ΑΠΟΨΕΙΣ

Με το κεφάλι ψηλά και χωρίς φόβο...

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου με τους δικηγόρους της
Intimenews/Δημήτρης Καπάνταης

 Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. Ωστόσο πριν είχε δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας.

Το πρωί της Τετάρτης γίναμε όλοι μάρτυρες μίας συγκλονιστικής εικόνας, τη στιγμή που η Ιωάννα Παλιοσπύρου βγήκε από το αυτοκίνητο που τη μετέφερε στα δικαστήρια για να αντιμετωπίσει πρόσωπο με πρόσωπο -όπως η ίδια είχε πει- τη γυναίκα που της κατέστρεψε τη ζωή.

Αυτό που αναρωτήθηκα από την πρώτη στιγμή ήταν το εξής: Γιατί η Ιωάννα δεν μπήκε στο δικαστήριο από κάποια... πίσω πόρτα, μακριά από τα ενοχλητικά φλας και τις κάμερες; Την απάντηση ωστόσο την είχαν δώσει οι ίδιες της οι δηλώσεις λίγες μέρες πριν την έναρξη της δίκης.

«Αυτό που επιθυμώ περισσότερο μέσα από τη διαδικασία της δίκης, πέρα από την παραδειγματική τιμωρία της κατηγορουμένης, είναι να θεραπεύσω την ψυχή μου. Δηλαδή να έρθω αντιμέτωπη με τον θύτη μου, με τους φόβους μου και με τις απαντήσεις που αναζητώ», είχε πει η Ιωάννα πριν λίγες ημέρες στον ANT1.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου πέρασε το κατώφλι της αίθουσας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, ωστόσο πριν είχε δώσει ένα μάθημα ζωής σε όλους μας. Πως ότι κι αν μας συμβαίνει δεν πρέπει να το βάζουμε στα πόδια, πρέπει να στεκόμαστε στα πόδια μας και να αντιμετωπίζουμε κατάματα τους φόβους μας, όποιο κι αν είναι το κόστος.

Όταν δε πληροφορήθηκα ότι η κατηγορούμενη δεν είχε καν το σθένος να εμφανιστεί μπροστά στο θύμα της, ομολογώ ότι εξοργίστηκα και σκέφτηκα ότι η 36χρονη έχει ήδη «δικαστεί» από τον εαυτό της. Θα τη στοιχειώνει μία ζωή η εικόνα της Ιωάννας με την άσπρη μάσκα, έτοιμη να την αντιμετωπίσει όσο εκείνη κρύβεται.

Στα μάτια μου σήμερα η Ιωαννα έπαψε να είναι το «θύμα της επίθεσης με το βιτριόλι». Με το «παρών» που έδωσε, παρά τα όποια σωματικά προβλήματα αντιμετωπίζει μετά τον γολγοθά των εννιά χειρουργείων, με έκανε να αισθανθώ πολύ μικρός μπροστά στην ψυχική δύναμη με την οποία εμφανίστηκε μπροστά σε έκατομμύρια τηλεθεατές. Με το κεφάλι ψηλά και χωρίς φόβο...

ΥΓ: Δεν θα σταθώ στο γεγονός ότι κάποιοι συνάδελφοι θα έπρεπε να δώσουν λίγο περισσότερο «χώρο» στην Ιωάννα, η οποία στην κυριολεξία τρόμαξε από τους δεκάδες ανθρώπους που έπεσαν πάνω της...

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.