ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Έξαλλος ο Τσίπρας - Η αντίδρασή του όταν έμαθε την απόφαση του ΣτΕ!

Έξαλλος ο Τσίπρας - Η αντίδρασή του όταν έμαθε την απόφαση του ΣτΕ!

«Παγωμένο». Αυτή είναι η λέξη που χαρακτηρίζει επακριβώς το κλίμα που επικρατεί σήμερα, Τετάρτη (27/10/2016) στο Μέγαρο Μαξίμου, λίγες μόλις ώρες μετά την απόφαση του ΣτΕ, το οποίο έκρινε αντισυνταγματικό το νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες, γύρω από τον οποίο η κυβέρνηση είχε «χτίσει» όλο τον επικοινωνιακό χάρτη της τους τελευταίους μήνες.

Οι κινήσεις πανικού της κυβέρνησης είναι χαρακτηριστικές: Από τη μία φέρνει προς ψήφιση στη Βουλή νέο νομοσχέδιο, βασισμένο στο νόμο Παππά.

Η νέα αυτή νομοθετική ρύθμιση θα έχει ένα ετήσιο «ενοίκιο», για το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, ύψους τουλάχιστον 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς στην ΕΡΤ, η κυβέρνηση εμφανίζεται αποφασισμένη να επιτρέψει τη λειτουργία όχι μόνον των σταθμών που εκπέμπουν τώρα, αλλά και των δύο νέων καναλιών (Μαρινάκη, Σαββίδη) που αδειοδοτήθηκαν από τον διαγωνισμό που κατέπεσε.

Την ίδια ώρα, «πάγο» στα σενάρια για ανασχηματισμό βάζουν κυβερνητικές πηγές.

Σύμφωνα με το Μαξίμου πλέον «δεν είναι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης ο ανασχηματισμός».

Κατά τις ίδιες πηγές «αυτή τη στιγμή υπάρχουν θεσμικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν», υπονοώντας προφανώς την κατάθεση της νομοθετικής ρύθμισης.

Όσο για τον πρωθυπουργό;

Από το πρωί, ο Αλέξης Τσίπρας θυμίζει «ταύρο εν υαλοπωλείω»! Κι όχι άδικα: Αφενός οι στενοί συνεργάτες του τον είχαν διαβεβαιώσει πολλάκις πως ο νόμος για τις τηλεοπτικές άδειες είναι άκρως συνταγματικός και νόμιμος και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να καταπέσει και από την άλλη έχει να διαχειριστεί τη μία ήττα μετά την άλλη, τόσο ως προς τις απαιτήσεις των δανειστών, όσο και με φόντο το επικοινωνιακό «πούλημα» της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα.

Χαρακτηριστική ήταν, άλλωστε, η αντίδρασή του χθες βράδυ, όταν στενός συνεργάτης του είχε την... ατυχία να τον πληροφορήσει πρώτος για το αποτέλεσμα της διάσκεψης του ΣτΕ, με τις φωνές του να... αντηχούν μέχρι το Καλλιμάρμαρο!

Σχετικές ειδήσεις