τις εγκληματικά ανεύθυνες εξυπνάδες για «ξεστοκάρισμα» εμβολίων.

Η Έφη Αχτσιόγλου, λοιπόν, δεν είπε τίποτε άλλο από την ωμή αλήθεια, χωρίς τα μεγάλα λόγια περί δήθεν κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπισμού. Τι μας είπε η τομεάρχης οικονομικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης: ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει στην πανδημία την ευκαιρία του να αποκομίσει πολιτικά οφέλη. Εκεί που οι πολίτες βλέπουν κίνδυνο για τους ίδιους, τις οικογένειες και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, εκεί που οι επαγγελματίες βλέπουν αιματηρές αλλά αναγκαίες για το κοινό καλό θυσίες, ο ΣΥΡΙΖΑ βλέπει ψήφους.

Από τη μία είναι μια από τις σπανιότατες περιπτώσεις που ακούγεται μια ξεκάθαρη και ωμή αλήθεια από τα χείλη πρωτοκλασάτου στελέχους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και από την άλλη είναι το ίδιο το περιεχόμενο της ομολογίας, ο κυνισμός και η ιδιοτέλεια που εκπέμπει, που αφήνει άναυδους ακόμα και όσους έχουμε συνηθίσει να περιμένουμε τα πάντα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μια δεύτερη ανάγνωση, βέβαια, ίσως δεν θα έπρεπε να εκπλαγούμε ούτε καν από αυτό. Και τούτο διότι το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα έχει αποδείξει ότι πατρίδα του είναι ο διχασμός και το χάος. Ή όπως ευγενικά το «στόλισε» η Έφη Αχτσιόγλου: «η μη κανονικότητα».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήλθε στην εξουσία δημιουργώντας χάος, τόσο μέσα στο κοινοβούλιο χρησιμοποιώντας μαεστρικά έναν πρωτόγνωρο πολιτικό αριβισμό, όσο και στις πλατείες βασιζόμενος στο θυμικό και την εξαγρίωση των πολιτών που πιέζονταν μέσα σε μια βαθιά οικονομική κρίση. Εκμεταλλευόμενος της συνθήκες, βρέθηκε να αναλαμβάνει την εξουσία χωρίς κανένα πραγματικό σχέδιο, θυσιάζοντας πέντε χρόνια από τους κόπους των Ελλήνων στο βωμό της «μη κανονικότητας» και της «πρώτης φοράς Αριστερά».

Τώρα λοιπόν επαναλαμβάνει τη βραχύβια ιστορία του. Εμπαίζει το εθνικό σχέδιο σωτηρίας, αγνοεί τις θυσίες των πολιτών, παίρνει ρίσκα που δεν δικαιούται και δεν θα έπρεπε να διανοηθεί καν να τα αναλάβει, με τη σιωπή του υποσκάπτει την εθνική επιχείρηση του εμβολιασμού. Με απλά λόγια: στην πραγματικότητα εύχεται η χώρα να αποτύχει.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και για την επόμενη ημέρα μετά την πανδημία. Αγνοεί τις επενδύσεις που συρρέουν από το εξωτερικό και υποβαθμίζει την αξία που έχει το Σχέδιο Ανάκαμψης, νοσταλγώντας το Πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης. Χλευάζει τις μεταρρυθμίσεις στη δημόσια σφαίρα και τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους.
Τι παραδέχτηκε ουσιαστικά η Έφη Αχτσιόγλου: ότι κάθε μέρα με καλές ειδήσεις για τη χώρα είναι μια κακή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ. Μόνο που τώρα πια το πρόβλημά τους είναι μεγαλύτερο. Το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι οι Έλληνες πολίτες επιθυμούν και επιδιώκουν την κανονικότητα και γι’ αυτό το λόγο εξέλεξαν την Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Για να σταματήσουν επιτέλους να ακούνε κούφιες υποσχέσεις για μνημόνια που θα σκίζονταν και αγορές που θα χόρευαν στο ρυθμό του Αλέξη Τσίπρα.


Οι πολίτες διάλεξαν την κανονικότητα. Ψήφισαν τις μειώσεις φόρων και εισφορών μέσα σε μια παγκόσμια κρίση, την βελτίωση των υπηρεσιών, την ενίσχυση της αγοράς εργασίας, τη δημιουργία νέων ευκαιριών, την ασφάλεια και την προοπτική ευημερίας τους – όσα δηλαδή υλοποιεί καθημερινά η Κυβέρνηση. Και, όπως παραδέχτηκε και η ίδια η Έφη Αχτσιόγλου, σε αυτές τις συνθήκες δεν υπάρχει χώρος για το ΣΥΡΙΖΑ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.