ΑΠΟΨΕΙΣ

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Όσο αντέχει η οικογένεια, θα αντέχει και η Ελλάδα!

Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας: Όσο αντέχει η οικογένεια, θα αντέχει και η Ελλάδα!
Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας

Η 15η Μαίου είναι Παγκόσμια Ημέρα Οικογένειας. Μην ψάχνετε. Δεν θα το δείτε πρώτο θέμα. Το αντίθετο - Γράφει ο Νίκος Συρίγος 

Βλέπετε, η Νέα Τάξη Πραγμάτων και όλο αυτό που οραματίζεται ως το μέλλον του κόσμου και της ανθρωπότητας, αξίες όπως η οικογένεια, η κανονική και δη η ελληνική, δεν τις θέλει σε πρώτο πλάνο. Αν μπορούσε θα τις εξαφάνιζε.

Το κάνει σιγά-σιγά με τον τρόπο της.

Μπασταρδεύει αξίες, πρόσωπα και καταστάσεις.

Μπερδεύει τους ρόλους, βαφτίζοντας τον πατέρα «Γονέα 1» και τη μάνα «Γονέα 2».

Προσπαθεί να πείσει άλλοτε με φτηνή και άλλοτε με πανάκριβη προπαγάνδα ότι η κανονική οικογένεια, με τον μπαμπά, τη μαμά και τα παιδιά είναι… ντεμοντέ. Φωνάζει ότι το «παρά φύσει» είναι όχι απλά αποδεκτό αλλά και… φυσιολογικό. Κι εσύ, που έμαθες αλλιώς, οφείλεις να ξεχάσεις.

Να μάθεις στα καινούργια, τα μοντέρνα, τα «ιν». Να σκύψεις το κεφάλι και να πας μα τα νερά τους. Να αρνηθείς τη φύση σου. Τη φύση γενικά. Να πειστείς και μετά να προσπαθήσεις να πείσεις και όσους επιμένουν να αντισταθούν… Κι αυτή είναι μόνο η αρχή.

Βλέπεις, την φοβούνται την οικογένεια, φίλε μου. Και πολύ περισσότερο την ελληνική οικογένεια.

Γιατί αυτό το δέσιμο του αίματος, οι Έλληνες το τιμάνε με αίμα. Κι έχουν τη θυσία μέσα τους. Βαθιά χαραγμένη στο DNA τους. Στο DNA μας.

Είναι αυτό, που θα κάνει τον πατέρα να τρέξει ήλιο με ήλιο για το μεροκάματο. Τη μάνα να μείνει νηστική για να έχει φαγητό το παιδί της. Τον παππού και τη γιαγιά να ταίσουν ολόκληρη τη φαμίλια, με μια σύνταξη που έχει γίνει πια χαρτζιλίκι. Είναι αυτή η δύναμη που παίρνει ο ένας από τον άλλον, μέσα στην οικογένεια, ώστε όλοι μαζί, μια γροθιά να δώσουν τη μάχη της καθημερινότητας. Να αντέξουν στις φουρτούνες.

Οικογένεια. Ένας άντρας, μια γυναίκα και τα σπλάχνα από τα σπλάχνα τους. Ο κύκλος της φύσης. Η πλάση ολόκληρη. Το θαύμα των θαυμάτων.

Όσο αντέχει η οικογένεια, θα αντέχει και τούτος εδώ ο τόπος. Η Ελλάδα. Όσο αντέχεις εσύ κι εγώ, ο πατέρας και η μάνα, θα αντέχει και η ανθρωπότητα. Μην τους αφήσεις να σε λυγίσουν. Κρατήσου όρθιος. Οικογένεια. Δεν έχεις τίποτα πιο πολύτιμο. Οικογένεια. Πάνω κι από την ψυχή σου. Η ψυχή σου. Οικογένεια. Φαμίλια.

Δείτε εδώ το μεγάλο αφιέρωμα του Newsbomb.gr για την Οικογένεια

Διαβάστε επίσης:

Προς κύριο Μακρόν: «Γονέα 1» και «Γονέα 2» να σε πει το πρώτο σου παιδί