Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Φέρτε τώρα τα 2.000 ευρώ που λέει ο Βαρουφάκης

Φέρτε τώρα τα 2.000 ευρώ που λέει ο Βαρουφάκης

Ο Γιάναρος τα είπε έξω από τα δόντια αλλά τα media κάνουν την πάπια - Τι είπε ο πρόεδρας του ΜέΡα25;  H EKT να δίνει 2.000 ευρώ το μήνα σε πολίτες μέχρι να λήξει η πανδημία 

«Η Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα να τυπώσει 750 δισεκατομμύρια ευρώ και να καταθέσει στον τραπεζικό λογαριασμό κάθε πολίτη 2.000 ευρώ, για κάθε μήνα, μέχρι να νικηθεί ο ιός». Αυτή είναι σύμφωνα με τον Γραμματέα του ΜέΡΑ25 η λύση που θα ανακουφίσει οικονομικά, από τις επιπτώσεις της πανδημίας του κορωνοιού, του πολίτες της ΕΕ.

Διαφωνεί κάποιος με την ιδέα του Γιάνη;

Όπως αναφέρει σε σχετικό βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο κος Βαρουφάκης, αυτή η λύση θα έδινε μια άμεση βοήθεια προς τους πολίτες της ΕΕ, που έχουν χάσει το εισόδημά τους, καθώς με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν και τις υποχρεώσεις τους δίνοντας ταυτόχρονα ώθηση στην οικονομία η οποία θα έπαιρνε μια ανάσα από την εισροή χρημάτων στην αγορά.

Αντί να συμβεί αυτό ωστόσο, το ίδιο ποσό, έδωσε εντολή η Κριστίν Λαγκάρντ, να τυπωθεί και να διανεμηθεί στις τράπεζες ως ποσοτική χαλάρωση, τονίζει ο κος Βαρουφάκης.

Κυρία Λαγκάρντ μην κάνετε ότι δεν ακούτε. Το είπε ο Ζαν. Δώστε τώρα τα λεφτά, αλλιώς θα τον βάλω να σας ηχογραφήσει κρυφά...