ΑΠΟΨΕΙΣ

Κέρδισε ο Πανταζής, έχασε ο καταναλωτής! 

Κέρδισε ο Πανταζής, έχασε ο καταναλωτής! 

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Η Ελλάδα δεν είναι οι Κυκλάδες. Ελλάδα είναι όλη η Ελλάδα. 

Σαφώς και ο Λευτέρης Πανταζής απογείωσε το Simarik του Τarkan. Ποια γυναίκα δεν έχει σηκωθεί να χορέψει τα «φιλάκια» του Έλληνα ερμηνευτή; Γιατί ο Χατζηγιαννης; Διασκεύασε το Siki siki baba (όχι του Γιώργου Ξανθιώτη), βαφτίζοντας το “Σαϊτιά”. Μακράν καλύτερη η μελωδική φωνή του ερωτικού μας τραγουδιστή. Στο πεντάγραμμο φάνηκε να προηγούμαστε, στις τιμές δυστυχώς όχι. Βασικά είναι πως θα το διαβάσεις. Είμαστε μπροστά, αλλά στην ακρίβεια.

Ξέρετε ότι η Βόρεια Ελλάδα ψωνίζει στις γειτονικές χώρες; Όπως πληροφορήθηκα , ξοδεύοντας 50€ στο σούπερ μάρκετ της Τουρκίας, ζει μια τριμελής οικογένεια για 14 μέρες. Μου φαίνεται ανέκδοτο. Εγώ ζω μόνη μου και δεν μου φτάνουν ότι για 5 μέρες.

«Το ίδιο το κράτος μας αναγκάζει να επιλέξουμε τις ξένες αγορές», ισχυρίζονται οι κάτοικοι. Κάποιοι περνούν τα σύνορα γιατί η ανάγκη για να ζήσουν την οικογένεια τους, ξεπερνά την αγάπη για την πατρίδα. Κάποιος άλλος δήλωσε, «κάθε ευρώ που αφήνω, αισθάνομαι πως είναι μια σφαίρα». Εμείς οι αθηναίοι δύσκολα θα αποκτήσουμε ενσυναίσθηση και θα μπούμε στα παπούτσια των ανθρώπων , που πολλές φορές ένιωσαν την ανάσα του πολέμου στα κορμιά τους.

Χτύπησαν την πόρτα του κράτους και την βρήκα μισάνοικτη. Μειωμένο Φ.Π.Α., άλλο σύστημα φορολόγησης, ψαλίδι στο τέλος επιτηδεύματος, είναι κάποια από τα αιτήματα τους. Οι συμπολίτες μας , στα χωριά της Βορείου Ελλάδος , βλέπουν τον πληθυσμό να μειώνεται δραματικά. Νιώθουν εξόριστοι στην ίδια τους τη χώρα . Όπως μόνους τους αφήσαμε στις φωτιές έτσι και για την προώθηση της πόλης τους , μόνοι παλεύουν.

Θέλουν να ενισχύσουν την οικονομία τους στηριζόμενοι στον τουρισμό, αλλά ποιος τους διαφημίζει; Μου φαίνεται αδιανόητο σε τόσο μικρά χωριά, οι παραγωγοί να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες των ανθρώπων σε χαμηλές τιμές. Γιατί να δίνουμε τα λεφτά μας στην βενζίνη των άλλων, η οποία δίπλα κοστίζει 1,15€ και στον Έβρο 1,95€;

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο η Αθήνα. Η Ελλάδα δεν είναι οι Κυκλάδες. Ελλάδα είναι όλη η Ελλάδα. Και οφείλει το κράτος να θυμάται τους ανθρώπους όχι μόνο όταν τους χρειάζεται και τους φωνάζει «βαστάτε γερά» ή «ψηφίστε μας», αλλά κάθε μέρα του χρόνου.