Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Έχει ή δεν έχει πρόβλημα με τον Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ;

Έχει ή δεν έχει πρόβλημα με τον Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ;

Περίεργα πράγματα. Τελικά έχει ή δεν έχει πρόβλημα με τον Υπουργό Υγείας κ. Κικίλια ο ΣΥΡΙΖΑ; Διότι από την μια πλευρά παρακολουθούμε τις επιθέσεις του κ. Παύλου Πολάκη οι οποίες είναι ομολογουμένως σφοδρότατες και από την άλλη μεριά ο πρώην υπουργός Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρέας Ξανθός τηρεί μια πιο ήπια στάση.

Μάλιστα μετά το σάλο που δημιουργήθηκε ο κ. Ξανθός λέει ότι δεν είναι προσωπική μομφή κατά του Κικίλια το θέμα της ύπαρξης ενός υπουργού Υγείας κοινής αποδοχής αλλά είναι ζήτημα συμβολικό για να περάσει το μήνυμα της συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα

«Το πολιτικό σύστημα κάνει μια προσπάθεια κατ’ αρχήν σύμπνοιας και συνεννόησης στο ανώτερο θεσμικό επίπεδο …Και για να υπάρχει ο συμβολισμός αυτής της συνεννόησης προτείνουμε να υπάρχει και ένας Υπουργός Υγείας κοινής αποδοχής. Αυτό δεν είναι προσωπική μομφή κατά του κ. Κικίλια, σ’ αυτή τη φάση είναι θέμα πολιτικού συμβολισμού» τονίζει ο κ. Ξανθός.

Στο ίδιο πνεύμα συνεννόησης ο κ. Ξανθός είπε στο ραδιόφωνο ΘΕΜΑ 104.6 :«όσοι έχουμε δημόσιους ρόλους, όσοι είμαστε δημόσια πρόσωπα, ειδικά αυτή την περίοδο τη δύσκολη, που η κοινωνία πραγματικά είναι πιεσμένη οφείλουμε με δηλώσεις πράξεις συμπεριφορά μας να συνειδητοποιείται ο κίνδυνος και να υπάρχει μια κοινωνικά υπεύθυνη συμπεριφορά προς τους πολίτες. Διαφορετικά, δεν θα έχουν την αποτελεσματικότητα που πρέπει».