ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Τι φώναξε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα και δεν ακούστηκε ποτέ - Όλος ο διάλογος

Τι φώναξε ο Μεϊμαράκης στον Τσίπρα και δεν ακούστηκε ποτέ - Όλος ο διάλογος

Το πρόγραμμα της ανάγνωσης προγραμματικών δηλώσεων περιελάμβανε χθες, Δευτέρα (05/10/2015) μόνο ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεν άφησε αναπάντητη την... πρόκληση του Αλέξη Τσίπρα και του απάντησε, φωνάζοντας του ότι θα έπρεπε να ντρέπεται.

Ήταν το σημείο στο οποίο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα ισοδύναμα και στην καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας για το «ΝΑΙ» στο δημοψήφισμα, κάνοντας λόγο για υποκρισία.

Ο κ. Μεϊμαράκης αντέδρασε άμεσα, φωνάζοντας στον κ. Τσίπρα: «Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τα ισοδύναμα, δεν τα ακούσατε προεκλογικά που σας τα είπαμε;».

Το διάλογο που είχαν ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αποκαλύπτουν τα πρακτικά της Βουλής:

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Για κάθε ένα από αυτά τα δύσκολα σημεία θα κάνουμε τα πάντα ώστε να βρεθούν αντίδοτα ή ώστε να αμβλυνθούν οι πιθανές αρνητικές συνέπειες. Θέλω όμως να αναφερθώ ειδικά στο θέμα του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στην ιδιωτική εκπαίδευση που μονοπωλεί αυτές τις μέρες το κοινωνικό και δημοσιογραφικό ενδιαφέρον. Η Κυβέρνηση θα προχωρήσει άμεσα στην αναστολή του συγκεκριμένου μέτρου τουλάχιστον μέχρι την ψήφιση του Προϋπολογισμού στα μέσα Νοέμβρη, ώστε στο μεσοδιάστημα να βρεθούν ισοδύναμα.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

Και αν έχετε ισοδύναμα να προτείνετε, είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε τις προτάσεις σας.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

Αποτελεί όμως –επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να ξεφύγω από το κείμενο της ανάγνωσης των Προγραμματικών Δηλώσεων - τουλάχιστον υποκρισία εσείς, που κάνατε καμπάνια για το «ΝΑΙ» και προπαγανδίζατε το «ΝΑΙ σε όλα», να κουνάτε το δάκτυλο και να κάνετε κριτική σε εμάς που αγωνιστήκαμε και διευρύναμε το πεδίο της διαπραγμάτευσης.

(Χειροκροτήματα από τις πτέρυγες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Θα έπρεπε να ντρέπεστε. Τα ισοδύναμα, δεν τα ακούσατε προεκλογικά που σας τα είπαμε;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Τα καταθέσαμε προεκλογικά και γραπτώς.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Νικόλαος Βούτσης): Σας παρακαλώ, κάντε ησυχία.

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Ελπίζω, κύριε Πρόεδρε, κύριε Μεϊμαράκη, να έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα και να είστε εσείς αυτός που θα μου ζητάτε, θα συζητάτε και θα καταθέτετε ισοδύναμα μέτρα προκειμένου από κοινού να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον, να δουλέψουμε από κοινού για το καλό αυτού του τόπου και να προασπίσουμε το δημόσιο συμφέρον.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Ι. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗΣ (Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας): Έχετε αγωνία για αυτό. Βιάζεστε.

(Θόρυβος από την πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας)

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ (Πρόεδρος της Κυβέρνησης): Βλέπω ότι υπάρχουν αντιρρήσεις.

Ρoή Ειδήσεων