Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Εκλογές 2015 - Χρηστοφορίδης: Με άνεση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή

Εκλογές 2015 - Χρηστοφορίδης: Με άνεση οι Ανεξάρτητοι Έλληνες στη Βουλή

Το έργο το έχουμε ξαναδεί σε διασκευή ευρωεκλογών. Μπήκαμε στην τελευταία εβδομάδα και άρχισαν οι κυβιστήσεις από τις δημοσκοπικές!

Γράφει ο Γιώργος Χρηστοφορίδης, υποψήφιος με τους Ανεξάρτητους Έλληνες στην Α' Πειραιά

Χωρίς να έχει συμβεί το παραμικρό στη χώρα (!) τις τελευταίες μέρες, οι δημοσκοπικές εταιρείες αλλάζουν τώρα το «καλαμπούρι» τους, ξεχνούν το «ντέρμπυ» και διάφορες βλακείες τύπου «η διαφορά μειώνεται σταθερά» και άρχισαν να αποτυπώνουν την αλήθεια, για να έχουν κάτι να λένε τη βραδιά των εκλογών! Και τι θα λένε; Ότι ο ψηφοφόρος άλλαξε δήθεν την τελευταία βδομάδα. Τα ζήσαμε ακριβώς έτσι και στις ευρωεκλογές.

Μέχρι και 10 μέρες πριν τις ευρωεκλογές, οι δημοσκοπήσεις έβγαζαν πρώτη τη ΝΔ ή στη χειρότερη περίπτωση έδειχναν ντέρμπυ! Ο Άδωνις έβαζε στοιχήματα στον αέρα για την πρώτη θέση. Και ξαφνικά την τελευταία βδομάδα -με πρώτο το ΒΗΜΑ αν δεν κάνω λάθος, τότε- το κλίμα αντιστράφηκε.

Οι δημοσκοπήσεις άρχισαν να βλέπουν άνετη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Έτσι στα ξαφνικά. Γιατί αλλιώς, πώς θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν την παρουσία τους οι δημοσκόποι στα εκλογικά τραπέζια των τηλεοπτικών καναλιών;

Τα ίδια και φέτος. Μας έπρηξαν με τη δήθεν αντιστροφή του κλίματος από τον Σαμαρά. Κανείς άλλος δεν τη βλέπει στην κοινωνία εκτός από τους δημοσκόπους. Όμως, αυτό το βιολί δεν θα μπορούσε να συνεχιστεί για πολύ. Κάποια στιγμή, θα μπαίναμε στην τελευταία βδομάδα. Και μπήκαμε. Και άλλαξαν όλα!

4,4 μονάδες διαφορά στον ΣΥΡΙΖΑ βλέπει η μία εταιρεία. 4 μονάδες βλέπει η άλλη.

Που είναι το ντέρμπυ; Τι έγινε με τη μείωση της διαφοράς που έβλεπαν;

Το εντυπωσιακό όμως είναι το ποσοστό των ΑΝΕΛ. Που ξαφνικά μπαίνουν άνετα στη Βουλή! Μέχρι 5 μέρες πριν, οι δημοσκοπήσεις τους έδιναν 2,2!

Τώρα, την τελευταία βδομάδα, μπαίνουν άνετα. Η μία τους δίνει 3 και η άλλη 3,2. Σε 5 μέρες μέσα οι ΑΝΕΛ αύξησαν τη δημοσκοπική τους δύναμη κατά 50% περίπου. Τρομερό;

Επειδή, λοιπόν, η εμπειρία λέει ότι οι κυβιστήσεις των δημοσκοπικών εταιρειών την τελευταία βδομάδα δείχνουν την τάση, μπορούμε άνετα να συμπεράνουμε τα εξής:

Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει 5 μονάδες διαφορά τουλάχιστον.

Οι ΑΝΕΛ μπαίνουν άνετα στη Βουλή με διψήφιο αριθμό βουλευτών.

Σχετικές ειδήσεις