Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Απίστευτο! Τους ζήτησαν το Ε1 για να γίνει η βάφτιση

Απίστευτο! Τους ζήτησαν το Ε1 για να γίνει η βάφτιση

Αντιμέτωπο με τη γραφειοκρατία της Μητρόπολης Δημητριάδος βρέθηκε νεαρό ζευγάρι που θέλησε να βαφτίσει τα δίδυμα παιδιά του στο Πήλιο.

Ο πατέρας -γνωστός Βολιώτης μουσικός- και η μητέρα -δημόσια υπάλληλος-, μένουν εδώ και χρόνια μόνιμα στην Αθήνα και αποφάσισαν να βαφτίσουν τα παιδιά τους στο Πήλιο.

Όταν όμως ξεκίνησαν τις διαδικασίες διαπίστωσαν με έκπληξη ότι ένα από τα χαρτιά που τους ζητήθηκαν ήταν το έντυπο Ε1 της Εφορίας!!!

Στις διαμαρτυρίες του ζεύγους ότι δεν μπορεί από τη Μητρόπολη να ζητείται αποδεικτικό της φορολογικής τους κατάστασης, τους επισημάνθηκε ότι είναι το μόνο έγγραφο που αποδεικνύει τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους.

Τότε όμως το ζευγάρι βρέθηκε μπροστά σε νέα προβλήματα. Ο πατέρας δήλωνε ως τόπο μόνιμης κατοικίας του το Βόλο, μολονότι οι επαγγελματικές του ενασχολήσεις είναι στην πρωτεύουσα , στην οποία και διαμένει στο σπίτι που διατηρεί η σύζυγός του στο Μοσχάτο.

Δεν μπορείτε να βαφτίσετε το παιδί σας στο Πήλιο, καθώς ο πατέρας δηλώνει ως τόπο μόνιμης κατοικίας το Βόλο.

Επομένως η βάφτιση πρέπει να γίνει στην ενορία της Νέας Δημητριάδος, τους διαμήνυσαν οι υπεύθυνοι της Μητρόπολης, που πρόσθεσαν ότι τη δυνατότητα επιλογής σε οποιαδήποτε εκκλησία την έχουν μόνον όσοι ανήκουν σε άλλη Μητρόπολη.

Από εκεί και πέρα το ζευγάρι αποδύθηκε σε έναν αγώνα δρόμου προκειμένου να προσκομίσει τα δικαιολογητικά που του ζητήθηκαν, με το φόβο να μην πραγματοποιηθούν τα βαφτίσια για τα δίδυμα για τα οποία είχαν ειδοποιηθεί φίλοι και συγγενείς του ζευγαριού από την Αθήνα και από το Βόλο.

Πιο συγκεκριμένα από τους γονείς ζητήθηκε συμβόλαιο του σπιτιού όπου διαμένουν, αντίγραφο του τελευταίου λογαριασμού της ΔΕΗ στο σπίτι τους στην Αθήνα.

Επειδή μάλιστα ο τελευταίος ήταν στο όνομα της μητέρας της συζύγου, χρειάστηκε και η ληξιαρχική πράξη θανάτου της μητέρας της συζύγου. Εξυπακούεται ότι εκτός από τα παραπάνω το ζευγάρι προσκόμισε το πιστοποιητικό γέννησης για βάφτιση που πήραν από το Δημοτολόγιο του Δήμου Μοσχάτου

όπως και πιστοποιητικό περί μη βάφτισης που πήραν από την ενορία τους στο Μοσχάτο.

Όπως καταγγέλλουν μάλιστα οι δύο γονείς, τους έγινε και επίπληξη ότι καθυστέρησαν να δρομολογήσουν τις διαδικασίες βάφτισης των παιδιών τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο γονείς παραθέριζαν στον Άι-Γιάννη και αποφάσισαν πριν την επιστροφή τους στην Αθήνα να βαφτίσουν τα παιδιά τους στο Πήλιο. Πράγμα το οποίο έγινε τελικά το περασμένο Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου στην Αγία Μαρίνα στον Κισσό.

Ταχυδρόμος