ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Ο Ραντσένκο «ξαναχτυπά»: Ντοκουμέντα από τις εκκλήσεις στον Στάλιν για τους Έλληνες της Κριμαίας

Ιωσήφ Στάλιν
Ο Ιωσήφ Στάλιν
AP Photo

Μετά το «Παπαρατσένκο» του Δημήτρη Κουτσούμπα και την «κόντρα» που ξέσπασε με τον ιστορικό Σεργκέι Ραντσένκο, ο δεύτερος ανάρτησε νέα ντοκουμέντα στο διαδίκτυο αναφορικά με τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Σοβιετική Ένωση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας, ο γενικός γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απάντησε στα όσα είχε αναρτήσει στο Twitter ο ιστορικός Σεργκέι Ραντσένκο. Μάλιστα, η ατάκα «Παπαρατσένκο» του κ. Κουτσούμπα ξεσήκωσε θύελλα στο διαδίκτυο και φαίνεται πως έχει ανοίξει μια άτυπη κόντρα ανάμεσα στον Περισσό και τον εν λόγω ιστορικό του Πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς.

Ο Ραντσένκο, λοιπόν, «χτύπησε» ξανά και αυτή τη φορά δημοσίευσε επιστολή της ελληνικής πρεσβείας στη Μόσχα προς το καθεστώς του Στάλιν. Σε αυτή, η πρεσβεία ζητά να επιτρέψουν οι σοβιετικές Αρχές στους Έλληνες που είχαν απομακρυνθεί βίαια από τα σπίτια τους στην Κριμαία και τις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, να επιστρέψουν στις εστίες τους.

«Μια πολύ γνωστή ιστορία, αλλά μια υπενθύμιση του τρόπου λειτουργίας του δολοφονικού καθεστώτος του Στάλιν. Εδώ έχουμε την ελληνική πρεσβεία στη Μόσχα που απευθύνει έκκληση στις σοβιετικές αρχές να επιτρέψουν στους Έλληνες που είχαν απομακρυνθεί βίαια από τις κοινότητές τους στην Κριμαία και κατά μήκος της Μαύρης Θάλασσας να επιστρέψουν στα σπίτια τους. Στάλθηκαν στο Ουζμπεκιστάν και το Καζακστάν (μαζί με άλλες «αναξιόπιστες» εθνικότητες)», αναφέρει ο Σεργκέι Ραντσένκο κι αναμένεται με ενδιαφέρον το αν θα υπάρξει απάντηση από το ΚΚΕ και τον κ. Κουτσούμπα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χαμός στο Twitter με τον «Παπαρατσένκο» του Δημήτρη Κουτσούμπα – Η αναφορά στον Σωκράτη Μάλαμα