ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Στο νοσοκομείο μετά τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας!

Στο νοσοκομείο μετά τον ανασχηματισμό ο Τσίπρας!

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε μετά τον ανασχηματισμό της περασμένης εβδομάδας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Όπως έγραψε η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος, ο πρωθυπουργός μετέβη όχι λόγω άγχους από τις αλλαγές στην κυβέρνησή του αλλά επειδή, όπως φαίνεται, τον ταλαιπωρεί ένα ιδιαίτερο θέμα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός συνοδευόμενος από τον πρύτανη του ΕΚΠΑ, Θάνο Δημόπουλο, επισκέφτηκε το Ευγενίδειο Θεραπευτήριο την περασμένη Τετάρτη αργά το απόγευμα μετά τον ανασχηματισμό.

Ο λόγος ήταν, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η αναζήτηση ύπαρξης οστικού οιδήματος στην περιοχή της λεκάνης.

Πρόκειται για ένα είδος κάκωσης που συναντάται συχνά σε αθλητές και μαραθωνοδρόμους.

Για να διερευνηθεί η ύπαρξη ή όχι της κάκωσης αυτής από το Ευγενίδειο επισκέφτηκε το «Αιγινήτειο», που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, στην απέναντι πλευρά του δρόμου, και το οποίο διαθέτει μαγνητικό τομογράφο που εξυπηρετεί και το Ευγενίδειο. Η μαγνητική τομογραφία είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες η πιο ακριβής διαγνωστική εξέταση για το οστικό οίδημα.

Το οίδημα αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο να εντοπιστεί, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται αρκετά οι ασθενείς. Παράγοντες που υπολογίζονται στα αίτια του οστικού οιδήματος και καταγμάτων κοπώσεως είναι η οστεοπενία και η οστεοπόρωση, καθώς και διατροφικές διαταραχές όπως κακή απορρόφηση του ασβεστίου ή έλλειψη βιταμίνης D3.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η μαγνητική δεν φέρεται να έδειξε κάτι, με τον πρωθυπουργό να αποχωρεί από το νοσοκομείο. Σημειώνεται ότι το καλοκαίρι ο Αλέξης Τσίπρας είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση κήλης στο Ευγενίδειο Θεραπευτήριο.

Πηγή: Ελεύθερος Τύπος - φωτογραφία αρχείου