Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Δημοσκόπηση Interview: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Βασίλης Κικίλιας

Δημοσκόπηση Interview: Δημοφιλέστερος υπουργός ο Βασίλης Κικίλιας

Ο Βασίλης Κικίλιας παραμένει ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση της εταιρείας INTERVIEW για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού ΒΕΡΓΙΝΑ TV.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας φαίνεται ότι καταφέρνει να βγει από την πανδημία, όχι μόνο αλώβητος, αλλά και επιπλέον ενισχυμένος, καθώς το Εθνικό Σύστημα Υγείας, αν και δοκιμάστηκε σκληρά, παρέμεινε όρθιο. Σε κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με τους εμβολιασμούς και τη διαχείρισή τους από την κυβέρνηση αλλά και στο θέμα της πρόθεσης ψήφου απαντά η νέα Πανελλαδική Δημοσκόπηση που διενήργησε η INTERVIEW (11 έως 17 Μαίου 2021) για τη ΒΕΡΓΙΝΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ.

Σημαντικό στοιχείο της έρευνας είναι η υποδειγματική οργάνωση του εμβολιασμού στη χώρα μας, η οποία πιστώνεται στο υπουργείο Υγείας και έχει εκτοξεύσει τη δημοτικότητά του Βασίλη Κικίλια στα ύψη. Στη δεύτερη θέση είναι υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος και στην τρίτη ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης.

Όπως φαίνεται κι από τα στοιχεία πρώτοι σε αποτελεσματικότητα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών είναι οι : Β. Κικίλιας (7.4), Ν. Παναγιωτόπουλος (7.3), και Α. Γεωργιάδης (7.1) κι ακολουθούν ο Μ. Βορίδης (6.7), ο Μ. Χρυσοχοίδης (6.5), ο Χ. Θεοχάρης (6.0), ο Ν. Μηταράκης (5.9) και τελευταία η Ν. Κεραμέως (5.8).

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση 50% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι έχει ήδη εμβολιαστεί κι ένα 24% έχει προγραμματισμένο ραντεβού ενώ μόνο το 26% φαίνεται ότι δε θα εμβολιαστεί ή εμφανίζεται επιφυλακτικό. Οι πολίτες σε εντυπωσιακό βαθμό (95%) δείχνουν μεγάλη ικανοποίηση από τη διαδικασία εμβολιασμού (ραντεβού, προσωπικό, οργάνωση) ενώ για πρώτη φορά καταμετρείται το ποσοστό των ανεπιθύμητων ενεργειών όσων εμβολιάστηκαν. Έτσι, 70% δεν εμφάνισε καθόλου παρενέργειες. Επίσης 59% των ερωτηθέντων λέει ναι στον εμβολιασμό παιδιών 12 έως 15 χρόνων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Εμβολιασμοί: Ανοίγει η συζήτηση για την «υποχρεωτικότητα» - Ποιοι θα ακολουθήσουν την ΕΜΑΚ