3η Σεπτέμβρη: Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και η πορεία ανατροπής

Την 3η Σεπτέμβρη του 1974, τη μέρα που ο Ανδρέας Παπανδρέου ύψωνε ψηλά την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος, οι αγώνες, οι προσδοκίες και οι ελπίδες πολλών γενεών των Ελλήνων, έβρισκαν το δικό τους σπίτι.
3η Σεπτέμβρη: Η αναγέννηση του ΠΑΣΟΚ και η πορεία ανατροπής
2'

Γράφει η Βάσια Αναστασίου

Το ΠΑΣΟΚ μέσα από μία συναρπαστική πορεία, τίμησε τις αρχές και τις αξίες της διακήρυξης αυτής. Θεμελίωσε τη Δημοκρατία στον τόπο και διαμόρφωσε για πολλά χρόνια ένα πλαίσιο ίσων ευκαιριών για κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα.

48 χρόνια μετά από εκείνη τη μέρα, το κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας και 150 σύντροφοί του βρίσκεται σε μία πορεία αναγέννησης. Το νέο ΠΑΣΟΚ του Νίκο Ανδρουλάκη διένυσε, μέσα σε λίγους μήνες, αρκετό δρόμο. Δημιούργησε μια οργανωτική υπεροπλία με ένα μητρώο μελών που αγγίζει τους 200.000 πολίτες, ανέδειξε νέα πρόσωπα μπροστά, κατέθεσε σειρά συγκεκριμένων προτάσεων, εξέπεμψε μετριοπάθεια και σοβαρότητα. Και προπαντός, ενέπνευσε αισιοδοξία στα μέλη και τους φίλους του ότι μπορεί να ανακτήσει τον ρόλο του πρωταγωνιστή συνεχίζοντας την παράδοση της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης.

Ειδικά, εν μέσω των πολλαπλών κρίσεων που βιώνει η πατρίδα μας, που πλέον πλήττουν την ίδια την ποιότητα της Δημοκρατίας, η πορεία της παράταξης προς την κορυφή δεν μπορεί και δεν πρέπει να έχει επιστροφή. Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων υποκλοπές δεν αποτελεί μόνο μια ευθεία προσβολή των δημοκρατικών μας θεσμών και τους κράτους δικαίου, αλλά αναδεικνύει και το δημοκρατικό καθήκον του ΠΑΣΟΚ να προχωρήσει σε μια μεγάλη ανατροπή προσφέροντας ξανά ελπίδα στην ελληνική κοινωνία.

Απέναντι στον τοξικό και δικομματισμό των αποτυχημένων, το ΠΑΣΟΚ καλείται να βάλει ένα οριστικό τέλος στον φαύλο κύκλο της επιλογής του μη χείρον βέλτιστον. Και έχοντας μοναδικό γνώμονα το συμφέρον των πολιτών και της χώρας, να δώσει ελπίδα και φωνή σε όσους δεν ακούγονται σήμερα. Τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να αμείβονται με χαμηλούς μισθούς ενώ το κόστος ζωής αυξάνεται, τους νέους που δεν μπορούν να κάνουν σχέδια και όνειρα στη ζωή τους, τις γυναίκες που αισθάνονται ανασφαλείς απέναντι στα πιο σκοτεινά ένστικτα της ελληνικής πατριαρχικής κοινωνίας, τους αγρότες που παρατάνε καθημερινά τα χωράφια τους απεγνωσμένοι από τα υπέρογκα κόστη, τους μεγαλύτερους που ζητούν αξιοπρέπεια.

48 χρόνια μετά την ίδρυσή του, το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει με μοναδικό στόχο να προσφέρει στον ελληνικό λαό μια θετική εναλλακτική επιλογή στον ελληνικό λαό, που θα το καταστήσει ξανά ως τον σοβαρό προοδευτικό πόλο εξουσίας απέναντι στη ΝΔ. Μια επιλογή ελπίδας που δεν θα θυμίζει σε τίποτα τη συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου και θα αποτελέσει την αφετηρία της μεγάλης ανατροπής του ΠΑΣΟΚ και της ολικής του επαναφοράς στο πολιτικό σκηνικό της πατρίδας μας.

Η Βάσια Αναστασίου είναι Αναπληρώτρια Γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή