ΑΠΟΨΕΙΣ

Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – Διάλυση λέγεται

Δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ – Διάλυση λέγεται
EUROKINISSI

Παρακολουθώ τα τεκταινόμενα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και καταλήγω ευθέως στο συμπέρασμα ότι το εσωτερικό ξεκατίνιασμα του ΣΥΡΙΖΑ κάποιοι το έχουν αναγάγει σε ανωτέρα πολιτική ανάλυση με φιλοσοφικές προεκτάσεις, ενώ η κατάσταση είναι fame story

Όσο περνούν οι μέρες γίνεται ξεκάθαρο ότι ο Στέφανος Κασσελάκης σίγουρα δεν είναι πολιτικός, ούτε αριστερός, ούτε δεξιός, ούτε Κεντρώος. Ο άνθρωπος είναι ένας performer που σίγουρα καταφέρνει να «ταΐζει» τα πρωινάδικα και τις εκπομπές κουτσομπολιού με άχρηστες ειδήσεις.

Ο κ. Κασσελάκης έχει υποβαθμίσει όχι μόνο την εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά υπάρχει ο κίνδυνος – ακόμα χειρότερα – να συμπαρασύρει στον ευτελισμό συνολικά το επίπεδο της πολιτικής ζωής του τόπου. Ένας άνθρωπος που μιλάει μόνο για την προσωπική του ζωή και επιχειρεί να αλλάξει τον ΣΥΡΙΖΑ και να τον κάνει «κόμμα Κασσελάκη».

Ένα trash πολιτικό μόρφωμα που θα κινείται μόνο γύρω από το πρόσωπο του αρχηγού που ακόμα δεν έχουμε καταλάβει ούτε από πού έρχεται, ούτε πού πάει… Είναι επιχειρηματίας; Είναι broker; Είναι με τον Ελευθέριο Βενιζέλο ή μ τον Άρη Βελουχιώτη;

Κι ενώ συμβαίνουν όλα τα παραπάνω, αλγεινή εντύπωση προκαλεί σε αρκετά στελέχη, αλλά και στη βάση του κόμματος το γεγονός ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας, δεν φαίνεται να είναι διατεθειμένος να αναλάβει κάποια πρωτοβουλία αποσυμπίεσης. Ο κατά κοινή ομολογία εγγυητής της ενότητας του κόμματος δεν βγαίνει μπροστά να σταματήσει αυτή την κατρακύλα και τον ευτελισμό. Εργαλειοποιούν το όνομά του και τα δύο στρατόπεδα της Κουμουνδούρου και ο κ. Τσίπρας παραμένει σιωπηλός. Άλλη ισχυρή προσωπικότητα που να μπορεί να βάλει φρένο, ας μην γελιόμαστε, δεν υπάρχει. Το πρόβλημα δεν είναι η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η διάλυση του σε όλα τα επίπεδα.