ΑΠΟΨΕΙΣ

Η πολιτική με όρους χαμαιτυπείου γυρίζει πάντα μπούμερανγκ

Η πολιτική με όρους χαμαιτυπείου γυρίζει πάντα μπούμερανγκ
Ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης πρέπει να υπόκειται σε κριτική και μάλιστα αυστηρή
Intime News

Η σύγχυση στην Ελλάδα είναι εθνικό σπορ. Και για να είμαι σαφής δεν μπορεί η δυσφορία ή η οργή του κόσμου να εργαλειοποιείται πολιτικά από τα κόμματα και να αναπαράγεται με χυδαίους όρους...

Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Οι εποχές της χυδαιότητας που δηλητηριάζουν την κοινωνία πρέπει να φύγουν ανεπιστρεπτί.

Τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα οφείλουν να διαχωρίσουν την έννοια της σκληρής αντιπαράθεσης από την κουλτούρα του καφενείου...

Όλα ξεκίνησαν από μια σκληρή δήλωση ενός πολίτη στις φωτιές στην Εύβοια, ο οποίος προφανώς έχασε την περιουσία του από την καταστροφική πυρκαγιά. Πάνω σε μια στιγμιαία έκρηξη οργής ο πολίτης είπε μεταξύ άλλων την ατάκα: «Μητσοτάκη... ιεσαι».

Αυτό ήταν, ύστερα χάθηκε η μπάλα. Φτιάχτηκε αμέσως hashtag στα social media το οποίο αναπαράχθηκε από χιλιάδες τρολ και έγινε trend. Ένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Νίκος Μωραΐτης φρόντισε να ανεβάσει την ακόλουθη ανάρτηση βάζοντας περισσότερο λάδι στη φωτιά:

«Νόμιζα ότι αυτό που γίνεται τις τρεις τελευταίες μέρες στα σόσιαλ με τα #Μητσοτάκη ….εσαι, κλπ# , θα συνέβαινε από Σεπτέμβριο. Όμως είναι τόση η συσσωρευμένη αγανάκτηση, που το ποτήρι ξεχείλισε αυγουστιάτικα. Τελευταία σταγόνα: Η αδιαφορία του λουόμενου ηγεμόνα για πάντα».

Στη συνέχεια ο κ. Μωραΐτης κατέβασε την ανάρτηση όμως το κακό έχει ήδη γίνει. Και για να είμαι ξεκάθαρος: Ο Μητσοτάκης και ο κάθε Μητσοτάκης πρέπει να υπόκειται σε κριτική και μάλιστα αυστηρή.

Όμως είναι άλλο πράγμα η κριτική κι άλλο πράγμα οι χυδαιότητες. Ο πολίτης που εκστόμισε την έκφραση «Μητσοτάκη... ιέσαι», μπορεί και να δικαιολογηθεί λόγω της συναισθηματικής του φόρτισης και του προσωπικού του δράματος.

Οι ασχολούμενοι με την πολιτική επαγγελματικά δεν έχουν καμία απολύτως δικαιολογία να χυδαιολογούν.

Ο δημόσιος λόγος πολιτικών προσώπων δεν είναι ούτε καφενείο, ούτε χαμαιτυπείο.

Ούτε μπορείς να γράφεις δημόσια «Τυμβωρύχοι στο Μάτι, μοιραίοι στην Βαρυμπόμπη. Karma is a bitch». Αυτές οι επιθέσεις γυρίζουν πάντα μπούμερανγκ, είτε δεξιά, είτε αριστερά και από κατήγορος εύκολα γίνεσαι κατηγορούμενος.

Όσο πιο χαμηλά πέφτει το επίπεδο του πολιτικού μας πολιτισμού, τόσο χειρότερες είναι οι συνέπειες για την λειτουργία του δημοκρατικού μας πολιτεύματος.

Αν αυτό δεν γίνεται αντιληπτό, τότε υπάρχει σοβαρό πρόβλημα σε ορισμένους...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Φωτιά στην Εύβοια: Η πυρκαγιά καίει ανεξέλεγκτα - Εκκενώθηκαν τρία χωριά