Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Οργή ή... σκηνοθεσία;

Γκρέτα Τούνμπεργκ: Οργή ή... σκηνοθεσία;

Με πάθος, δυναμισμό και δάκρυα στα μάτια η 16χρονη Σουηδή ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ μίλησε ενώπιον των ξένων ηγετών στη Σύνοδο του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, για το Κλίμα...

Είδα το βίντεο προσεκτικά: «Κλέψατε τα όνειρά μου και την παιδική μου ηλικία με τα κούφια λόγια σας» δήλωσε φανερά οργισμένη.

Η νεαρή Γκρέτα έστειλε λοιπόν ένα ηχηρό μήνυμα κατά της αμέλειας ηγετών όσον αφορά στην κλιματική αλλαγή, επικρίνοντας παράλληλα προέδρους όπως τον Ντόναλντ Τραμπ και τον Ζαϊχ Μπολσονάρου που κλείνουν τα μάτια στο πρόβλημα.

Στην παθιασμένη της ομιλία η Γκρέτα δήλωσε: «Όλα είναι λάθος. Δεν θα έπρεπε να βρίσκομαι εδώ, αλλά στο σχολείο, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Όλοι όμως βασίζεστε σε μας τους νέους για να αντλήσετε ελπίδα. Πώς τολμάτε;»

Μέχρι εδώ όλα καλά.

Μόνο που έχουμε δει κι άλλους νεαρούς επαναστάτες να γίνονται μέρος του συστήματος… Δεν μπορώ να πω. Το όλον θέαμα της μικρής Γκρέτας ήταν άριστα σκηνοθετημένο και δεν θα εκπλαγώ αν σε 10 χρόνια η κοπέλα είναι αρχηγός κόμματος ή αν σε 20 χρόνια είναι διευθύντρια του ΔΝΤ. Καλό θα ήταν οι γονείς της να την προστατέψουν από την υπερβολική έκθεση στα μίντια…