Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σάλος με την ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα για τον Αλή Πασά

Σάλος με την ανάρτηση του Γερμανού πρέσβη στην Ελλάδα για τον Αλή Πασά

Την ώρα που το Oruc Reis οργώνει την ελληνική υφαλοκρηπίδα, ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, επέλεξε να κάνει μια γλαφυρή ανάρτηση υπέρ του Αλή Πασά - Η ανάρτησή του ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων

Σάλος προκλήθηκε στα social media μετά την ανάρτηση για τον Αλί Πασά και το ανεξάρτητο κράτος της Ηπείρου που έκανε ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα Ερνστ Ράιχελ, σε μια εποχή που οι τουρκικές προκλήσεις είναι στο κόκκινο.

Ας μην ξεχνάμε ότι η Γερμανία στο πρόσφατο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της Ευρώπης έδωσε μάχη υπέρ της Τουρκίας προκειμένου να μην βγει κάποια καταδικαστική δήλωση εναντίον του Ερντογάν.

Τι έγραψε λοιπόν ο Γερμανός πρέσβης στην Ελλάδα;

«Ο Αλή Πασάς, κυβερνήτης των Οθωμανών, γνωστός ως Λιοντάρι των Ιωαννίνων, προσπάθησε να δημιουργήσει ένα ανεξάρτητο κράτος στην Ήπειρο. Απέτυχε και τον σκότωσαν. Το ακέφαλο σώμα του θάφτηκε εδώ. Σε άλλη ιστορία, είχε πνίξει 18 γυναίκες ντόπιες, επειδή αρνήθηκαν να μπουν στο χαρέμι του», έγραψε ο κ. Ράιχελ, που δημοσίευσε και φωτογραφία από την περιοχή που ετάφη ο Αλί Πασάς.

Δείτε την ανάρτηση

Τα σχόλια των χρηστών του twitter ήταν ιδιαίτερα επικριτικά κατά του πρέσβη και τα περισσότερα έκαναν λόγο για το timing της ανάρτησης.

Στη συνέχεια βέβαια, ο κ. Ράιχελ απάντησε με νέο tweet στο οποίο ανάφερε:

«Αγαπητοί haters, τι σας εκνευρίζει εδώ: Ότι συμπαθώ τον Αλί Πασά, που έκανε εξέγερση κατά των Οθωμανών; Ή ότι δεν τον συμπαθώ; Και τι σχέση έχει ο Αλί Πασάς με τη σημερινή κατάσταση;», ήταν η απάντηση του κ. Ράιχελ.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Απαγωγή 10χρονης: «Φύλλο και φτερό» τραπεζικοί λογαριασμοί της 33χρονης - Νέες αποκαλύψεις