Η ΠΡΙΟΝΟΚΟΡΔΕΛΑ

Στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο ζητά η Ρωσία

Στρατιωτικές διευκολύνσεις στην Κύπρο ζητά η Ρωσία

Η Μόσχα ενδιαφέρεται για υπογραφή συμφωνίας παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων με την Κυπριακή Δημοκρατία, ανέφερε ο Ρώσος Πρέσβης στην Κύπρο Stanislav Osadjiy.

Μιλώντας μετά από συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, ο Stanislav Osadjiy, είπε ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις στο κυπριακό και αν συμβεί κάτι, πρόσθεσε, θα δείτε την αντίδραση μας. Παράλληλα παρότρυνε όλες τις πλευρές για να αρθεί το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις.

Ο Ρώσος Πρέσβης, ανέφερε ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διεργασίες για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 25 Φεβρουαρίου.

Σε εκείνο το σημείο είπε ότι η Μόσχα ενδιαφέρεται για την υπογραφή συμφωνίας για παροχή στρατιωτικών διευκολύνσεων. «Το συζητούμε και θα δούμε τι θα γίνει», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στις πρόσφατες εξελίξεις και στη σύναψη οικονομικής φύσεως συμφωνιών με την Άγκυρα, ο Ρώσος Πρέσβης είπε ότι πάντα είχαμε καλές σχέσεις με την Τουρκία όπως και με την Κύπρο. «Είναι φυσικό να αναπτύσσονται σχέσεις μεταξύ των χωρών ιδιαίτερα τώρα που έχουμε δυσκολίες με τις κυρώσεις της ΕΕ», είπε χαρακτηριστικά.

Αιχμές από Λιλλήκα

Από την πλευρά του ο Γιώργος Λιλλήκας άφησε αιχμές εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας εκφράζοντας την ελπίδα ότι η επίσκεψη του στη Μόσχα δεν θα έχει επικοινωνιακό χαρακτήρα.

«Πολύ φοβόμαστε όμως ότι ο Πρόεδρος δεν θα υπογράψει εκείνες τις συμφωνίες που θα οδηγούν σε σύγκλιση συμφερόντων με τη Ρωσία», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Σχετικές ειδήσεις