Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Ο νέος πύραυλος Angara μπορεί να αντικαταστήσει τον Zenit

Ο νέος πύραυλος Angara μπορεί να αντικαταστήσει τον Zenit

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο αντικατάστασης του ουκρανικού διαστημικού πυραύλου Zenit από τον ρωσικό πύραυλο Angara - A5 στο πρόγραμμα Sea Launch, ανώνυμη πηγή του διαστημικού και πυραυλικού τομέα με δηλώσεις στο πρακτορείο Tass.

Η ανακοίνωση έγινε στην πρόσφατη συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας PKK Energia. «Τα έγγραφα ήδη έχουν κατατεθεί στον Οργανισμό Ηνωμένων Πυραύλων και Διαστήματος» είπε η συγκεκριμένη πηγή.

Ο νέος διαστημικός πύραυλος Angara – Α5 πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές στις 23 Δεκεμβρίου 2014. Η «οικογένεια» του διαστημικού πυραύλου Angara ανήκει σε μία νέας γενιάς διαστημικά οχήματα εκτόξευσης με ωφέλιμο φορτίο από 3,8 έως 35 τόνους. Οι διαστημικοί μεταφορικοί πύραυλοι Angara έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τους διαστημικούς πυραύλους Proton.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Πυραύλων και Διαστήματος ιδρύθηκε το 1995 με την συμμετοχή του αμερικανικού γίγαντα της αεροναυτικής διαστήματος Boeing, της ρωσικής Energia, της νορβηγικής Kvaerner και των ουκρανικών γραφείων σχεδίασης Υuzhnoye και Yuzhmash.

Αυτό είναι ένα σημαντικό εμπορικό διεθνές σχέδιο για τη δημιουργία και τη χρήση πυραυλικών και διαστημικών συγκροτημάτων με βάση τη θάλασσα. Το πολυεθνικό σχέδιο Sea Launch έχει εκτοξεύσει διαστημικούς πυραύλους Zenit – 3SL, που παρείχε η Yuzhmash και κατασκευάστηκαν από την ΡKK Energia.

Το σχέδιο Sea Launch ανέστειλε τις εργασίες του μέχρι τα μέσα του 2015, σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού τον Αύγουστο.

ΠΗΓΗ Η ΡΩΣΙΑ ΤΩΡΑ

Σχετικές ειδήσεις