Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ρήγμα στις σχέσεις Δένδια – Σακελλαροπούλου

Ρήγμα στις σχέσεις Δένδια – Σακελλαροπούλου
Intime News

Η υπόθεση με την ακυρωθείσα παρασημοφόρηση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου έχει ανοίξει ένα υπόγειο σίριαλ off the record ανακοινώσεων ανάμεσα στην Προεδρία της Δημοκρατίας και το υπουργείο Εξωτερικών.

Όλα ξεκίνησαν μετά τις αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και της αντιπολίτευσης που υποστήριξαν ότι ο Ιάσων Αποστολόπουλος δικαιούται της έμπρακτης αναγνώρισης για το έργο του στην διάσωση προσφύγων και μεταναστών.

Η Προεδρία της Δημοκρατίας -μέσω συνεργατών της Κατερίνας Σακελλαροπούλου- διέρρευσε ότι ήταν το υπουργείο Εξωτερικών που πρότεινε τα πρόσωπα τα οποία παρασημοφορεί κατόπιν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

«Κύκλοι» της ΠτΔ με διαρροές στα ΜΜΕ έλεγαν ότι «οι πολίτες για παρασημοφόρηση και συνεπώς και ο κ. Αποστολόπουλος προτάθηκαν από το ΥΠΕΞ, το οποίο αποφάσισε μετά τον αποκλεισμό του». Από την άλλη πλευρά, κυβερνητικές πηγές απάντησαν στους ισχυρισμούς της Προεδρίας επισημαίνοντας ότι σύμφωνα με όσα επισήμως αναφέρονται στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας, «προτάσεις για την επιλογή προσώπων στα οποία μπορούν να απονεμηθούν τιμητικές διακρίσεις υποβάλλει στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Ταγμάτων Αριστείας, το οποίο συγκαλείται, μια τουλάχιστον φορά το χρόνο. Για την απονομή εκδίδεται Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο προσυπογράφεται από τον Υπουργό Εξωτερικών και δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ)».

Η υπόθεση άρχισε να μπερδεύεται αρκετά, ενώ σήμερα συνεργάτες της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου επανέρχονται στην υπόθεση που έχει δημιουργηθεί σε σχέση με την ακύρωση της παρασημοφόρησης του Ιάσονα Αποστολόπουλου λένε τα εξής: «Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία (ν. 106/1975, άρθρο 1, όπως ισχύει), τα πρόσωπα, στα οποία η Πρόεδρος της Δημοκρατίας απονέμει παράσημα, προτείνονται σε αυτήν από τον υπουργό Εξωτερικών, μετά από γνωμοδότηση του Συμβουλίου Ταγμάτων Αριστείας του υπουργείου Εξωτερικών».

«Επομένως» συνεχίζουν οι συνεργάτες της Κατερίνας Σακελλαροπούλου, «η Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν προτείνει τα προς παρασημοφόρηση πρόσωπα, αλλά απονέμει παράσημα σε όσα προτείνονται αρμοδίως από το ΥΠΕΞ».

Απάντηση ξεκάθαρη και επίσημη πάντως δεν έχει δώσει καμία από τις δυο πλευρές, ενώ η συγκεκριμένη κόντρα μεταξύ ΥΠ.ΕΞ. και ΠτΔ σίγουρα δεν είναι κάτι συνηθισμένο. Αρκετοί μάλιστα σημειώνουν σε όλα τα παραπάνω ότι ο κ. Δένδιας δεν παρέστη στην δεξίωση για την επέτειο της Αποκατάστασης της Δημοκρατίας…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός - Έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων: Καύσωνας διαρκείας με 43άρια