ΑΠΟΨΕΙΣ

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δεν γίνεται να είσαι

Υποχρεωτικός Εμβολιασμός: Και με τον χωροφύλακα και με τον αστυφύλακα δεν γίνεται να είσαι
Φωτογραφία αρχείου από το Pixabay

Στην διαχείριση της πανδημίας, τα πολιτικά κόμματα οφείλουν να είναι ξεκάθαρα στις απόψεις τους και να μην ψαρεύουν σε θολά νερά - Για όσους «ασθενούν» γλωσσολογικά συμπληρώνω ότι το αντίθετο του υποχρεωτικός είναι το προαιρετικός

Δεν γίνεται δηλαδή να λες «είμαι περίπου κατά των εμβολιασμών» ή «είμαι ολίγον υπέρ των εμβολιασμών». Τα πολιτικά κόμματα και οι εκπρόσωποί τους οφείλουν να έχουν μια στοιχειώδη σοβαρότητα και υπευθυνότητα έναντι των πολιτών. Να λαμβάνουν ξεκάθαρη θέση και να παίρνουν και το πολιτικό κόστος των όσων υποστηρίζουν.

Δεν μπορεί να υπάρχουν πολιτικά κόμματα ή βουλευτές που να λένε είμαι με όλους και με όλα. Αυτά είναι αστεία πράγματα και πρέπει να τελειώνουν. Δεν μπορώ να διανοηθώ ότι υπάρχουν πολιτικά στελέχη που λένε για παράδειγμα ότι «είμαι υπέρ των εμβολιασμών, αλλά εγώ δεν θα το κάνω προς το παρόν».

Είναι άκρατος λαϊκισμός να λες είμαι υπέρ της υποχρεωτικότητας των εμβολίων, αλλά χωρίς ποινολόγιο για τους μη εμβολιασθέντες... Αυτό αγγίζει και ξεπερνά το όριο του παραλογισμού, αφού από μόνη της η έννοια του υποχρεωτικού σημαίνει επιβολή δια νόμου μιας κατάστασης και επιβολή ποινών για όποιον αρνείται να συμμορφωθεί. Ένα κι ένα κάνουν δύο, ξεκάθαρα πράγματα. Δεν χωρά καμία δημιουργική ασάφεια εδώ.

Η οποιαδήποτε «υποχρεωτικότητα» συνεπάγεται αυτομάτως και επιβολή κυρώσεων. Αν δεν υπάρχουν κυρώσεις δεν είναι υποχρεωτικότητα είναι μια οικειοθελής πράξη.

Για όσους «ασθενούν» γλωσσολογικά συμπληρώνω ότι το αντίθετο του υποχρεωτικός είναι το προαιρετικός. Το καταλάβαμε ή υπάρχει πρόβλημα αντίληψης;

Δεν μπορούν κάποιοι να θέλουν να είναι «και με τον χωροφύλαξ και με τον αστυφύλαξ». Ή βγαίνεις και λες καθαρά και ξάστερα ότι είσαι κατά των υποχρεωτικών εμβολιασμών ή παίρνεις οποιοδήποτε ρίσκο και λες είμαι υπέρ των εμβολιασμών. Εδώ που φτάσαμε μεσοβέζικες καταστάσεις δεν βοηθούν πουθενά.

Ισαποστάκηδες τέλος. Ισαποστάκηδες μπορεί να είναι διάφοροι δημοσιογράφοι, δημοσιολόγοι, ακόμα και οι απλοί πολίτες. Δεν έχουν κάποια θεσμική ιδιότητα και συνεπώς δικαιολογούνται να έχουν όποια άποψη θέλουν. Όταν όμως είσαι επίσημος πολιτικός φορέας η εκπρόσωπος της εθνικής μας αντιπροσωπείας στη Βουλή, με θεσμικό ρόλο δεν είναι δυνατόν να κοροϊδεύεις και να ξεγελάς όλους τους πολίτες.

Η σοβαρότητα, η ειλικρίνεια και η καθαρότητα λόγων και έργων πρέπει να είναι βασικό προσόν της σύγχρονης πολιτικής. Η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης δεν πρέπει να είναι εξαίρεση, πρέπει να είναι κανόνας.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, εννοείται ότι δεν έχω καμία διάθεση να υποδείξω σε κανένα πολιτικό κόμμα ποια θέση θα πάρει! Μακριά από εμένα τέτοια πράγματα. όμως θέση πρέπει να πάρουν άπαντες και μάλιστα κρυστάλλινη.

Ένα κι ένα δεν μπορεί να κάνουν ούτε μηδέν, ούτε τέσσερα. Όσο και να θέλετε, δεν θα μας τρελάνετε κάποιοι...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στην Καλλιθέα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε κάγκελα έξω από πολυκατοικία