ΑΠΟΨΕΙΣ

Όσοι μη «κανονικοί» προσέλθετε

Όσοι μη «κανονικοί» προσέλθετε

Η πολυδιαφημιζόμενη επιστροφή στην «κανονικότητα» έχει αρχίσει και ξεδιπλώνεται.

Η δικαιοσύνη ανέπνευσε ξανά αποφυλακίζοντας τον Αριστείδη Φλώρο της Energa ενός ανθρώπου που κάθε του ενέργεια επιτυγχάνει την μέγιστη δημοσιογραφική κάλυψη.

Πέρσι αποφυλακίστηκε κάνοντας χρήση πλαστών πιστοποιητικών ασθενείας ενώ φέτος του αναγνώρισαν ελαφρυντικά παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα. Σημειωτέο ότι έχει ταυτόχρονα και 13 χρόνια κάθειρξη για ηθική αυτουργία στη δολοφονία Ζαφειρόπουλου που έχει πάρει απευθείας αναστολή ποινής . O Αριστείδης Φλώρος είχε διατελέσει στο παρελθόν συνεργάτης με τον δικηγόρο, ανιψιό του Κυριάκου Μητσοτάκη και νυν διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.

O Κωνσταντίνος Μπογδάνος, ο Κυριάκος Βελόπουλος και η ευρύτερη παράταξη της «σοβαρής» Χρυσής Αυγής πανηγύρισε την απόφαση του υπουργού Εργασίας Γ. Βρούτση για ανάκληση της εγκυκλίου για απόδοση ΑΜΚΑ σε μετανάστες, αιτούντες διεθνούς προστασίας, ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. Επιτέλους η χώρα σταματά να είναι κατά δήλωση του υπουργού «ξέφραγο αμπέλι» και εμποδίζει την εύκολή πρόσβαση στο σύστημα Υγείας προσχωρώντας προφανώς στο δόγμα Σαλβίνι.
Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας επιλέχθηκε για Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης όντας ο «υπερήφανος» αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που είχε υπό την εποπτεία του τη διαχείριση της τραγωδίας στο Μάτι και, ως εκ τούτου, «ξηλώθηκε» λίγες ημέρες μετά την τραγωδία.
Η «υγιής» επιχειρηματικότητα θα χαρεί αυτό το καλοκαίρι χωρίς τα εμπόδια του ΣΔΟΕ και της επιθεώρησης εργασίας.

Αυτή η «κανονικότητα» εισβάλλει στις ζωές μας. Ο Αλέξης Τσίπρας προανήγγειλε την επανίδρυσή του ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο στόχο να καλύψει την ευρύτερη προοδευτική παράταξη θέτοντας ξεκάθαρα την πολιτική ατζέντα. Η Αριστερά, η Οικολογία και οι Σοσιαλιστές πρέπει να συμπορευτούν απέναντι στον νεοφιλελευθερισμό και την παρασιτική ολιγαρχία. Υπάρχουν φωνές που θέτουν ότι το κάλεσμα πρέπει μεν να είναι «όσοι πιστοί προσέλθετε» δίνοντας όμως δε ιδιαίτερη έμφαση στην πίστη των προσερχομένων στην ιδεολογική ταυτότητα του κόμματος.

Το ζητούμενο όμως ως προς την ιδεολογική καθαρότητα έχει ήδη λυθεί από την κοινωνία έχοντας επιλέξει τα πρόσωπα που θα τον εκφράσουν από τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογικές διαδικασίες που προηγήθηκαν. Τα πρόσωπα αυτά διαμορφώνουν ένα πολυποίκιλο ψηφιδωτό που κοινή τους συνισταμένη είναι η αντίληψη που έχουν για το μέλλον της χώρας. Μια χώρα που δεν θα παραμένει εγκλωβισμένη σε μια σκοταδιστική ανάγνωση της ιστορίας και του ενδόξου παρελθόντος της. Μια χώρα που θα θεωρήσει ότι η δικαιοσύνη πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητα προκειμένου να επιλύσει πολλές από τις παθογένειες. Μια χώρα που θα φροντίζει τους αδύναμους ανεξαρτήτου φυλής, θρησκεύματος, σεξουαλικού προσανατολισμού . Μια χώρα που θα αξιολογεί ορθολογικά όχι κατά το δοκούν και με κομματικές παρωπίδες.

Χρειαζόμαστε λοιπόν τους ανθρώπους που δεν συμβιβάζονται με την «κανονικότητα» της χώρας για δεκαετίες όπου παρασιτικά συμφέροντα ορίζουν τη στρατηγική πορεία της Ελλάδας με μοναδικό γνώμονα τα ιδιοτελή τους συμφέροντα. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που τολμούν να διεκδικήσουν ένα νέο ρόλο για την χώρα στο νέο γεωπολιτικό γίγνεσθαι. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται την νέα ψηφιακή εποχή και το νέο επιχειρηματικό πρότυπο. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή και θέτουν το περιβάλλον ως ύψιστη πολιτική προτεραιότητα. Χρειαζόμαστε τους ανθρώπους που αντιλαμβάνονται ότι επίκειται σκληρή σύγκρουση των δυνάμεων της δημοκρατίας και την ολιγαρχία.

Το κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα απευθύνεται σε αυτούς που θα δομήσουν την παράταξη του αύριο. Μια παράταξη που δεν θα λειτουργεί απαρχαιωμένα και γραφειοκρατικά αλλά θα αντλεί τις δυνάμεις της από την νέα γενιά που κοιτά με αυτοπεποίθηση το μέλλον.

Χρειαζόμαστε εσάς τους τους μη «κανονικούς».