ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Μητσοτάκης και οι «ψεκασμένοι» - Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας

Ο Μητσοτάκης και οι «ψεκασμένοι» - Τι είπε για τις θεωρίες συνωμοσίας

Η ώρα του lockdown ήρθε ξανά για την Ελλάδα. Ο πρωθυπουργός και ο καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας περιέγραψαν τα νέα μέτρα και απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε λοκντάουν σε όλη τη χώρα για τρεις εβδομάδες, από το πρωί του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου έως τις 30 του μηνός.

«Επέλεξα σήμερα έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας και είμαι εδώ μαζί με τον καθηγητή Τσιόδρα για να καταδείξω ότι οδηγός στις όποιες αποφάσεις είναι τα επιστημονικά δεδομένα» ξεκίνησε ο κ. Μητσοτάκης. «Ξέρω ότι υπάρχουν ερωτήματα και στεναχώρια και αγωνία για τις οικονομικές επιπτώσεις. Θα προσπαθήσω και εγώ και ο κ. Τσιόδρας να δώσουμε πειστικές απαντήσεις» συνέχισε.

Απαντώντας, ωστόσο σε σχετική ερώτηση, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στις θεωρίες συνωμοσίας και στους συμπολίτες μας που αρνούνται να αποδεχθούν την ύπαρξη της πανδημίας.

«Υπάρχουν οι ψεκασμένοι που λένε ότι δεν υπάρχει κορονοϊός. Και δεν δυσκολεύομαι να χρησιμοποιήσω αυτή την λέξη. Υπάρχουν κι αυτοί που εύλογα προβληματίζονται πώς εξελίσσεται η κατάσταση. Οι ΜΕΘ δοκιμάζονται. Αρκεί κανείς να ακούσει τον ήχο των αναπνευστήρων» είπε ο κ. Μητσοτάκης για τη μάχη που δίνεται στα νοσοκομεία.

Ο Πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι «υπάρχουν διαφόρων ειδών αμφισβητήσεις. Υπάρχουν οι ψεκασμένοι, που πιστεύουν ότι δεν υπάρχει κορωνοϊός. Μια βόλτα στα νοσοκομεία είναι η καλύτερη απάντηση. Υπάρχουν όμως και αυτοί που προβληματίζονται εύλογα για το εάν δουλεύουν τα μέτρα, πότε θα έρθει το τέλος, για το οικονομικό μέλλον. Σε αυτούς πρέπει να απαντήσουμε».

Δείτε το βίντεο:

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown - Μητσοτάκης: Επίδομα 800 ευρώ αντί 534 για τον Νοέμβριο