ΑΠΟΨΕΙΣ

Τουρκία: Σφαγές, γενοκτονίες, παιδομάζωμα - Μας μιλά για ιστορία αυτή που έχει... ποινικό μητρώο!

Τουρκία: Σφαγές, γενοκτονίες, παιδομάζωμα -  Μας μιλά για ιστορία αυτή που έχει... ποινικό μητρώο!

Οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων από τους Τούρκους υπουργούς - Αδιανόητα ψεύδη και παραποίηση της ιστορίας από τον Ακάρ που είχε το θράσος να μιλήσει για θηριωδία των Ελλήνων. 

Έχουμε παρατηρήσει πως όσο περισσότερο η Ελλάδα αντιστέκεται στα σχέδιά των Τούρκων, τόσο εκείνοι αποθρασύνονται στη ρητορική τους.

Άναρθρες πολεμικές κραυγές, απειλητική συνθηματολογία των κορυφαίων Τούρκων υπουργών αλλά και του ίδιου του Ερντογάν κατά της Χώρας μας, της πολιτικής ηγεσίας μας αλλά και κατά του ελληνικού λαού, συνθέτουν την πολιτική ενός καθεστώτος που καταρρέει πολιτικά και προσπαθεί να διασωθεί φανατίζοντας το αμόρφωτο ακροατήριό του.

Θα μπορούσαμε να τους χαρακτηρίσουμε απλώς γραφικούς, περιθωριακούς, μη σοβαρούς, ανάξιους της παραμικρής αναφοράς. Οι άνθρωποι, όμως, αυτοί κατέχουν θέσεις, αξιώματα, συμβουλεύουν μάλιστα τον Τούρκο Πρόεδρο, ο οποίος προφανώς λαμβάνει σοβαρά υπόψη τις συμβουλές τους, διολισθαίνοντας μάλιστα και ο ίδιος σε ακραίες ρητορικές.

Κάθε φορά που οι Τούρκοι αξιωματούχοι ανοίγουν το στόμα τους, ένας οχετός αλαζονείας, μίσους και ύβρεων ξεχύνεται, που ένα και μόνο πράγμα αποδεικνύει: Ότι πίσω από τα πολιτισμένα ευρωπαϊκά κουστούμια και τις γραβάτες που φορούνε, κρύβονται τα πλέον βάρβαρα τουρμπάνια και φέσια.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, ο υπουργός Άμυνας της γειτονικής χώρας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος ρωτήθηκε την Πέμπτη (20/05) από δημοσιογράφους για τις εξελίξεις στα ελληνοτουρκικά και το Κυπριακό.

Ο εκ των κορυφαίων συνεργατών του Ταγίπ Ερντογάν, έσπευσε αρχικά να δείξει το δήθεν συναινετικό του πρόσωπο, υποστηρίζοντας ότι οι δύο χώρες συνεχίζουν την προσπάθεια για εξεύρεση λύσης στις διμερείς διαφορές. «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για επίλυση των προβλημάτων μας με διάλογο με τους Έλληνες γείτονές μας, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και με σεβασμό στις σχέσεις καλής γειτονίας. Καθώς οι διαβουλεύσεις και οι συνομιλίες περί αποφυγής συγκρούσεων συνεχίζονται, θα έχουμε μια συνάντηση με τους Έλληνες ομολόγους μας την επόμενη εβδομάδα, αν και εξ αποστάσεως, στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης».

Κάπου εκεί όμως ο Τούρκος υπουργός έβγαλε το κοστούμι και την γραβάτα και πήρε στο χέρι το... οθωμανικό γιαταγάνι, επιδιδόμενος σε ανήθικα ψεύδη, σε χυδαίους χαρακτηρισμούς, σε ασέβεια προς τους νεκρούς προγόνους μας. «Ορισμένοι Έλληνες πολιτικοί και στρατιωτικοί εμφανίστηκαν στις 19 Μαΐου (σ.σ. επέτειος Γενοκτονίας των Ποντίων) με δηλώσεις, οι οποίες ήταν αβάσιμες, απρεπείς, και δεν ανταποκρίνονταν στα ιστορικά γεγονότα, και οι οποίοι διαβάζουν την ιστορία προς τα πίσω. Αυτές είναι καθόλα προκλήσεις. Κάνουν τα πάντα, για να καταστρέψουν το καλοπροαίρετο έργο μας», είπε ο Ακάρ υποστηρίζοντας πως «όλος ο κόσμος γνωρίζει ποια είναι η ελληνική θηριωδία».

