Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εθνικά και πανδημία: Ποιος θα πάρει τον... μουτζούρη;

Εθνικά και πανδημία: Ποιος θα πάρει τον... μουτζούρη;

Οι επόμενες δύο εβδομάδες έιναι εξόχως κρίσιμες για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αφού είναι μεγάλο το στοίχημα τόσο με την πανδημία, όσο και με τα ελληνοτουρκικά

Το μέγα ερώτημα είναι τι θα συμβεί, αν τα πράγματα δεν έχουν έρθει έτσι όπως τα έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση. Στο μεν θέμα της πανδημίας, η κυβέρνηση έβαλε το μεγάλο στοίχημα να ανοίξει την αγορά και το λιανεμπόριο, γεγονός που αποτελεί αναμφίβολα ένα ρίσκο.

Ρίσκο διότι είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να υπάρξει ένα εκ νέου κλείσιμο της αγοράς, αν οι πολίτες δεν τηρήσουν τα μέτρα υγειονομικής ασφάλειας. Είναι προφανές ότι τώρα που ανοίγουν τα καταστήματα με click away και click in shop, δεν θα μπορέσουμε να ξαναμπούμε πάλι στο ακορντεόν. Θα ήταν εγκληματικό. Συνεπώς η κυβέρνηση έχει μόνο μια δυνατότητα: Να πετύχει.

Κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και με τις διερευνητικές με τους Τούρκους που έχουν προσδιοριστεί για τις 25 Ιανουαρίου. Εδώ μάλιστα παίζει πολύ το σενάριο: ποιος θα πάρει το μουτζούρη;

Σε ποιον θα χρεωθεί η μη συνέχιση των διερευνητικών. Αν καταφέρουν και μας χρεώσουν το πολιτικό κόστος οι γείτονες, τότε ζήτω που... καήκαμε. Εδώ λοιπόν η μεγάλη μάχη δεν είναι για το πώς θα προχωρήσουν οι επαφές των δυο μερών, αλλά ποιος θα χρεωθεί την αποτυχία.

Γι΄αυτό σας λέγω. Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι διαβολοβδομάδες για την κυβέρνηση και για την Ελλάδα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Επίθεση Μετρό: Οι διάλογοι της δικογραφίας που «καίνε» - «Προσοχή στους ασφαλίτες»