Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Εφυγε... τρέχοντας ο Ντάισελμπλουμ από το Υπουργείο Οικονομικών

Newsbomb

Το γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ να προσπαθεί με άκομψο, ομολογουμένως, τρόπο να αποχωρήσει από την αίθουσα που δόθηκε η κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γιάννη Βαρουφάκη.

Ο εκνευρισμός του προέδρου του Eurogroup ήταν κάτι παραπάνω από έκδηλος, όπως από την άλλη πλευρά και η αποφασιστικότητα του Έλληνα υπουργού Οικονομικών να στείλει με το καλημέρα το μήνυμα της κυβέρνησης, για εκτέλεση της λαϊκής εντολής που έλαβε την Κυριακή από τους Έλληνες και όχι για εκτέλεση των μνημονιακών δεσμεύσεων που επέβαλλαν Σαμαράς και Βενιζέλος σε συνεργασία με την τρόικα και την Μέρκελ.

Όπως έγινε γνωστό, ήταν τέτοια η ένταση της... στιγμής, που υποχρέωσε τον πρόεδρο του Eurogroup να φύγει σχεδόν τρέχοντας από το Υπουργείο Οικονομικών και μάλιστα δεν περίμενε καν, τον κ. Βαρουφάκη, προκειμένου εκείνος ως...οικοδεσπότης να τον συνοδεύσει ως την έξοδο. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι δύο άνδρες κατέβηκαν με διαφορετικά ασανσέρ από το κτήριο.

Την ίδια στιγμή που αυτά συνέβαιναν στο Υπουργείο Οικονομικών, στο Χρηματιστήριο υπήρξε η πρώτη αντίδραση με πτώση στις τιμές των μετοχών που μέχρι εκείνο το σημείο κινούνταν σε θετική τροχιά, ενώ -ως συνήθως- το μεγάλο «κόλπο» στήθηκε με τα spreads, καθώς το τριετές ομόλογο έκλεισε στο 19.4% από το 15.3% που ξεκίνησε το πρωί, το πενταετές στο 15% από το 12.4% και το 10ετές στο 10.5% από το 9.9%.

Δείτε το βίντεο με το στιγμιότυπο της έντασης και της... φυγής του Γερούν Ντάισελμπλουμ από το Υπουργείο Οικονομικών.