Τονίζοντας ότι η τουρκική ιστορία είναι πολύ ξεκάθαρη, ο Ακάρ σημείωσε πως «χθες, όπως και σήμερα, οι πρόγονοί μας αντιμετώπισαν τα ανθρώπινα δικαιώματα με σεβασμό και συνεχίζουμε να συμπεριφερόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο. Εκτός αυτού, ολόκληρος ο κόσμος γνωρίζει ποια ήταν η ελληνική θηριωδία, ειδικά μεταξύ του 1919 και του 1921. Ωστόσο, το να κατηγορούν την Τουρκία, το ευγενές έθνος μας, απερίσκεπτα, ανεύθυνα και σε μια στιγμή όπου ξεκίνησαν αυτές οι διαπραγματεύσεις, αποτελεί πραγματικά προσπάθεια να αποφευχθούν οι διαπραγματεύσεις, να αναβληθούν οι αμοιβαίες πολιτικές υποσχέσεις, να τις καταστρέψουν».

Πραγματικά, είναι να γελάει κανείς. Μιλούν για ανθρώπινα δικαιώματα οι Τούρκοι… οι Τούρκοι! Μιλούν για ιστορία οι Τούρκοι… οι Τούρκοι!

Αλήθεια, τι περισσότερο έχουν να επιδείξουν στην ιστορία τους οι Τούρκοι πέρα από γενοκτονίες, μαζικές σφαγές, βίαιους εξισλαμισμούς, παιδομαζώματα, τάγματα εργασίας και αμέτρητες φρικαλεότητες για τις οποίες δεν έχει αποδοθεί ακόμα δικαιοσύνη; Ακούν τις ατάκες του Χουλουσί Ακάρ οι ανά τον κόσμο ιστορικοί και τραβούν τα μαλλιά τους, φρίττουν με τα ψέματα και την παραποίηση της ιστορίας. Το πλήθος και το μέγεθος των τουρκικών εγκλημάτων σε βάρος των άλλων λαών είναι τέτοιο διαχρονικά, που δεν μπορεί να πείσει κανέναν.

Πραγματικά, πόσο ασυνάρτητες ακούγονται οι δηλώσεις του Χουλουσί Ακάρ ότι η Τουρκία σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα; Ένοπλες πολιτοφυλακές στις γειτονιές, λογοκρισία, πλήρης έλεγχος των ΜΜΕ, άδικες φυλακίσεις και βασανιστήρια έχουν οδηγήσει πολλούς απεγνωσμένους Τούρκους πολίτες να αναζητήσουν καταφύγιο νομιμότητας σε χώρες του εξωτερικού, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Ο πακτωλός χρημάτων που ξοδεύει η τουρκική προπαγάνδα προκειμένου να χτίσει μια εικόνα μοντέρνου, δήθεν, κράτους, δεν είναι ικανός να κρύψει τη βαρβαρότητα και τη διαρκή καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων.

Όταν όλος ο υπόλοιπος κόσμος κοιτάζει μπροστά, η Τουρκία του καθεστώτος Ερντογάν φορά τις στολές της μάχης του Ματζικέρτ για να στήσει κακόγουστα σόου, μετατρέπει την Αγιά Σοφιά σε τζαμί, ονειρεύεται την αναβίωση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Ήταν και εξακολουθεί να παραμένει ο κακός γείτονας των υπόλοιπων κρατών της Ανατολικής Μεσογείου, αφού όχι μόνο καταπατά τα δικαιώματα των άλλων, εισβάλλοντας στην ελληνική υφαλοκρηπίδα, στην κυπριακή ΑΟΖ, στην συριακή και ιρακινή επικράτεια, καθώς και στη Λιβύη, αλλά και αμφισβητεί το νόμιμο δικαίωμα των άλλων να ασκήσουν τα αυτονόητα και σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο κυριαρχικά τους δικαιώματα.

Ας κουνήσει αλλού το δάχτυλο ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, όχι στην Ελλάδα. Γιατί αλήθεια είναι μία: «Η Τουρκία δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά ΤΩΡΑ: Πύρινη κόλαση σε Κορινθία και Αττική - Ανεξέλεγκτα τα μέτωπα