Νέες αντιδράσεις στην Χίο, παρά την μείωση των ροών

Περίεργα πράγματα στην Χιο - Ποιοι και γιατί ξεσηκώνουν πάλι την τοπική κοινωνία; 
Νέες αντιδράσεις στην Χίο, παρά την μείωση των ροών

Παρά τις προσπάθειες του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότη Μηταράκη να επιστρέψει η Χίος σε μια κανονικότητα συντονιστικές επιτροπές στο νησί καλούν σε αντίδραση ενάντια στις πολιτικές θετικής ατζέντας που εφαρμόζονται.

Παρά την καθιέρωση μόνιμου νησιωτικού ΦΠΑ, παρά την ανακοίνωση του κλεισίματος της ΒΙΑΛ το επόμενο διάστημα και την ανάπτυξη γηπέδων 5Χ5 για τους κατοίκους σε χώρους που μέχρι πρότινος βρίσκονταν χώροι υποδοχής μεταναστών (στην Λέσβο), κάποιοι επιμένουν σε νέο γύρο διαμαρτυριών.

Παρατάξεις της δημοτικής αντιπολίτευσης, έπειτα από ανακοίνωσή τους, στην οποία καλούν τους πολίτες της Χίου να ταχθούν απέναντι στην κυβερνητική πολιτική διαχείρισης του μεταναστευτικού.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Επιτροπής Αιρετών και Κατοίκων της Χίου:

«Χιώτες και Χιώτισσες. Βήμα το βήμα , η κυβέρνηση με τον υπουργό μετανάστευσης και τη χρηματοδότηση της ΕΕ, υλοποιούν την εγκληματική τους πολιτική , προκειμένου να μετατρέψουν όλοι αυτοί το νησί μας σε φυλακή, σε αποθήκη ανθρώπινων ψυχών. Ετοιμάζονται να ξεκινήσουν εργασίες στον πολύπαθο χώρο του Θόλους, να τον καταλάβουν, για να εγκλωβίσουν ες αεί και τη δική μας τη ζωή και των προσφύγων και μεταναστών. Ετοιμάζονται στο μάτι του κυκλώνα να γκριζάρουν το νησί.

Αρνούμαστε ρητά και κατηγορηματικά αυτή την προοπτική για τον τόπο μας.

Αρνούμαστε το ρόλο του δεσμοφύλακα για μας και τα παιδιά μας. Το οφείλουμε στις σημερινές και στις επόμενες γενιές! Το οφείλουμε στο όνομα του πολιτισμού όλων των ανθρώπων. ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΧΙΩΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ!

Είμαστε σίγουροι ότι δεν θα βρεθεί ούτε ένας Χιώτης επαγγελματίας που θα «βοηθήσει» στην καταστροφή του τόπου του. Του τόπου που θέλει να μεγαλώσουν τα παιδιά του και τα εγγόνια του, προσφέροντας ΓΗ ΚΑΙ ΥΔΩΡ στη νέα εισβολή της Κυβέρνησης και της ΕΕ στο νησί μας , εξαγοράζοντας , εκβιάζοντας, απειλώντας!

Η ιστορία είναι αδέκαστη, ας αποφασίσουν να γραφτούν στις λαμπρές της σελίδες και όχι στις μαύρες.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ! ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΙΚΑ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ !

• Η Συντονιστική μαζί με τα Τοπικά συμβούλια , γράφουν ξανά ένα μεγάλο ΟΧΙ στο χώρο του Θόλους αργά το απόγευμα της Δευτέρας!

• Ξεκινούν οι συνελεύσεις του Αγώνα στους οικισμούς!

• Ξεκινούν οι βάρδιες φύλαξης εντός του πεδίου! ΑΣ ΜΗ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗ ΜΑΧΗ».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή