ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Γεωργία Γεννιά: Από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Πολάκη θέλει να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη

Γεωργία Γεννιά
Intime News

Όλα δείχνουν πως η Γεωργία Γεννιά επιστρέφει στο ΠΑΣΟΚ

Η Γεωργία Γεννιά θέλει να επιστρέψει στο ΠΑΣΟΚ. Λίγο διάστημα μετά την μεγάλη ήττα του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές, η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή, είχε ξεσπάσει με ανάρτησή της μέσω Facebook για όσα συνέβαιναν στην Κουμουνδούρου και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε την ήττα...

«Ξεκαβαλικέψτε απ' το καλάμι Σας!! Μας βλέπει ο κόσμος!! Λίγη αξιοπρέπεια!! Λίγη σοβαρότητα!! Λίγο πριν αποχωρήσω...», είχε γράψει στις 4 Ιουλίου η Γεωργία Γεννιά.

Η Γεωργία Γεννιά παραιτήθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ στις 12 Σεπτεμβρίου, γράφοντας: «Κατέθεσα σήμερα την παραίτησή μου χωρίς να περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κόμματος». Με αυτό τον τρόπο άφηνε αιχμές κατά του νέου προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη.

Γεωργία Γεννιά: Η φωτογραφία της με τον Νίκο Ανδρουλάκη

Ξαφνικά, στις 16 Οκτωβρίου και μία μόλις ημέρα μετά τον β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ένα μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα ο Γαβρίλης Χαραζίδης, ανέβασε μία φωτογραφία στο Facebook, που δείχνει τη Γεωργία Γεννιά να αγκαλιάζει τον Νίκο Ανδρουλάκη.

Η λεζάντα της φωτογραφίας ήταν: «Η Γούρικη επιστροφή της Γεωργίας Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ και στο πλευρό του Προέδρου μας Νίκου Ανδρουλάκη».

Ποια είναι η Γεωργία Γεννιά

Η 50χρονη Γεωργία Γεννιά σήμερα πολιτικός γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας. Από νεαρή ασχολήθηκε με τα κοινά, καθώς υπήρξε στέλεχος της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ, στο Γραφείο Πόλης της Σπουδάζουσας ΑΕΙ Αθηνών της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και το 1998 στο Κεντρικό Συμβούλιο της Νεολαίας. Ήταν μέλος της ομάδας Αρσένη, του λεγόμενου «πατριωτικού ΠΑΣΟΚ».

Μετά την υπογραφή του πρώτου μνημονίου από την κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου τον Μάιο του 2010, η Γ. Γεννιά ήταν υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος Πειραιά και Νησιών, με τον Συνδυασμό του Αλέξη Μητρόπουλου «ΑΤΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ-ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ».

Το 2011-12 μπήκε στο Άρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά, μάλιστα ήταν μέλος της Πολιτικής Γραμματείας. Ωστόσο και πάλι διαφώνησε, εξ ου και έκανε νέα μεταγραφή στην Πολιτική Κίνηση «Αλληλεγγύη», του Στάθη Παναγούλη. Τότε συνέπραξε εκλογικά με τον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Είναι συνομήλικη του Αλέξη Τσίπρα (γεννηθέντες αμφότεροι το 1974) και όπως έχει δηλώσει πίστεψε εξαρχής σε εκείνον.

Ήταν υποψήφια βουλευτής Α' Πειραιά το 2012 και το 2015. Τελικά, στις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, μετά το δημοψήφισμα και το μνημόνιο Τσίπρα, εξελέγη βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ της Α' Πειραιά και Νήσων. Ήταν επίσης ένθερμη θιασώτης και πρωτεργάτης της κίνησης «Πράττω», με τον Νίκο Κοτζιά και τον Νίκο Τόσκα, η οποία συνεργάστηκε με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στελέχη της υπουργοποιήθηκαν ή τοποθετήθηκαν γενικοί γραμματείς της κυβέρνησης Τσίπρα.

Το 2017 η Γεωργία Γεννιά είχε συνυπογράψει την πρόταση για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με τα δάνεια των κομμάτων, ανάμεσά τους και το ΠΑΣΟΚ φυσικά, το οποίο μιλούσε για «κατασυκοφάντησή του» από τους πολιτικούς του αντιπάλους.

Μάλιστα, μιλούσε με πολύ καλά λόγια για τον Παύλο Πολάκη, με τον οποίο είχε ποζάρει αγκαλιά. Και τώρα φαίνεται πως δρομολογούνται οι εξελίξεις για να επιστρέψει η Γεωργία Γεννιά στο ΠΑΣΟΚ.