Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Κυβέρνηση ικανών και τολμηρών πολιτικών

Κυβέρνηση ικανών και τολμηρών πολιτικών

Οι Έλληνες ψηφοφόροι καλούνται να επιλέξουν στις κάλπες κόμματα και πρόσωπα που θα δώσουν το έναυσμα, για ένα νέο ξεκίνημα αξιοπρέπειας, επιχειρηματικότητας και παραγωγικότητας που αρμόζει στη χώρα μας.

Όσοι μπορούν να συνεργαστούν και να βάλουν στο περιθώριο εγωισμούς και ξεπερασμένες νοοτροπίες θα προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες στη πατρίδα μας.

Η έμφαση στη φορολογία και τα ανοίγματα σε κοινωνικές ομάδες είναι οι στρατηγικές ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ λίγο πριν το άνοιγμα της κάλπης. Στοίχημα και των δύο ο χώρος του κέντρου και η μεσαία τάξη.

Στο επίκεντρο της προεκλογικής αντιπαράθεσης βρίσκεται σταθερά η οικονομία, κυρίως το πεδίο της φορολογίας, αλλά και η διαπραγμάτευση με την τρόικα. Τα περισσότερα μηνύματα που έρχονται από το εξωτερικό συγκλίνουν στο γεγονός ότι οι εταίροι μας είναι διατεθειμένοι να μας βοηθήσουν, αρκεί να συμπεριφερθούμε υπεύθυνα και ρεαλιστικά .

Η ΝΔ επιμένει στην ρητορική της πολυγλωσσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, στη θεωρία της χαμένης ψήφου (ότι δηλαδή κάθε ψήφος σε μικρό κόμμα, ουσιαστικά ευνοεί τον ΣΥΡΙΖΑ), καθώς και στην προσέγγισή της στους κεντρώους αναποφάσιστους ψηφοφόρους. Αυτοί πάντως αποτελούν και στόχο της Κουμουνδούρου, καθώς αμφότερες οι πλευρές συμφωνούν ότι οι συγκεκριμένοι πολίτες θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό και το τελικό αποτέλεσμα.

Μάχη των επιτελείων μέχρι τέλους για να επιτύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προεκλογική του καμπάνια στηριζόμενος στην λέξη «ελπίδα» και ήδη προβάλλονται σχετικά σποτ για τους νέους και τους συνταξιούχους. Παράλληλα, σε κάθε ευκαιρία, με τη μορφή «γκρίζας διαφήμισης», υπενθυμίζουν τρωτά σημεία της συγκυβέρνησης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, όπως ο ΕΝΦΙΑ και οι πλειστηριασμοί.

Όποια κυβέρνηση και να αναλάβει τα ηνία της χώρας μετά τις εκλογές, θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με την σκληρή αλήθεια του μνημονίου. Ενός μνημονίου που θα έχει βάθος και θα απαιτήσει άριστους διαπραγματευτές από την ελληνική μεριά.

Αυτό γίνεται σαφές, μέσα από το συνεχές ράπισμα γεγονότων, διαρροών και δηλώσεων ξένων αξιωματούχων, που δείχνουν ότι η Ευρώπη όχι μόνο δεν εφησυχάζει αλλά -τουναντίον- σφίγγει τον κλοιό γύρω από την Ελλάδα.

Πληροφορίες από κοινοτικούς αξιωματούχους αναφέρουν ότι τα κράτη-μέλη της Ε.Ε θεωρούν ότι η Ελλάδα πρέπει να οδηγηθεί σε τρίτο δάνειο, παράλληλα με παράταση του μνημονίου για τουλάχιστον 6 μήνες. Όλα αυτά έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ που κάνει λόγο για λήξη των μνημονίων.

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα είναι δεδομένες, επαναλαμβάνουν οι δανειστές μας, εξηγώντας ότι μπορεί η διαπραγμάτευση να έχει καθυστερήσει, αλλά θα συνεχιστεί από εκεί που σταμάτησε.

Είναι η στιγμή της κρίσης που θα αποδειχθεί πόσο δυνατά μπορούμε να διαπραγματευτούμε και κυρίως να αποδείξουμε ότι έχουμε αντοχές και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Τα κόμματα και οι υποψήφιοι, στη πλειοψηφία τους, επένδυσαν στο φόβο και στην ανασφάλεια του Έλληνα. Απέκρυψαν αλήθειες και έδωσαν ελλιπή στοιχεία.

Μπορούμε να επιβιώσουμε στην Ευρώπη των κρατών-μελών με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια. Οι εθνικές εκλογές είναι η λύση των εσωτερικών μας προβλημάτων και το παράθυρο για την υλοποίηση των ονείρων μας. Καλές εκλογές...
Κων/νος Σ. Μαργαρίτης
Δημοσιογράφος

Σχετικές ειδήσεις