ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Πολιτική «χροιά» σε συνέντευξη του ακαδημαϊκού Νίκου Αλιβιζάτου

Πολιτική «χροιά» σε συνέντευξη του ακαδημαϊκού Νίκου Αλιβιζάτου
Φωτογραφία αρχείου / InTime

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ν.Κ. Αλιβιζάτος, χρησιμοποίησε περισσότερο πολιτικό, παρά ακαδημαϊκό λόγο.

Ο ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Νίκος Αλιβιζάτος, μίλησε σε ιστοσελίδα σχολιάζοντας τα θέματα της πολιτικής επικαιρότητας και κυρίως αυτό των παρακολουθήσεων. Πέρα από την ακαδημαϊκή του ιδιότητα και τις κρίσεις για τη συνταγματικότητα των ενεργειών της ΕΥΠ, αυτό που προξένησε μεγάλη εντύπωση ήταν ο… πολιτικός λόγος που χρησιμοποίησε ο κ. Αλιβιζάτος.

Επί της ουσίας άσκησε… αντιπολίτευση, έκανε υποδείξεις μάλιστα στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα για το πώς θα έπρεπε να κινηθούν στις επικείμενες κοινοβουλευτικές «μάχες» με την κυβέρνηση, ενώ δεν δίστασε και να κάνει «προγραμματικές» δηλώσεις για κάποια από τα ζητήματα που θίχτηκαν στη συνέντευξη!

Ο κ. Αλιβιζάτος ρωτήθηκε για τις αλλαγές που θα μπορούσαν να γίνουν στο πλαίσιο λειτουργίας της ΕΥΠ για να απαντήσει πως «Πάνω απ’ όλα θα ιεραρχούσα το ζήτημα των παρακολουθήσεων για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Δεν απάντησε δηλαδή προτείνοντας λύση για ένα ζήτημα, προτάσσοντας την ακαδημαϊκή του ιδιότητα, αλλά απάντησε ως… υποψήφιος πρωθυπουργός. Ακολούθως, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση και έδειξε τον… δρόμο στην αντιπολίτευση με τις απαντήσεις του επί ζητημάτων δημοκρατίας και κοινωνικής πολιτικής.