Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Χρυσή Αυγή ή αλλιώς η σπόντα για να χτυπηθεί η Αριστερά

Χρυσή Αυγή ή αλλιώς η σπόντα για να χτυπηθεί η Αριστερά

Είναι δυνατόν να γέμισε ξαφνικά η χώρα μας τόσους αντιφασίστες, όσους καθημερινά εδώ και λίγες ημέρες, επιχειρούν να μας πείσουν μέσω κάθε άμβωνος και κυρίως ραδιοτηλεοπτικού, για την αποστροφή τους έναντι της Χρυσής Αυγής;

Του Αντώνη Κουμιώτη

Είναι δυνατόν δημοσιογραφικοπολιτικοί παράγοντες, που, κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα, τόσο ξεδιάντροπα προέβαλαν και ενίσχυαν, με κάθε τρόπο και μέσο, την Χρυσή Αυγή, να έχουν την απαίτηση να γίνει πιστευτή η σημερινή τους σκηνοθετημένη αηδία για την εν λόγω οργάνωση;

Και όμως... ακολουθώντας την τακτική του «λέγε - λέγε, κάτι θα μείνει», δεν θα μείνουν μονάχα στην επιχείρηση, μα υπάρχουν εξαιρετικές πιθανότητες και να πείσουν.

Το θέμα κάθε φορά έγκειται στον πραγματικό στόχο. Και ο ξεκάθαρος στόχος όσων επιβουλεύονται καθημερινά διάφορα, είναι συγκεκριμένος. Να μην αλλάξει η τρέχουσα πολιτική. Και τούτο πρέπει να επιτευχθεί με κάθε τρόπο ή παράπλευρη απώλεια, έστω και αν αυτή σήμερα προσωποποιείται στην Χρυσή Αυγή.

Το σύστημα διαπλοκής σ' αυτή τη χώρα, έχει τόσο μεγάλες ρίζες και αναρίθμητους υποστηριχτές, που για να αντιμετωπιστεί δεν χρειάζεται μονάχα η καλή πρόθεση μίας κυβέρνησης. Χρειάζεται αναμφίβολα πολλά περισσότερα πράγματα να συμβούν.

Είναι λοιπόν εξαιρετικώς εύλογο η Χρυσή Αυγή αυτές τις ημέρες να χρησιμοποιείται ως άλλη σπόντα, από αυτό το σύστημα, για να χτυπηθεί ακριβώς εκείνη... η ανερχόμενη δύναμη που μπορεί να αλλάξει την τρέχουσα πολιτική, άρα και να ταράξει συθέμελα το έστω και ετοιμόρροπο ως σαπισμένο οικοδόμημα της μεταπολίτευσης και δεν είναι άλλη από την Αριστερά.

Συνεπώς είναι ιστορική και η ευθύνη της Αριστεράς, να μην την προλάβουν εναναλλακτικές λύσεις, που θα καρπωθούν τις συγκυρίες, θα πείσουν την ελληνική κοινωνία και εν τέλει απλά θα διαιωνίσουν την υπάρχουσα πολιτική και ζοφερή πραγματικότητα για τη χώρα.