Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ελληνας, το νέο αστέρι του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας

Ελληνας, το νέο αστέρι του Εργατικού Κόμματος Αυστραλίας

Οσοι τον γνωρίζουν, τον χαρακτηρίζουν «νέο αστέρι» του Εργατικού Κόμματος. Όσοι τον συναντούν για πρώτη φορά ή διαβάζουν το βιογραφικό του σημείωμα, αντιλαμβάνονται αμέσως, γιατί ο Φίλιππος (Φιλ) Δαλιδάκης θεωρείται αστέρι που θα διανύσει μεγάλη απόσταση στο πολιτικό στερέωμα της Αυστραλίας.

Δεν προτίθεμαι να κουράσω τον αναγνώστη με βιογραφικά στοιχεία του Φιλ, που ποικίλουν, από υποδιευθυντής του γραφείου του πρώην υπουργού Τηλεπικοινωνιών, Stephen Conroy, σύμβουλος της πρώην Εργατικής κυβέρνησης Bracks σε θέματα ενέργειας, οικονομικός αναλυτής, πολιτικός σχολιαστής στο κανάλι Sky News, μικρομεσαίος επιχειρηματίας, μέχρι εκπαιδευτικός σύμβουλος νεοφερμένων μεταναστών και προσφύγων και ταμίας του Εβραϊκού Μουσείου Αυστραλίας (Jewish Museum of Australia).

Ο Φιλ είναι προϊόν μικτού γάμου. Ο πατέρας του είναι κρητικής καταγωγής, γεννημένος στο Βόλο και η μητέρα του Εβραία και συναντήθηκαν στο «Πατρίς», όπου ο πατέρας του εργαζόταν ως ταμίας και η μητέρα του απολάμβανε ταξίδι αναψυχής στην Ευρώπη.

«Ο πατέρας μου εργάστηκε ως ταμίας στα καράβια του Χανδρή «Πατρίς» και «Αυστραλίς», τα οποία μετέφεραν εκατοντάδες χιλιάδες Ελλήνων μεταναστών στην Αυστραλία την περίοδο της μαζικής μετανάστευσης» λέει.

«Η μητέρα μου είναι εβραϊκής καταγωγής γεννημένη στη Σαγκάη της Κίνας. Η οικογένειά της, που ήταν μόνιμα εγκατεστημένη στην Κεντρική Γερμανία, διέφυγε σιδηροδρομικώς στην Ιταλία έξι μήνες, περίπου, πριν την έναρξη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου και από εκεί με καράβι στην κοσμοπολίτικη Σαγκάη, που την περίοδο εκείνη ήταν το μοναδικό λιμάνι στο οποίο μπορούσαν να αποβιβαστούν ασφαλώς.

Από τη Σαγκάη η οικογένεια της μητέρας μου εγκαταστάθηκε στην Αυστραλία και σε ένα από τα ταξίδια της στην Ευρώπη συνάντησε εν πλω τον πατέρα μου, αγαπήθηκαν, παντρεύτηκαν και εγκαταστάθηκαν μόνιμα στην Αυστραλία» εξιστορεί.

Πατέρας τριών ανήλικων παιδιών, λάτρης της Ελλάδας, βιάζεται να μεγαλώσουν τα παιδιά του για να τα πάει στο Βόλο μαζί με τον παππού τους, τον πατέρα του, για να γνωρίσουν τη νύφη του Παγασητικού και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Στις πολιτειακές εκλογές της 29ης Νοεμβρίου ο κ. Δαλιδάκης εκλέχθηκε άνετα γερουσιαστής Southern Metropolitan Region, κάνοντας το πρώτο βήμα στην πολιτική του καριέρα.

ΠΗΓΗ «Νέος Κόσμος» Αυστραλίας

Σχετικές ειδήσεις