ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Σημείο αναφοράς η Προεδρία της Δημοκρατίας

Σημείο αναφοράς η Προεδρία της Δημοκρατίας

Επίσκεψη Μακρόν στην Αθήνα: Οι πρωτοβουλίες και ενέργειες του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, επαναφέρουν την Ελλάδα ως λίκνο δημιουργίας, πολιτισμού και προάσπισης της Δημοκρατίας - Η επισκέψεις ξένων ηγετών με πιο πρόσφατη την άφιξη του Εμανουέλ Μακρόν δείχνουν ότι ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν ήρθε για να πιάσει στασίδι...

Η Ελλάδα καθίσταται πάλι ομφαλός αναγέννησης της Ευρωπαΐκής Ένωσης πάνω στις αξίες στις οποίες οικοδομήθηκε.

Η συρροή υψηλών προσκεκλημένων, πραγματικών ηγετών της Ευρώπης, ανθρώπων του πνεύματος, οι θερμές δηλώσεις τους για την Ελλάδα κάτω από την Ακρόπολη, δείχνουν ακριβώς ποια είναι η θέση μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Θέση που εμείς απεμπολήσαμε τόσα χρόνια, παραδίδοντας τα κλειδιά της χώρας στον κάθε Παπανδρέου και τον κάθε Σαμαρά. Ανθρώπους μηδενικής ακτινοβολίας στο εξωτερικό, αφού τα πεπραγμένα τους ήταν γνωστά και τα εκμεταλλευόντουσαν υποδειγματικά αυτοί που ήθελαν να ασελγήσουν στην δικιά μας πατρίδα.

Από το 2009 και μετά η κοιτίδα του πολιτισμού είχε μετατραπεί σε οστεοφυλάκιο των δημοκρατικών αξιών και του ευρωπαϊκού ιδεώδους. Είχε μετατραπεί σε κερκόπορτα ασέλγειας στις αξίες που οικοδομήθηκε η ευρωπαΐκή ένωση.

Από την στιγμή που ανέλαβε ο Προκόπης Παυλόπουλος, αυτό έχει αλλάξει άρδην. Και αποδεικνύει το εύρος των καθηκόντων του Έλληνα Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που είναι τόσο σημαντικά όσο η ίδια η ύπαρξη μας εντός ΕΕ.

Η δράση του Προκόπη Παυλόπουλου είναι η πλέον ηχηρή απάντηση στους νεκροθάφτες του ελληνισμού που τόσο αντέδρασαν όταν διαπίστωσαν οτι η θητεία του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ήταν ράπισμα στην δική τους ανυπαρξία.