Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Канал 5 : «Σκανδαλώδεις δηλώσεις του Άνθιμου»

Канал 5 : «Σκανδαλώδεις δηλώσεις του Άνθιμου»

«Ο Άνθιμος ζήτησε από το Θεό να μη δοθεί στα Σκόπια η ευκαιρία να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις, όπως είπε στους πιστούς του και ανέφερε ότι τα παιδιά στα Σκόπια μαθαίνουν στο σχολείο πως να χειρίζονται τα όπλα ενάντια στην Ελλάδα!»

Τα παραπάνω αναφέρει η ανταποκρίτρια στην Ελλάδα του σλαβικού σκοπιανού τηλεοπτικού σταθμού ‘Κανάλ 5’. Η δημοσιογράφος αναφερόμενη στην ομιλία του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, Άνθιμου, θα σημειώσει χαρακτηριστικά:

«Είθε ο Θεός αύριο και μεθαύριο σε αυτές τις συζητήσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την προεδρία του κ. Štefan Füle και των εκπροσώπων των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να μην δοθεί τέτοια δυνατότητα στα Σκόπια, να αρχίσουν, δηλαδή, διαπραγματεύσεις για να εισέλθουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Ο Άνθιμος-σημειώνει το ρεπορτάζ- είπε μια απίστευτη ιστορία για τους Σκοπιανούς μαθητές: «Στα σχολεία τους, παιδιά 14-15 ετών, διδάσκονται τη χρήση στρατιωτικών όπλων, χωρίς βέβαια, να είναι γεμάτα με σφαίρες και τα παρόμοια. Απλά το χειρισμό. Και αν ρωτήσετε τα παιδιά «γιατί το μαθαίνετε αυτά;» Θα πουν: «για τους εχθρούς μας». Και ποιοι είναι οι εχθροί σας; Οι Έλληνες που μας πήραν τη Μακεδονία».

Η εβδομαδιαία λειτουργία της Θεσσαλονίκης μεταδίδεται από την κρατική τηλεόραση της ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα. Ο Άνθιμος και αυτή τη φορά αφιέρωσε δέκα λεπτά για τα Σκόπια, και όπως είπε το θέμα των Σκοπίων είναι σημαντική ελληνική υπόθεση, αναφέρει το σλαβικό ρεπορτάζ, όπως διαβάζουμε στο echedoros.gr.