Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Τα ελληνικά επιλέγουν ελάχιστοι μαθητές στην Αυστραλία

Τα ελληνικά επιλέγουν ελάχιστοι μαθητές στην Αυστραλία

Η Ελληνική είναι η γλώσσα που επιλέγουν όλο και λιγότεροι μαθητές της Βικτώριας, για την εκμάθησή τους στα σχολεία ως ξένη γλώσσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, κατά το εκπαιδευτικό έτος του 2014 στο μάθημα των Ελληνικών εγγράφηκαν και το παρακολούθησαν 277 τελειόφοιτοι μαθητές Γυμνασίου, όσοι δηλαδή και κατά το εκπαιδευτικό έτος του 2013.

Η Γαλλική γλώσσα είναι αυτή που προσελκύει τους περισσότερους μαθητές απ' αυτούς που επιλέγουν το μάθημα της ξένης γλώσσας, σε επίπεδο VCE στην Βικτώρια, ενώ τα Ινδονησιακά που θεωρείται μία από τις σημαντικότερες από άποψη στρατηγικής και οικονομικής σημασίας για την Αυστραλία, χάνουν συνεχώς μαθητές.

Πιο συγκεκριμένα, φέτος 1869 μαθητές παρακολούθησαν το μάθημα των γαλλικών ενώ το μάθημα της Ινδονησιακής γλώσσας προσέλκυσε 588 μαθητές έστω και αν είναι το μάθημα γλώσσας που διδάσκονται 40,688 μαθητές Δημοτικού στην Βικτώρια. Μάλιστα, στη Ν.Ν. Ουαλία τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα για το μάθημα της Ινδονησιακής γλώσσας καθώς εκεί ο αριθμός των μαθητών της τελευταίας τάξης του Γυμνασίου που παρακολούθησε την γλώσσα αυτή ήταν μόλις 189 μαθητές.

Βέβαια, ενώ το γεγονός ότι τα ελληνικά είναι η γλώσσα που επιλέγουν οι λιγότεροι μαθητές της Βικτώριας δεν προκαλεί εντύπωση στους κυβερνώντες και δεν θεωρείται ως «πρόβλημα», το γεγονός ότι πολλοί μαθητές αφήνουν τα Ινδονησιακά για κάποιο άλλο μάθημα ή γλώσσα ανησυχεί ιδιαίτερα τους υπεύθυνους οι οποίοι και το χαρακτηρίζουν «καταστροφικό».

Ο λόγος για την ανησυχία έγκειται στο ότι παρά το γεγονός ότι η Ινδονησία παραμένει μία από τις μεγαλύτερες αγορές της νοτιοανατολικής Ασίας στις οποίες μπορεί να δραστηριοποιηθούν αυστραλιανές επιχειρήσεις, αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Και επειδή η βούληση της Αυστραλίας να συσφίξει τις εμπορικές της σχέσεις με την γείτονα χώρα είναι μία από τις ξεκάθαρες επιδιώξεις της χώρας θεωρείται σίγουρο ότι για να επιτευχθεί αυτό πρέπει εξοπλίσει τους μελλοντικούς της πολίτες με την ικανότητα να μιλούν την γλώσσα αλλά και να καταλαβαίνουν την πολιτιστική ταυτότητα των κατοίκων της γειτονικής μας χώρας.

Πηγη Νέος Κόσμος Αυστραλίας

Σχετικές ειδήσεις