ΑΠΟΨΕΙΣ

Μεσαία τάξη, η «πολύφερνη νύφη»

Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας
Intimenews

Η μεσαία τάξη αναδεικνύεται «πολύφερνη νύφη» τόσο για την κυβέρνηση όσο και την αξιωματική αντιπολίτευση και είναι εκείνη που έκλεψε την παράσταση στις ομιλίες στη ΔΕΘ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός έχει επαναλάβει πως η παρούσα κυβέρνηση θα επιστρέψει στη μεσαία τάξη ότι της πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε πως η επιβάρυνση της συγκεκριμένης κοινωνικής ομάδας ήταν αποτέλεσμα εξαναγκασμού για να βγει η χώρα από τα μνημόνια. Και βεβαίως όλοι θυμούνται τη δήλωση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου πως η υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης ήταν ταξική επιλογή.

Είναι ξεκάθαρο πως το επόμενο διάστημα και μέχρι τις εκλογές, τα δύο μεγάλα κόμματα θα συνεχίσουν να διασταυρώνουν τα ξίφη τους για τη μεσαία τάξη, η οποία θα είναι και ο ρυθμιστής των πολιτικών εξελίξεων.

Σε αυτό το πλαίσιο η κυβέρνηση θα εξάρει τα γεγονός των φοροελαφρύνσεων που αφορούν την πλειοψηφία της κοινωνίας και φυσικά τη μεσαία τάξη και από την άλλη πλευρά ο ΣΥΡΙΖΑ θα επιμείνει στη γραμμή ότι ο Κυριάκους Μηστοτάκης θεσμοθετεί για τους λίγους.

Η αλήθεια είναι πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, αυξήθηκαν σημαντικά τα φορολογικά βάρη για τη μεσαία τάξη, ως απόρροια της εφαρμογής του τρίτου μνημονίου, το οποίο μάλιστα ήταν εμπροσθοβαρές. Και το ζητούμενο είναι αν η ρητορική του Τσίπρα πως ήταν εθνική ανάγκη να γίνει αυτό μπορεί να αποτελέσει ένα πειστικό επιχείρημα, το οποίο θα μετατοπίσει ένα ποσοστό των συγκεκριμένων ψηφοφόρων από τη ΝΔ στο ΣΥΡΙΖΑ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει την πολιτική των φοροελαφρύνσεων όπως καταδείχθηκε στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας πως οι παρεμβάσεις ωφελούν την πλειοψηφία του κοινωνικού συνόλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.