ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Συνεχίζει απτόητος ο Πορτοσάλτε: «Ξέπλυνε» το τάγμα Αζόφ σε ζωντανή μετάδοση

Συνεχίζει απτόητος ο Πορτοσάλτε: «Ξέπλυνε» το τάγμα Αζόφ σε ζωντανή μετάδοση

Προκλητικός και επιθετικός απέναντι σε όσους καυτηρίασαν το βίντεο με τον μαχητή του τάγματος Αζόφ στην ελληνική Βουλή ο Άρης Πορτοσάλτε.

Σε ακόμα μια προκλητική τοποθέτηση που εξοργίζει την κοινωνία και τους Έλληνες πολίτες προχώρησε ο κ. Πορτοσάλτε. Μετά τις ανεκδιήγητες τοποθετήσεις του γύρω από τις αυξήσεις στα καύσιμα και στο ηλεκτρικό ρεύμα και τις προκλητικές παροτρύνσεις προς την κοινωνία, αυτή τη φορά ήρθε το «ξέπλυμα» των ναζιστών του Αζόφ να καταδείξει το ποιον του…

Στην πρωινή εκπομπή του «ΣΚΑΪ» ο Άρης Πορτοσάλτε κλήθηκε να σχολιάσει όλα όσα συνέβησαν στην ελληνική Βουλή την Πέμπτη αλλά και τα «απόνερα» της προβολής του βίντεο με το μήνυμα από μαχητή του τάγματος Αζόφ και αυτό που έκανε ήταν να «ξεπλύνει» τόσο το ντροπιαστικό, για την ελληνική Δημοκρατία και κοινωνία, συμβάν όσο και τους Ουκρανούς νεοναζί.

«Όλα καλά, δεν καταλαβαίνω… Η επιλογή του βίντεο ήταν λάθος. Ήταν λάθος επικοινωνιακό. Έδωσε αφορμή σε όλη την κατάσταση εδώ τη διακομματική που τρώει την πουτινική προπαγάνδα αμάσητη και την καταπίνει. Δηλαδή ΚΚΕ, ο διαμετακομιστής των επιστολών του Ιησού, ο άλλος που ήθελε να του κάνει ερώτηση… Όλη αυτή η κωμωδία εν πάσει πριπτώσει. Έδωσε αφορμή σε όλους αυτούς, οι οποίοι επί πέντε χρόνια δεν δίκασαν τη Χρυσή Αυγή και κυβέρνησαν με τους ΑΝΕΛ, να κάνουν σχόλια», είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια, φρόντισε να… αποκαταστήσει τη θέση του τάγματος Αζόφ λέγοντας πως πια διαθέτει πολύ μικρό ποσοστό ναζιστών στις τάξεις του και πως έχει ενταχθεί νόμιμα στον στρατό της Ουκρανίας. «Το τάγμα του Αζόφ είναι ένα κομμάτι ενταγμένο στον ουκρανικό στρατό. Έχει μέσα ναζιστές οι οποίοι στις εκλογές πήραν 1% - 2%. Στην Ελλάδα Χρυσή Αυγή ναζιστών, εγκληματικής οργάνωσης που είναι στη φυλακή όλοι, ψήφισαν 7%. Είπα ευθύς εξαρχής ότι η επιλογή της ουκρανικής πλευράς να παρουσιάσει το τάγμα Αζόφ είναι λάθος», σχολίασε.

Μάλιστα όταν η δημοσιογράφος και παρουσιάστρια, Μαρία Αναστασοπούλου, ανέφερε πως δεν μπορεί κανείς να καμαρώνει για την παρουσία ενός ναζιστή στο ελληνικό κοινοβούλιο, ο κ. Πορτοσάλτε «εξερράγει». «Ποιος είπε ότι είναι νεοναζί αυτός που είδες; Το τάγμα Αζόφ μπορεί να περιέχει, αλλά ποιος είπε ότι ο άνθρωπος είναι νεοναζιστής;», άρχισε να φωνάζει προς τη δημοσιογράφο.

Όταν εκείνη τον ρώτησε «τότε γιατί ήταν λάθος το βίντεο», συνέχισε το… ξέπλυμα του Αζόφ λέγοντας «Είναι λάθος γιατί μετατόπισε το μήνυμα, διότι συζητάμε για τον Μιχαήλ επειδή έχει λίγα φρύδια παραπάνω και δεν τα έβγαλε για να είναι όμορφος. Ασκούν κριτική οι ντροπές του ελληνικού κοινοβουλίου; Οι ντροπές είναι ο ένας που ήθελε να κάνει ερώτηση στον Ζελένσκι, που είναι κωμωδία για το Δελφινάριο για το καλοκαίρι και το ΚΚΕ που είναι εμφανώς με την πλευρά του Πούτιν. Και ερχόμαστε στον διακομιστή των επιστολών του Ιησού. Ντράπηκε χθες, αλλά δεν ντρέπεται όταν ο Πούτιν κάνει επεκτακτικό πόλεμο εναντίον ενός ανεξάρτητου κράτους…».

Το σίγουρο είναι πως για ακόμα μια φορά ο κ. Πορτοσάλτε επέλεξε να διατηρήσει μια προκλητική στάση απέναντι στην ελληνική κοινωνία