Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Σάλος με ρωσικό εξοπλισμό της ΕΥΠ που ακύρωσε η κυβέρνηση ΓΑΠ

Σάλος με ρωσικό εξοπλισμό της ΕΥΠ που ακύρωσε η κυβέρνηση ΓΑΠ

Πρόκειται για το «Γεωγραφικό Σύστημα Πληροφοριών Διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την Μετακίνηση Ανθρώπων και Αγαθών» της ΕΥΠ, που αφορούσε κυρίως τα θέματα ασφαλείας για την λαθρομετανάστευση, προϋπολογισμού 1.330.173,78 €, που απεντάχθηκε από την κυβέρνηση Παπανδρέου και υπό τη διοίκηση ΧρυσοχοΐδηΜπίκα.

Αυτό συνέβη, σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα που κάνουν τον γύρο του διαδικτύου, όχι γιατί είχε διαπιστωθεί κάτι το σκανδαλώδες στην προμήθεια (άλλωστε κανείς από τους μέχρι σήμερα διωκόμενους υπαλλήλους δεν κατηγορήθηκε για κάτι τέτοιο) αλλά επειδή το επέβαλαν άλλοι λόγοι, που είχαν να κάνουν με κεντρικές γεωστρατηγικές επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης (Καραμανλή), όπως αποκάλυψαν και τα Wikileaks. Μάλιστα τα σχετικά δημοσιεύματα αναφέρουν και το τηλεγράφημα του Αμερικανού πρέσβη Σπέκχαρντ προς το State Department μετά την επικράτηση του Γιώργου Παπανδρέου και την ανάδειξή του ως πρωθυπουργού της Ελλάδας που ανέφερε, ότι «θα κάνουμε τα αδύνατα δυνατά να ακυρώσουμε κάθε ενεργειακή, εμπορική και αμυντική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας...!!!».

Έτσι λοιπόν ακυρώθηκε και το Γεωγραφικό Σύστημα GIS της ΕΥΠ (που είχε όπως λένε ρώσικο λογισμικό). Με μία απόφαση καταπέλτη - για τη Διοίκηση Μπίκα- το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών (18ο Τριμελές) ακυρώνει ως παράνομες όλες τις αποφάσεις Μπίκα για το συγκεκριμένο θέμα, δικαιώνει την εταιρεία που προσέφυγε στη Δικαιοσύνη και αναθέτει την «καυτή πατάτα»... στη νέα Διοίκηση Δραβίλλα για να την διαχειριστεί...Το θέμα είναι ποιος θα πληρώσει τώρα την παχυλή αποζημίωση στην εταιρεία που κέρδισε το δικαστήριο; Η ομάδα διανοουμένων της …..αστερόεσσας «πράσινης ανάπτυξης» ή ο δύστυχος ελληνικός λαός πάλι;

Ροή Ειδήσεων