ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Χαμός στο Twitter με τον «Παπαρατσένκο» του Δημήτρη Κουτσούμπα – Η αναφορά στον Σωκράτη Μάλαμα

Δημήτρης Κουτσούμπας
Υλικό για «πόλεμο» σχολίων στο Twitter έδωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ.
INTIME / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Δημήτρης Κουτσούμπας: Ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για την πρόταση δυσπιστίας, πρόσφερε το μεγαλύτερο trend του Twitter ενώ χρησιμοποίησε και στίχους από τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα.

Στη διάρκεια της ομιλίας του κατά τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας αναφέρθηκε στην πρόσφατη δημοσίευση του ιστορικού Σεργκέι Ραντσένκο, ο οποίος έφερε στο φως αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της ΕΣΣΔ όπου αναφέρεται η παρεχόμενη στήριξη των σοβιετικών στο ΚΚΕ και τον ΔΣΕ κατά τη διάρκεια του εμφυλίου. Το μπέρδεμα του κ. Κουτσούμπα στην προφορά του ονόματος του Ραντσένκο «γέννησε» τον «Παπαρατσένκο», με αποτέλεσμα το Twitter να «ξεσαλώσει».

«Και καλά αυτός ο πώς τον λένε ξένος ιστοριοδίφης. Ο παπα, παπα… Παπαρατσένκο; Πώς τον λένε… Αλλά οι εγχώριοι επαγγελματίες δημοσιογράφοι της Εστίας, της Δημοκρατίας, άλλων site; Δεν ήξεραν; Δε ρώταγαν; Τώρα φταίω εγώ να πω: Που τα βρήκατε αυτά τα φυντάνια», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Κουτσούμπας. Όπως ήταν φυσικό, η φράση έγινε αμέσως viral με τους χρήστες του Twitter, ακόμα και τον ίδιο τον Ραντσένκο, να βρίσκουν την ευκαιρία για νέες διαμάχες.

Μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά tweets...

Η αναφορά στο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα

Ο κ. Κουτσούμπας, μάλιστα, έδωσε κι έναν ακόμα διαφορετικό τόνο στην ομιλία του όταν αναφέρθηκε στο θέμα της ιδιωτικοποίησης της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Ο γγ της κεντρικής επιτροπής του ΚΚΕ υποστήριξε πως Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν ο ένας τις πολιτικές του άλλου, αναφέροντας το συμβάν με το εγκλωβισμένο τρένο που δεν έφτασε καν στην Οινόη.

Εκεί, θύμισε συνειρμικά στίχους από ένα τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα, με τον τίτλο «Στην κοιλάδα των Τεμπών». «Μια συνηθισμένη κακοκαιρία έπιασε το τρένο από τ’ αυτί, με την περνάς την Γευγελή που λέει και το ωραίο τραγούδι του Σωκράτη Μάλαμα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Το τραγούδι που ανέφερε ο κ. Κουτσούμπας

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Βουλή - Κουτσούμπας: Εσείς της Νέας Δημοκρατίας έχετε κάνει δόγμα σας την ατομική ευθύνη