Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Αντιπεριφερειάρχης στον Alpha 98,9: Είχα ενημερώσει για την κατάσταση στην Δ. Αττική τον ΕΟΔΥ

Αντιπεριφερειάρχης στον Alpha 98,9: Είχα ενημερώσει για την κατάσταση στην Δ. Αττική τον ΕΟΔΥ

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη κ. Λευτέρη Κοσμόπουλο είχε σταλεί από τον ίδιο υπόμνημα στον ΕΟΔΥ και στο υπουργείο Υγείας, στο οποίο ανέφερε τους κινδύνους για την περιοχή, εκφράζοντας την έντονη ανησυχία του 

Ο κ. Κοσμόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 98,9 και στην εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο, ισχυρίστηκε ότι είχε ενημερώσει τις αρχές πριν από πολύ καιρό για το πρόβλημα στην Δυτική Αττική.

Αφορμή ήταν τα δεδομένα που υπήρχαν από τις σχολικές μονάδες, καθώς σε όλη την περιφερειακή ενότητα είχαν κλείσει 40 σχολεία, λόγω κρουσμάτων.

Όπως δήλωσε στον Alpha 98,9 ο κ. Κοσμόπουλος, την επόμενη ημέρα από τον ΕΟΔΥ εστάλησαν ένα κλιμάκιο και έκανε τεστ σε κατοίκους μόνο στην Ελευσίνα και πέραν τούτου, ουδέν…

Μέσα στον Νοέμβριο δεν έγιναν άλλα τεστ και το αποτέλεσμα είναι από σήμερα οι περιοχές της Δυτικής Αττικής να τεθούν σε καθεστώς σκληρού lockdown, λόγω υψηλού επιδημιολογικού φορτίου.

Μάλιστα, όπως είπε ο κ. Κοσμόπουλος, «η πρώτη ενημέρωση που είχαμε ήταν την προηγούμενη Παρασκευή, όπυο σε τηλεδιάσκεψη μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει πρόβλημα στην περιοχή».

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αντιπεριφερειάρχης είχε κάνει και ανάρτηση στο facebook από τις 4 Νοεμβρίου του 2020!

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Παναγιώτης Αρκουμανέας, αρνήθηκε να βγει στον αέρα της εκπομπής Χατζή - Βερύκιου και να τοποθετηθεί, με την αιτιολογία ότι «θα βγω αλλού».