Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο Βούλγαρος οδηγός, το παράνομο φορτίο και η σύλληψη σε πάρκινγκ σκαφών

Ο Βούλγαρος οδηγός, το παράνομο φορτίο και η σύλληψη σε πάρκινγκ σκαφών

Η σύλληψη ενός Βούλγαρου οδηγού βυτιοφόρου που μετέφερε παράνομα χημικούς διαλύτες στη χώρα μας θυμίζει αστυνομική ταινία... Μεγάλη επιχείρηση της Οικονομικής Αστυνομίας και της Διεύθυνσης τελωνείων - Τον έπιασαν σε πάρκινγκ σκαφών

Ο Βούλγαρος οδηγός πέρασε ανυποψίαστος τα σύνορα μεταφέροντας στο φορτηγό μεγάλες ποσότητες χημικών διαλυτών οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παρασκευή νοθευμένων καυσίμων. Η συγκεκριμένη μπίζνα είναι μεγάλη και από πίσω κρύβεται μεγάλο κύκλωμα διακίνησης παράνομων καυσίμων... Το κύκλωμα φέρνει από χώρες του πρώην ανατολικού μπλοκ συγκεκριμένους διαλύτες οι οποίοι αναμειγνύονται με καύσιμα, παράγωντας έτσι μεγαλύτες νοθευμένες ποσότητες, οι οποίες στη συνέχεια πωλούνται σε χαμηλότερες τιμές δημιουργώντας έτσι αθέμιτο ανταγωνισμό στην ελληνική αγορά.

Την περασμένη Πέμπτη, οι ράμπο της Οικονομικής Αστυνομίας σε συνεργασία με τους ανθρώπους της Γενικής Διεύθυνσης Τελωνείων (ΕΛΥΤ) είχαν τις πληροφορίες τους και περίμεναν υπομονετικά τον Βούλγαρο οδηγό... Τον εντόπισαν μόλις πέρασε τα σύνορα, όμως δεν τον συνέλαβαν αμέσως.

Τον άφησαν να πέρασει τα σύνορα για να δουν που θα τα πάει… και που θα παραδώσει το παράνομο εμπόρευμα... Οι «ράμπο» της Οικονομικής Αστυνομίας με συντονισμένη παρακολούθηση τον πήραν στο κατόπι και διαπίστωσαν ότι δεν πήγε αμέσως για παράδοση. Αντίθετα μετέβη με το φορτίο σε ένα πάρκινγκ σκαφών που βρίσκεται στην περιοχή των Σπάτων και συγκεκριμένα στην επαρχιακή οδό Λούτσας - Σπάτων.

Προφανώς το πάρκινγκ σκαφών χρησιμοποιείτο από τα μέλη του κυκλώματος για... ξεκάρφωμα.

Όμως εκεί οι κόμμαντος της οικονομικής Αστυνομίας και της ΕΛΥΤ τον έπιασαν πριν φύγει σπο το πάρκινγκ. Σειρά έχει τώρα η σύλληψη του παραλήπτη τον οποίο προφανώς και θα αποκαλύψει ο συλληφθέντας οδηγός.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κρατική αεροπειρατεία: Τα ερωτήματα για την παρουσία ξένων πρακτόρων στην Αθήνα